SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akülü Engelli Araçları Teslim Edildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:23:14
Akülü Engelli Araçları Teslim Edildi
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’in girişimleri ile getirilen 21 akülü araçtan 17’si düzenlenen törenle engellilere teslim edildi.

Engelliler Merkezi'nde düzenlenen teslim töreninde konuşan Kent Konseyi Engelliler Merkezi Müdürü Soner Yılmaz, “Göreve geldiğimiz günden beri 250 engelliden bin 100 engelliye ulaştık ve Malatya Belediye’nin hizmetlerini engelli kardeşlerimize ulaştırmaya çalıştık. 3 yıl içerisinde sadece 116 tane akülü sandalye verdik. 98 tane manüel tekerlekli sandalye dağıttık. Belediye başkanımızın talimatları ile 2 tane minibüs alınarak engelli kardeşlerimiz evlerinde alınarak istedikleri adrese bırakılıp, daha sonra tekrar evlerine bırakılıyor” dedi.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Tüm engellilere ulaşmaya çalışıyoruz. Bizler bütün engellilerin sosyal aktiviteler içerisinde yer alması için projeler geliştiriyoruz, gayret gösteriyoruz. Engellilerin özellikle ulaşımlarını rahat sağlayabilmeleri için şehirde en önemli uygulamalardan birisi olan engelliler bir caddeye, bir sokağa çıktığı zaman onların şehir içinde ulaşımlarını sağlamak en büyük hedefimiz. Yani öndeki engelleri kaldırmak bizler için en büyük hedef. Bununla ilgilide bütün projelerimizi kaldırımlarımızı standart bir şekil de, engellilerimizin geçebileceği bir şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz. Bugün 160 cadde ve sokağımızda çalışma yaptık ve buna azami özeni gösterdik” diye konuştu.

 Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, “Gerçekten engelli denince, belki AK Parti iktidarına kadar hep böyle ötekileştirilen, dışlanan, göz ardı edilen, göz önüne getirilmeyen, gözükmeyen, perde gerisinde saklamaya gayret gösterdiğimiz değerlerimizsiniz. Ancak, biz AK Parti iktidarları ile birlikte gerçekten her engelli bizim için en azından sağlıklı bireylerden daha da değerli olduğunu idrak eden bir bilinç içerisindeyiz. Elbette ki burada hükümetimiz, Başbakanımız, iktidarımızın 11. yılına geldiğimiz bu dönemde en son Torba Yasası’nda da sizler için düzenlemeler yaptık. Biz bugüne kadar sokakta bir engellimiz belki mutlaka ele aleme avuç açacak konumdaydı. Şuanda o engelli kardeşlerimize hem maşa veriliyor hem de yardıma ihtiyaç duyulan bir konumdaysa kendisine bakan bir yakınına ücret ödeniyor. Bu sosyal devlet anlayışının bize yüklemiş olduğu bir sorumluluktur. Bu imkanlar sizler için sizlerin en tabi hakkınız. Bu köprü olma konusunda gayret göstermeye devam edeceğiz. Sizlerin, bizler üzerinde olan haklarını, İnşallah sorumluluğu içerisinde o hakkı ödeyebiliyorsak, biz kendimizi dünyanın en mutlu ve bahtiyar insanı olarak kabul ederiz” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından 17 akülü araç, engellilere teslim edildi.

Şahin ve Çakır bir süre engelliler ve aileleri ile sohbet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız