SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Akülü' Kampanyası..

A- A+ PAYLAŞ

Ortopedik Engellilere akülü araç alınması için Valilik tarafından ‘ Akülü Araç Kampanyası’ başlatıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, makamında düzenlediği basın toplantısında, "Ortopedik engelli vatandaşlarımızca Valiliğimizden yoğun bir şekilde ortopedik engelliler için akülü araç talep edildiğini belirtti. Daşöz, Malatya’da çok sayıda engelli vatandaşın bulunduğunu bunların da yaşamın içinde olmak istediklerini belirterek, “ Bu ihtiyaca destek olmak amacıyla, ‘Ortopedik Engellilere Akülü Araç Kampanyası’ başlatılmasını kararlaştırdık. Kampanya 3 Ekim 2007 - 31 Aralık 2007 tarihleri arası sürecek . Kampanyayı yürütmek üzere Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel'in başkanlığında, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Konan, İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, İl Yazı İşleri Müdürü Durmuş Doğan'dan müteşekkil yardım komitesi oluşturuldu. Kampanya sonucu temin edilen kaynakla akülü engelli araçlar temin edilerek fakir ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır."

Tüm resmi ve özel kişi ve kurumların, şirketlerin, meslek örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının, il dışında ve özellikle yurtdışında yaşayan Malatyalıları kampanyaya destek vermesini isteyen Vali Daşöz, "Bu nedenle yapılacak bağışların T.C.Ziraat Bankası Malatya Merkez Şubesinde açılan 48772653-5001 nolu YTL hesabına, 48772653-5002 nolu USD hesabına ve 48772653-5003 nolu EURO hesabına yatırılmasını diliyorum" diye konuştu.

Vali Daşöz, akülü engelli araçlarının fiyatının özelliklerine 3 bin ile 10 Bin YTL arasında değiştiğinide belirtti.

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ise,gerekli bir kampanya olduğuna belirterek, bu kampanyanın düzenlenmesi ve kampanyada görev alacaklara şimdiden teşekkür etti. Koyun hayırseverlerin de bu kampanyaya destek olmasını istedi. Ali Haydar Koyun dernek olarak kendilerinin de büyük oranda maddi destek veremeyeceklerini ancak manevi desteklerinin olacağını ilk aşamada 100 YTL bağışlayacaklarını söyledi.

Sakatlar Derneği Şube Başkanı, kampanyadan bekledikleri hedefin her zaman öğündükleri 4 x 4 olarak belirtilen ilin 44 olan trafik plakasına uygun olarak 44 akülü araç beklediklerini de vurguladı.

Toplantıda bulunan Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Engelliler Grubu temsilcisi Işıl Bengü de, kampanyanın başarıyla sonuçlanmasını beklediklerini , kendilerinin de her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız