SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Al Bayrak Aşkı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Huzurevi'nde kalan 80 yaşındaki Mehmet Aktaş, 15 yıldır bayrak ile yatıp, bayrak ile geziyor.

Milli Eğitim'den yardımcı hizmetlerde çalıştıktan sonra emekli olan 80 yaşındaki 3 çocuk babası Mehmet Aktaş, 2 yıldır Malatya Huzurevi'nde kalıyor. Mehmet dede, gömleğinin altına boynuna astığı Türk bayrağı ile gündüzleri geziyor, gece yatarken de yine bayrağı boynundan çıkartmıyor. Mehmet dede, Huzurevi'nde kaldığı odaya Atatürk'ün fotoğrafı ile birlikte Türk bayrağının birini duvara, birini de gündüzleri yastığının üzerine asıyor. Bir masa bayrağı da odasındaki masasını üzerinde duruyor.

Elazığ'ın Ağın ilçesine bağlı köylerindeki cami odasında okuduğunu ve o zaman direğe bayrak çekilmesi sırasında bayrak sevgisini kazandığını belirten Mehmet Aktaş, "Ben küçükken okul yoktu. Caminin evinde okuduk. Bayrak direğe asıldığı zaman, İstiklal Marşı okunduğu zaman, orada ben bir bayrak sevgisi gördüm. Bayrak sevgisi o zaman kalbinin içerisine girdi" dedi.

15 yıldan beri Türk bayrağını üzerinde boynuna asarak gezdiğini ve geceleri de bayrağı çıkartmadan yattığını belirten Mehmet dede, "Bayrağı asla çıkartmıyorum, gece de çıkartmıyorum. Asla çıkartmayacağım. Bu bayrak bana sevgiyi ve insanlığı vermiştir" dedi.

Bu arada, AKP'li Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık ve Mehmet Şahin, Huzurevi'ni ziyaret ettikleri sırada Mehmet Aktaş'a ilgi gösterdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız