SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'' 'Al Sana Para' Yok!''

A- A+ PAYLAŞ

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) genel müdürü Mustafa Kaplan Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret etti.

Elazığ’dan karayolu ile ilimize gelen KOSGEB genel müdürü Mustafa Kaplan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve oda yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Genel müdürün odalarına yaptığı ziyaretten memnun olduğunu belirten Oda başkanı Erkoç “ KOSGEB’in son dönemlerde küçük ölçekli işletmeci ve sanayicilere yönelik çalışmalarını takdir ediyoruz. Aynı duyarlılığı Oda bünyemizde kurulan İş Geliştirme Merkezine de göstermenizi bekliyoruz” dedi.

KOSGEB Genel Müdürü Kaplan ise, "Kurumumuz bünyesinde revizyona gidiyoruz. Standart-klasik desteklerin dışına çıkarak küçük ve orta ölçekli işletmelerimize yapacağımız desteklerle üretimi artırmak ve istihdam yaratmanın yanı sıra bürokrasinin azaltılması ve rekabet ortamının sağlanmasını sağlamak istiyoruz. TSO’nun İŞGEM projesini de yakından izliyoruz ve değerlendiriyoruz. Bu değerlendirme sonuçlarından sonra projenin yaşama geçirilmesi anlamında nasıl katkımız olacağını belirleyeceğiz ve size döneceğiz.” diye konuştu.

Bir basın mensubunun geçtiğimiz günlerde açıklanan Cansuyu kredilerinin kapsamı konusundaki sorusuna Genel Müdür Kaplan “ Cansuyu kredileri imalat sektöründe faaliyet gösteren esnaflarımıza verilecektir” yanıtını verdi.

Diğer bir basın mensubunun “Cansuyu kapsamında verilen kredilerin zor durumda olan esnafa yani sicili olan esnafa değil de durumu iyi olan esnafa verileceği yönünde duyumlar var. Doğru mu?” sorusuna ise; “KOSGEB’in desteklerinde esnafın siciline bakmıyoruz. Projelerine ve uygulanabilirliliğine bakıyoruz. Ama bankalar üzerinden vereceğimiz kredilerde uygun şartların oluşması gerekiyor. Yani bankalar üzerinden vereceğimiz kredilerde bankaların bu konuda aradığı kriterlerin taşınması gerek.” diye yanıtladı.

“ Bilanço uygulaması nedeniyle yeni kurulan işletmeler bu kredilerden yararlanamıyor” sorusuna da Genel Müdür Kaplan, “Dünyanın hiçbir yerinde ‘al sana para’ uygulaması yoktur. Elbetteki bazı şartları taşıması gerekir. KOSGEB bünyesinde verdiğimiz destek ve teşviklerde işletmelerin siciline bakmıyoruz” yanıtını verdi.

Soru-yanıt bölümünden sonra ziyaret basına kapalı olarak devam etti.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız