SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alabalık OSB'den Avrupa'ya

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da inşaat çalışması süren alabalık işleme fabrikası ile hem bölgedeki alabalık üretimi arttırılacak ve hem de Avrupa'ya alabalık ihracatı yapılacak. Projenin hedef istihdamı ise 400 kişi.

Lojistik ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren Çağatay Dış Ticaret Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şahin, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde inşaat çalışmasını sürdürdüğü alabalık işleme fabrikası ile Malatya'da yeni bir sektörün istihdam sağlamasına neden olacak.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, TSO Meclis başkanı Sami Payza, 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, 2. Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği Başkanı Muzaffer Erşan, AKP İl Başkan Yardımcısı Bülent Tüfekçi ile birlikte işadamı Ali Şahin'in Alabalık İşleme Fabrikası inşaat alanını gezerek proje hakkında bilgi aldı.

Çağatay Dış Ticaret Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şahin, Eylül 2009'da inşaata başladıklarını ve 20 dönüm alan üzerine tesis kurduklarını belirterek, bölgenin ilk alabalık işleme tesisini faaliyete geçireceklerini kaydetti.

Şahin, fabrikanın 3 ay sonra faaliyete geçeceğini ifade ederek, "Burası yılda 6 bin ton balık işleyecek. Alabalığı 3 bin metrekarelik kapalı alanda soğuk çalışılacak. Günde 2 vardiya çalışılırsa yılda 10 bin ton alabalık işlemiş olacağız. Yurt dışında gelip balıklarımızı alıp, işleyip damgasını vuranlar artık Malatya markası ve Malatya etiketi ile yurt dışında balık yiyecekler" dedi.

Türkiye'deki yıllık balık tüketiminin de çok az olduğunu belirten Şahin, Keban havzası içerisinde Arapgir ile Arguvan arasında kendi firmalarını yıllık 4 bin ton alabalık üreteceğini, geri kalan kısmını da bölgedeki alabalık üreticilerinden satın alacaklarını kaydetti. Şahin, eğer kapasite artarsa, alabalığın yüzde 60'ını üreticilerimizden alacaklarını ifade etti.

Yeni teşviklerin üretimi arttıracağını belirten Şahin, fabrikada 270 kişinin, 80 kişinin de balık üretiminde olmak üzere işçi istihdam edeceklerini kaydetti. Şahin, fabrikada beyaz önlüklülerin daha çok istihdam edileceğini aktardı.

Milletvekili Öznur Çalık ise, "Ben Ali Şahin beye teşekkür ediyorum. TSO Başkanımız Hasan Hüseyin Erdem'e ve 2. Organize Sanayi Bölge Müdürümüz Vahap Erdem'e teşekkür ediyorum. Ali Şahin, krizleri fırsatlara çeviren örnek işadamlarımızdan bir tanesi. Çok farklı bir sektörde yatırım yaparak, aynı zamanda Arapgir ve Arguvan bölgesinde de ayrı bir istihdam sağlamış olacak" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız