SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Alabalıkta Hedef 10 Bin Ton..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Alabalık Üreticileri Birliğinin Kuruluş Genel Kurulu yapıldı ve başkanlığa Fatih Kabakaş getirildi.

Tarım İl Müdürlüğü'nün Karakavak Hizmet binasında yapılan Malatya İli Alabalık Üreticileri Birliği genel kurulunun açılışında bir konuşma yapan Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, "İlimizde Alabalık yetiştiriciliği gün geçtikçe gelişmekte olan bir sektördür. İlimizde, bakanlığımızın veri sistemlerine kayıtlı Kafes ve Havuz Balıkçılığı yapan 45 adet işletmede toplam 3 bin 432 ton alabalık üretimi yapılmaktadır. 5 bin 300 ton kapasiteli tesislerde 2011 yılında 4 bin 300 ton civarında üretim gerçekleşeceğini
tahmin ediyoruz. Bu sektördeki hedefimiz 10 bin ton'dur. Bunu gerçekleştirdiğimizde ilimiz ekonomisine yaklaşık 50 milyon TL. destek sağlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

"Ekonomik boyutun yanı sıra bir de sağlık yönü bizim için çok önem arz etmektedir. Özellikle çocukların gelişiminde ve yaşlıların beslenmesinde balık vazgeçilmez bir gıdadır. Malatya İli Alabalık Üreticileri Birliğinin Kuruluş çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, genel kurula başarılar diliyorum" diyen Algül, Alabalık tesisi sayısının günden güne arttığını kaydetti.

Genel Kurulda yapılan oylama sonucu Yönetim Kurulu Başkanlığına Su Ürünleri Mühendisi Fatih Kabakaş seçildi.
Yönetim kurulu asıl üyeler şu isimlerden oluştu. "Fatih Kabakaş, Akif Bozdağan, Hüseyin Can, İrfan Zelyurt ve Atilla Dulkadiroğlu, Denetim kurulu asıl üyeler ise Cumali Kabakaş, Aleattin Tanırgan ve Bahattin Akkuş."

16 üyenin bir araya gelmesiyle yıllık 439 ton üretim kapasitesi ile kurulan Malatya İli Alabalık Üreticileri Birliğinin Kuruluş Genel Kurulu sonrasında birliğin daha iktif çalışmalar yapacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız