SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alabaş'a Onur Ödülü

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:36:10
Alabaş'a Onur Ödülü
A- A+ PAYLAŞ

Almanya'daki TİD Rhein Neckar Türk İşverenler Derneğinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği yeni yıl resepsiyonu ve ödül töreni, bir çok esnaf, siyasetci, bürokrat ve işadamlarının katılımı ile Mannheim Abendakademi konferans salonunda gerçekleşti. Repesiyonda, Avrupa Malatyalılar Federasyonu Başkanı da olan işadamı Murat Alabaş'a da (fotoğrafta sağ baştaki) onur ödülü verildi.

Türk İşverenler Derneği Rhein Neckar başkanı Gültekin Demir, resepsiyondaki konuşmasında, "Türk İşverenler Derneği son bir yılda yapmış bulunduğu seminerler, toplantılar, bilgilendirme akşamları ve de Pazar kahvaltıları ile işverenler tarafından dikkatle izlenilmiş ve bu toplantılara katılımlar her seferinde sayıca daha fazla olmuştur. Yapılan bu etkinliklerin meyvesi ise son bir yılda üye sayımızda olan artıştır. Son bir yılda üye sayımız % 50 artarak, bugün itibariyle 150 üyeye sahip bulunmaktayız. Bu yılda üyelerimizi bilgilendirmeye ve onlar arasında köprü olmaya, onların sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. Özellikle bu yıl yerel seçimlerin olmasından dolayı, yine her partiden Türk kökenli adayları Pazar kahvaltılarımıza davet ederek, onlarla üyelerimizin karşılıklı konuşma ve bilgi alışverişinde bir köprü olmak istiyoruz. Bütün işverenlere ve de bölgemizde yaşayan Türkiyelilere tavsiyemiz seçimlere katılmaları ve ekonomik hayata olduğu gibi politik hayata da müdahale etmeleri yönündedir.

Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin eğitimine ve de meslek edinmelerine destek olmaya devam edeceğiz. Bu konuda işbirliği içinde olduğumuz kurumlarla ilişkilerimizi daha da güçlendirerek sürdürmek hedeflerimiz arasındadır. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir ve biz geleceğimize yatırım yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Başkan Gültekin Demir’in konuşmasından sonra söz alan Mannheim Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz, TİD’in çalışmalarını yıllardır yakından takip ettiğini ve dernek ile yakın çalışmalarından dolayı memnuniyet duyduğunu ve yapılan işlerin göstergesi olarakta üye sayısındaki artışın önemli bir gösterge olduğunu belirttiği konuşmasında, aynı zamanda Türk İşverenlerinin bölge ekonomisine olan katkılarının azımsanmayacak boyutta olduğunu ve bundan dolayı da özellikle Mannheim’de Türk bölgesi olarak adlandırılan Marktplatz ve çevresindeki bölgeye büyük önem verdiklerini belirtti. Bu bölge ile ilgili olarakta bu yıl çevre düzenlemesinin yapılacağını müjdeleyen Dr. Peter Kurz, TİD’e başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve birlikte çalışmaya herzaman hazır olduğunu belirtti.

T.C. Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen yapmış bulunduğu konuşma da Türk işverenlerinin Almanya ekonomisine yaptığı katkıların yıllık 35 Milyar Euro olduğunu ve Türk işletmelerinin 450.000 kişiye istihdam yarattığını belirtti ve bunun azımsanmayacak bir katkı olduğunu belirtti. Baden Württemberg bölgesinde Türk kökenli işverenlerin ekonomiye katkısının 5 Milyar Euro olduğunu belirten Aksen, başarılı çalışmalarından dolayı TİD Başkanı Gültekin Demir ve yönetim kurulunu tebrik etti.

Yılın işverenleri ödülleri verilmeden önce, sosyal alanda yapmış bulunduğu fahri ve özverili çalışmalarından dolayı Avrupa Malatyalılar Federasyonu başkanı Murat Alabaş’a bir “Onur Ödülü” verildi. TİD’in kurucu üyelerinden de olan Murat Alabaş’a ödülünü Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen verdi.

2013 yılının işverenler ödülü için bu sene, Otomobil ve yan sanayi sektörü, Hukuk sektörü ve sektörler üstü/birçok sektörde olmak üzere belirlenmişti.

Otomobil ve yan sanayi sektöründe, Hockenheim’de bulunan Autohaus İbikli firmasının sahibi Mehmet İbikli 2013 yılının işvereni olarak ödülünü aldı.

Hukuk sektöründe ise, Mannheim’in sevilen ve de başarılı avukatlarından Hüseyin Salan ödüle layık görüldü.

Branşlar üstü/birçok alanda faaliyet gösteren yılın işvereni ödülünü ise, TİD kurucu üyelerinden Autoglas Erol’un sahibi Bayram Ali Çağlayan aldı. Otomobil, araba alım satımı, emlak ve dekorasyon işleri ile uğraşan Bayram Ali Çağlayan ödülünü Fedaral Meclis Milletvekili Stefan Rebmann’dan aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız