SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Alacağı Yok, Borcu Var!'

A- A+ PAYLAŞ

TFF 2. Lig takımlarından Malatyaspor'da hesap incelemeleri sona ererken, Malatyaspor Kulüp Başkanvekili Mehmet Aydın ve yönetici Özgür Aydın basın karşısına çıktı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan toplantıda ilk olarak Malatyaspor Kulüp Yöneticisi Özgür Aydın, dün akşam Ankara'da yapılan toplantı hakkında bilgiler verdi.

Aydın, "AK Parti Malatya Milletvekillerimiz Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, İhsan Koca, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekilimiz Mevlüt Aslanoğlu, Malatyaspor Eski Kulüp Başkanları Hikmet Tanrıverdi, Haşim Karadağ, İlhan Kavuk ve Orhan Kaya ile yönetim adına benim katıldığım bir istişare toplantısı yaptık. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında yapılan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Sayın milletvekillerimiz Öznur Çalık ve Mevlüt Aslanoğlu toplantı başında eski başkanlarının alacaklarını silerek, hep birlikte Malatyaspor'un geleceği için bir karar alalım diye öneride bulundular. Ancak toplantıda saha sonra eski kulüp başkanları Hikmet Tanrıverdi ve Haşim Karadağ da geçmişe yönelik olarak konuşmak istediklerini söylediler. İki başkan geçmişte birbirleri hakkında yaptıkları suçlamalar hakkında görüşlerini belirttiler.

Sayın Haşim Karadağ bizim yönetimimizle ilgili problemlerini ilettiler ve biz de kendisine gerekli olan cevapları vermeye çalıştık. Daha sonra başkan alacakları konusunda bir görüşme yapıldı. Bildiğiniz üzere Hikmet Tanrıverdi, Malatyaspor Kulübü'nde bulunan alacaklarını İlhan Kavuk'a devrettiğini açıklamıştı. İlhan Kavuk da Malatyaspor kulübünde bulunan alacaklarından herhangi bir şart koşmadan vazgeçtiğini açıkladı. Bizim hazırlamış olduğumuz belgeye de imza atarak, bunu resmiyete döktü. Sayın Haşim Karadağ ise yer yer toplantıda alacaklarından vazgeçebileceğini söylediyse de hazırladığımız belgeye imza atmadı. Sayın Haşim Karadağ güçlü ve yeni bir yönetim oluşturulduğu takdirde alacaklarından vazgeçeceğini beyan etti. Biz de yönetim olarak istifa etmeye hazır olduğumuzu Pazar günü kongre var, yeni bir yönetim oluştuğu takdir de alacaklarını silmesini önerdik ama sayın Haşim Karadağ bu teklifi de kabul etmedi. Dün akşam bir yere ilerleyemedik. Sonuç olarak sayın Haşim Karadağ alacaklarını silmedi.

Sayın Hikmet Tanrıverdi alacaklarından ön koşulsuz olarak vazgeçti. Yönetime geldiğimiz günden itibaren geçmiş dönemlere ait hesap incelemelerini başlatmıştık. 2006 yılından bugüne kadar olan hesaplar incelendi. Haşim Karadağ, İlhan Kavuk ve Orhan Kaya yönetimine ait hesaplar kontrol edildi. Bununla ilgili çok çarpıcı gelişmeler var. Bu gelişmeler Malatyaspor ile ilgili alacağımız kararları da çok yönlü belirleyecektir. Sayın Haşim Karadağ'a da toplantı esnasında hesaplarla ilgili bilgi verdik. Kendisi herhangi bir borcu çıktığı takdirde bunu ödeyeceğini beyan etti" dedi.

Malatyaspor Kulüp Başkanvekili Mehmet Aydın ise, 2006-2009 yılı arası hesapların incelendiğini, Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Haşim Karadağ'ın kulüpten alacağı olmadığı gibi kulübe borçlu olduğunun ortaya çıktığını ileri sürdü.

Aydın, "Biz yönetime geldiğimiz ilk günden bugüne kadar Malatyaspor'da geriye dönük hesapların incelenmesi adına bir çalışma başlatmıştık. İki mali müşavire hesapların incelenmesiyle ilgili olarak yetki vermiştik. Mali müşavirlerimiz ortaya çıkan sonuçları bugün resmi olarak açıkladılar. Hesaplarla ilgili ortaya çıkan sonucu Pazartesi günü savcılığa intikal ettireceğiz. Zimmete para geçirme ve bunun yanında 4-5 suç daha delillerle birlikte savcılığa sunulacak. Malatyaspor'da resmi olarak Malatyaspor Kulüp Eski Başkanı Haşim Karadağ'ın alacağı bulunmadığı gibi 848 bin 151 TL kulübe borcu var.

Malatyaspor'un küme düşmesinin en büyük nedeni olarak maddi sıkıntılar gösterilmişti. Ortaya çıkan iki çarpıcı sonuç var. İstanbul'da Malatyaspor için bir gece düzenlendi. Bu gecede resmi olarak 1 milyon 62 bin TL para toplanmış ve bu para kulübe girmemiş. Esenlik şirketi tarafından verilen paradan 351 bin TL'lik miktar sayın Haşim Karadağ'ın hesabına geçirilmiş. Bunun yanında hesaplarla ilgili olarak ortaya çıkan birçok sonuç var. Buradan büyüklerimize sesleniyorum, biz görevimizi yaptık. Bundan sonra bu olaya el konulması gerekiyor. Malatyaspor Kulüp Eski Başkanlarının Malatyaspor'da hiçbir alacağı kalmamıştır. Gereken yapılacaktır" diye konuştu.

Taraftarlara da bir çağrıda bulunan Aydın, "Taraftarlarımız Cumartesi günü saat 19.00'da Malatya İnönü Stadı'nı doldursunlar. Herkes eşini, çocuğunu ve akrabasını alıp, gelsin. Orada bir cevap vermemiz gerekiyor. Halkın Malatyaspor'a sahip çıktığını göstermemiz lazım. Malatyaspor'un kapanmaması için bütün taraftarımızı bekliyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız