SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Alacağımız Ödenmeyince..'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Fuarcılık A.Ş.'nin trilyona yaklaşan 2007 yılı zararının, bu şirketin Malatya Belediyesi'nden olduğu belirtilen alacağının ödenmemesinden kaynaklandığı, gelir-gider tablolarının Belediye Faaliyet Raporu'nda yeralmamasının ise sehven olduğu öne sürüldü.

Fuarcılık Şirketi'nin, 2007 yılındaki zararının 930 bin YTL (930 milyar TL)'ye ulaşmasına ilişkin yayınlanan haberler ve yapılan eleştirilerle ilgili olarak, Belediye Başkan Yardımcısı ve Fuarcılık A.Ş. yönetim kurulu başkanı Yusuf İzzettin Cengiz şu açıklamayı yaptı:

"Fuarcılık A.Ş. Ana faaliyetleri konusu olan Kültürel ve Sanatsal faaliyetler, fuar düzenleme ve festival organizasyonunun yanı sıra Belediyenin çeşitli hizmet alım işlerini yapmaktadır.

Hizmet alım ihalelerinden su teknik ve kanal hizmetleri işi ile su abone sayaç okuma ve kesme hizmetleri işlerinin ihalesi 46 aylık dönemi kapsayacak şekilde yapılmıştır. 2007 yılı Aralık ayı itibarıyla kesinleşen şirketimiz hak ediş tutarı olan 1.725.000 YTL’nin 2007 yılında ödenmeyip bu hak edişlerin 2008 yılında ödenmesinden dolayı 2007 yılında karda olmamıza rağmen bu durum belirtilememiştir. Yani karımız gösterilememiştir.

Ayrıca 2007 yılı içerisinde şirketimiz 210.000 Euro değerinde asfalt serme makinesi (FİNİŞER) alarak hizmete sunmuştur. Bu hususlar dikkate alındığında şirketimizin zararda değil de karda olduğu görülecektir.

2007 yılı faaliyet raporunda şirketimizin bütün faaliyetleri raporda yeralmasına karşın gelir-gider tabloları sehven faaliyet raporuna eklenmemiştir.

Ayrıca şirket 2004- 2005- 2006- 2007 faaliyet döneminde vergi kanunlarına göre oluşan mali karla kapatmış olup, kurumlar vergisini ödemiştir.

Yıllara göre ödenen vergi tutarı:
2004 yılı 14.834 YTL
2005 yılı 38.743 YTL
2006 yılı 45.981 YTL
2007 yılı 31.144 YTL."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız