SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alacakapı'nın Su Sorunu Çözüldü

0
Güncellendi - 2016-08-04 21:01:52
Alacakapı'nın Su Sorunu Çözüldü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Battalgazi İlçesi Alacakapı Mahallesi’nin su sorunu giderdi. Özellikle usulsüz su kullanımı ve şebekeden kaynaklı fiziki kayıp kaçaklar nedeniyle bölge halkı yaklaşık bir aydır su sıkıntısı çekiyordu.

Konu ile ilgili bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Alacakapı Mahallesi’nde eski içmesuyu şebeke hatlarından kaynaklanan arızalar ve fiziki kayıp kaçaktan dolayı bölgede su sıkıntısın yaşandığını kaydederek, yapılan çalışma neticesinde bölgenin su sorunun çözüldüğünü kaydetti. Dr. Özgür Özdemir, “Battalgazi İlçesi Alacakapı bölgesi yaklaşık bir aydır su sıkıntısı yaşıyordu. Eski şebeke hatları ömrünü tamamlamıştı. Bundan dolayı özellikle fiziki kayıp kaçaklar su kaybına neden oluyordu. Bunun yanı sıra bölgede içmesuyu sulama suyu olarak kullanılıyordu.  Ekiplerimiz 7/24 bölgede ciddi denetimler yaparak suyu usulsüz kullananları ve fiziki kayıp kaçaktan kaynaklı suları tespit etti. Tespit edilen arızalar anında giderildi. Suyu usulsüz kullananlar için ise adli para cezaları uygulandı. Bazı vatandaşlar bahçe sulaması yaparak komşusunun içmesuyu hakkını gasp etmektedir. Usulsüz su kullananlar komşusunun hakkını gasp etmektedir. Bölge halkının bu konuda duyarlı olmaları lazım.  Kurumumuzun Alo 185 Çağrı Merkezi’ni arayarak içmesuyunu sulamada kullananları ihbar etmeleri gerekmektedir. Aksi halde geçmişte yaşanan sorun tekrar edebilir. Bizler gerekli önlemlerimizi aldık. Bölgeye kaptajdan su verdik. Çalışmalar esnasında ekiplerimize yardımcı olan Alacakapı Mahalle Muhtarı Sayın Nafiz Sayın’a teşekkür ediyorum. Kısa vadede su sorununu çözdük. Uzun vadede projelerimizi hazırlıyoruz. Yapacağımız çalışmalar ile su sorununu çözmüş olacağız” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, “Su şebekesinde tahribat yapanlar, içme suyunu amaç dışı kullananlar, abone olmaksızın tesisat yapıp su bağlayanlar abonesiz ve sayaçsız su kullananlar hakkında cezai işlem yapılacak. Vatandaşlarımızın mağdur olmalarını istemiyoruz. Hiçbir vatandaşımız bir diğer vatandaşımızı mağdur ederek hakkına geçmesin. Herkesi suyu usulüne göre kullansın. Tüm vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız