SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Alâkanın Olmadığı İddia Edilemez"

A- A+ PAYLAŞ
 
 
Nemrut konusunda Malatya ve Adıyaman'a büyük sorumluluklar düştüğünü söyleyen Malatya Valisi Ulvi Saran, " Malatya'nın Nemrut ile hiçbir alâkasının olmadığını iddia etmenin doğru olmayacağını " ifade etti.
 
Malatya'nın Nemrut ile bağlantısının olduğunu söyleyen Saran, " "Sözünü ettiğiniz konular önemli şeyler değil ve bahsi geçtiği gibi karşılıklı bir tartışma ve davalaşma söz konusu değil. Malatya'nın Nemrut ile alakası fiziki bir bağlantıdan ibaret. Malatya Nemrut ile hiçbir ilgisi olmayan, Nemrut'un tamamen dışında olan bir yer değil. Malumunuz Nemrut Dağı'nın bir bölümü Malatya'nın mülki hudutları içerisinde yer alıyor. Ayrıca oraya giden iki ulaşım güzergahından bir tanesi Malatya'dan geçiyor. Böylesi fiziki bir bağlantısının olduğu yerle Malatya'nın ilgilenmemesi mümkün değil. Neden ilgilenmek zorunda? Çünkü yerli ve yabancı turistler, buradan Nemrut'a gidiyorlar. Malatya, bu fiziki bağlılığın sorumluluklarını üstlenmek zorunda. Gelip giden misafirleri en iyi şekilde oraya ulaştırmak için gerekli altyapıyı hazırlamak, yol bağlantısı şartlarını iyileştirmek zorundayız. Ayrıca orada insanlar, güneşin doğuşunu ve batışını izleyebilmek için elbette ki konaklama yapmalılar. Bunun yanında temel ihtiyaçlarını karşılaşmak zorundalar. Bu ihtiyaçlara cevap vermeliyiz. Bu Malatya'nın görevidir. Böyle biz fiziki bağlantısı olduğuna göre zaman zaman yeri geldiğinde ilgisini ortaya koyacak çalışmalarda bulunması da son derece doğaldır. Ancak Nemrut'un ağırlıklı olarak Adıyaman tarafında kalan ve aynı zamanda temel ilgi alanı içerisinde yer alan önemli tarihi ve turistik değer olması itibariyle bizimde bu konuyla ilgimiz olmakla birlikte Nemrut'un bağlantısı konusuyla Malatya'nın alakasını fazla vurgulamıyoruz. Nemrut, ağırlıklı olarak Adıyaman hudutları içerisindedir. Coğrafya ve gerekli bilgi kaynaklarında, ansiklopedilerde Adıyaman hudutları içerisinde gözüküyor. Doğrudur. O konuda hasutluk yapmaya gerek yok. Ancak bir şekilde Nemrut'tan bahsedildiğinde de "Malatya'nın Nemrut ile hiçbir alakası yok" şeklinde bir iddiada doğru olmaz. Nemruta ilişkin neler yapabiliriz? Orayı nasıl daha geliştirip, iyi şartlara kavuştururuz? Bunun üzerinde durmamız gerekiyor. Burada bize görev düşüyor. Burasıyla sınırı olmayan başa bir ile değil bize ve Adıyaman'a düşüyor. Bu konuda yol başta olmak üzere orada bir konaklama kapasitesi oluşturulmalıdır. İnsanların gündelik ihtiyaçlarını karşılayacak araçları temin etmek gibi bir yükümlülükle karşı karşıyayız. Mesela orada içme suyu lazım. Su yok. İnsanların elini yüzünü yıkayabilecekleri bir yer lazım. Güneşin doğuşu ve batışını izleyebilmek için konaklamaları gerekiyor. Tartışmaların hiç gereği yok. Sadece insanlar üzerlerine düşeni yapsınlar, oranın altyapısını geliştirelim. Turist sayısı 75 binden 150 bine çıksın" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız