SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Alan Olmadı!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:37:30
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 2023’e kadar hızlı trenin Malatya’ya gelmiş olacağını söyledi. Çalık, vagon onarım fabrikasının açık ceza evi olması çalışmalarının durdurulduğunu bildirdi. Beraberinde Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkan Yardımcısı Hakan Kahtalı ve partililerle birlikte Devlet Demir Yolları (DDY) Malatya 5. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret edip, Bölge Müdürü Uzeyir Ülker’den çalışmalar hakkında bilgi alan  Malatya Milletvekili Çalık, yaptığı konuşmada, demiryolları ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarlarının son 10 yılda demiryollarına önem verdiğini söyleyen Milletvekili Çalık, 2023’e kadar hızlı trenin Malatya’ya gelmiş olacağını ifade etti. DDY Malatya bölgesi lokomotif bakım atölyesine 6 milyon TL ödenek temin ettiklerini bildiren Milletvekili Öznur Çalık, hem Malatya hem de Elazığ organize sanayi bölgelerinden yüklerin tenlerle taşınacak olmasının önemini dile getirdi.

Bir basın mensubunun vagon onarım fabrikasının atıl şekilde durmasıyla ilgili sorusuna karşılık Çalık, “Biz burasını özelleştirme idaresi kanalıyla 3 kez satışa çıkardık alan olmadı. Özel sektör el atıp, burada yatırım yapmalı. Biz siyasiler olarak gereken desteği veririz” dedi.

Çalık, vagon onarım fabrikasının açık ceza evi olması çalışmaları hakkında da bilgi verip, “Adalet Bakanlığı bu çalışmayı durdurdu” diye konuştu. TCDD Malatya 5. Bölge Müdürü Uzeyir Ülker, sinevizyon eşliğinde çalışmalar hakkında bilgi aktardı.Yol yenileme çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Ülker, 2014 yılı sonuna kadar yol probleminin biteceğini aktardı.

Başta Malatya olmak üzere organize sanayi bölgelerinden yük taşımaya daha ağırlık vereceklerini söyleyen Ülker, “Malatya’nın kuru kayısısını İskenderun limanına 8-9 saatte ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

Makinist sıkıntısı çektiklerini dile getiren Ülker, gelirin gideri karşılama oranının 2011’de yüzde 37 iken, 2012’de yüzde 44’e çıktığını ifade etti. 14 ay mavi trenin çalışmadığı dönem dahil yolcu sayılarının yüzde 14 azaldığını söyleyen Ülker, mavi tren ile birlikte yolcu sayılarının arttığını, yolcu sayısının arttırmak için da çabalarının sürdüğüne dikkat çekti.

Ülker, Malatya bölgeye bağlı 12 ilde bin 483 kilometre ağında 2 bin 650 civarında personelle hizmet verdiklerini dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız