SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Alanlarında Ehil 5 Kardeşimiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:57:42
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, AKP Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Bayram Taşkın, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri teravih namazı sonrası Kiltepe Mahallesi’nde vatandaşların sorunlarını dinledi. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, ziyarette yaptığı konuşmada, “Kiltepe 30 Mart’ta iradesini ortaya nasıl koyduysa, bugünde bu misafirperverliğinizle, bağrınıza basmanızla aynı şeyi bir daha ortaya koydunuz. 30 Mart’ın ikinci raundu 10 Ağustos inşallah Sayın Başbakanımızı ilk turda cumhurbaşkanı seçeceğiz. 2015 Genel Seçimleri’nde inşallah Anayasa’yı değiştirecek oya ulaşarak Yeni Türkiye’nin kurulmasına vesile olacağız. Malatya her zaman ki iradesini 30 Mart’ta da ortaya koydu. Kiltepe’de her zaman sağduyudan, gelişmişlikten, demokrasiden ve muhafazakarlıktan yana iradesini koydu. Bize verdiğiniz bu destek bizim sorumluluğumuzu artırıyor. Bizler 30 Mart’tan önce çalışmaya başlamıştık. Seçimden önce üç tane başkan yardımcı arkadaşımızı alanlarını belirleyerek çalışmalarını yapmalarını istedim. Seçimle birlikte hiç ara vermeden çalışmalarımıza devam ettik. Beraber çalışacağımız insanlar bir emin olması gerekiyor. Yani kamunun malını teslim edebileceğimiz. O emanete sahip çıkabilecek emin insanlar olması gerekiyor. İkincisi de alanında engin olan insanlar olması gerekiyor. Alanlarında ehil olan ve kendilerinden emin olan beş tane kardeşimizi belediye başkan yardımcısı olarak atadık. Onlar şuan gelecekle ilgili planlarını yapıyorlar. İlk günden itibaren temizlikte bir eksiklik bırakmamak gerektiğine inandığımız için daha fazla nasıl temizlik yapabiliriz diye bunun gayretine düştük. Altyapı ve üstyapı çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir ve Yeşilyurt demeyeceğiz hemşerilerimizin emrinde ve hizmetinde olacağız. Bu konu da Büyükşehrimizin altyapısında ve tecrübesinde gerçekten ciddi anlamda istifade ettik. Bundan sonra da istifade edeceğiz. Aslında Yeşilyurt Belediyesi’nin bir makine parkı yoktu. Birkaç tane temizlik aracı var bunların hepsi eski bunun dışında makinemiz yok. Bunların ihale süreçlerini tamamladık. Önümüzdeki hafta itibari ile ekipman alacağız. Biz şuna özellikle dikkat edeceğiz. Makine parkının ciddi anlamda güçlenmesi gerekiyor. Makine parkı güçlü olmayan bir belediye hizmetlerini detaylı yapamaz. Bu anlamda makine parkımızı geliştireceğiz. Biz AK Parti olarak şuna inanıyoruz. Buralar millete hizmet makamları biz burada milletin hizmetinde olmak için buradayız. Gece ve gündüz demeden bu milletin hizmetinde olacağız. Özellikle yardıma muhtaç insanlarımızın elinde tutmamız gerekiyor. Bizim buraya bir medeniyet olarak buraya gelmemizin temelinde bu var” dedi.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise, konuşmasında yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimine temas ederek, “Sayın Başbakanımızı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdik. Bu Yeni Türkiye’nin ayak seslerinin ilk halkası, yerel seçimlerde AK Parti Belediye Başkan Adaylarını seçerek hem şehrimize verdiğiniz önemi, hem de Türkiye’nin geleceğine vermiş olduğumuz önemi ve hangi yönde gitmesi gerektiğini noktasında yön belirlediniz. O kadar oyunlara ve tezgahlara rağmen yönünüzü değiştirmediniz Türkiye’nin 2023, 2051 ve 2073 hedeflerine inandınız. İşte bu değişimin en önemli halkalarından biri Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanını seçmektir. Bu güne kadar cumhurbaşkanları seçimleri hep olay oldu. Türkiye’de sıkıntılara neden oldu. 2010’da sizlerin oyları ile AK Parti’nin Türkiye’de cumhurbaşkanlığını bizzat halk seçecek dediğiniz için ve sizlerinin onayından geçen Anayasa değişikliği ile beraber bugün 2014 sizler oylarınızla cumhurbaşkanının seçeceksiniz. Bu cumhurbaşkanlığı seçimi ilk defa sivil bir halk tarafından seçileceği bir anayasa olacak. Sizlerin boyları bu seçimleri belirleyecek ve aktif rol oynayacaksınız” ifadelerini kullandı.

“İnşallah 10 Ağustos’ta bugüne kadar Türkiye’de büyük değişimlere de rol alan, değişimin mimarı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı 10 Ağustos’ta ilk turda hep beraber seçeceğiz. Bu seçim sıradan bir seçim olarak tarihe geçmeyecek. Bugüne kadar dışlanmışların, horlanmışların ve siyasete muhtar bile olamaz denilen insanların hem başbakan ve cumhurbaşkanı olacağı bir seçimleri yaşayacağız. Türkiye ilk defa yeni bir dönem girecek. Bu yeni dönem fiilen artık başkanlık sistemine geçilecek. Bugüne kadar alıştığımız cumhurbaşkanlığı makamından, cumhurbaşkanlığı noter olmasından ziyade, cumhurbaşkanının Türkiye’nin gelişimine, değişimine yön verdiği yürütmedeki çift başlılığı önlendiği bir döneme gireceğiz” diyen Tüfenkçi, “2015 Genel Seçimleri beraber sizler onay verirseniz AK Parti bir dönem daha görev alırsa, anayasayı da değiştirerek hem fiili hem de hukuki olarak başkanlık sistemine de geçmiş olacağız. Onun için cumhurbaşkanlığı seçimi çok önemli. Cumhurbaşkanlığı seçiminde sizlerin vereceği bu oylar özellikle devletle ve milletin buluşturulmasına ve kaynaştırılmasına önem arz edecektir. Sizlerin gerçekte bu sağduyu ile hareket edeceğinize ben inanıyorum. Yerel Seçimlerde sizler gerekeni yaptınız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de gerekeni yapacağınıza ben yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız