SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alataş, Olayını Yorumluyor!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un 2-1 kazandığı Gençlerbirliği Oftaş maçından sonra, "naklen yayınlanan" olayın içerisindeki yönetici Nadir Alataş, Malatyaspor'un Orduzu Pınarbaşı'ndaki antrenman sahasında basın mensuplarına, "olayı" ile ilgili açıklamalar yaptı, suçlamalarda bulundu.

Alataş'ın savunması, iddia ve suçlamaları, sorulan soruya yanıtı şöyle:

“Önemli bir müsabakaya çıkmıştı Malatyaspor. Bizim için varolmak veya ilk iki iddiamızın bittiği bir maçtı. Hem futbolcular olarak hem yönetim olarak biraz maça çıkarken gergin bir başlangıç oldu. Malatyaspor maçı kazandı. Bileğinin hakkıyla kazandı. Sahada temiz bir maç oldu. 90 dakika içerisinde Malatyaspor futbolcuları ve teknik heyet maçla ilgili Malatyaspor’u ilk ikiye götürebilecek maç oynadıklarını bütün Malatya halkı gördü.

Maç sonrası benimle ilgili bazı olaylar cereyan etti. Ben en başta sözlerime başlamadan önce tüm Malatya halkından, Malatyaspor taraftarından, Malatyaspor’a gönül vermiş Malatya dışında bütün Malatyalı hemşehrilerimin hepsinden bu yaşanan olaylardan dolayı özür diliyorum. Bunu sadece Malatyaspor sevenler ve Malatyaspor halkından ve Malatya dışındaki insanlardan özür diliyorum. Ben Malatyaspor başkanvekiliyim. Sahaya girmemle ilgili sıkıntı yoktur zaten. Akreditem vardır maçla ilgili. Onun dışında Gençlerbirliği Oftaş hocasının Malatya halkından, Malatya’nın analarından ve Malatya halkının bacılarından özür dilemesini de burada söylüyorum. Hiç kimse Malatyalı analarımıza, bacılarımıza küfretme hakkı yok.

Belki orada ben fevri olarak onun söylemiyle cevap vermem gerekirdi bir profesyonel olarak. Kendi insiyatifime, kendi şahsımla ilgili bir fevri harekette bulunmuş olabilirimn. Bundan dolayı zaten söyledim, Malatya halkından, Malatyasporlulardan özür diledim. Ama Osman Özdemir’den asla öyle bir şey olmayacak. Ancak önce o bizim analarımızdan bacılarımızdan özür dileyecek. Ondan sonra kendisiyle konuşacağız. İstemezdik tabi bu olaylar olsun. Ama orda basın, hakem, gözlemci raporları var.. Bunları ilerde göreceksiniz. Oftaşsporlu futbolcuların yapmış oldukları tekmeleri faulleri görmemezlikten gelerek bütün sanki suçlu benmişim gibi.. Ben isterdim ki basın orda Oftaşsporluların tekme atan futbolcularını da söylesinler keşke. Ben yaptığımın hiçbir zaman doğru olduğunu iddia etmedim, etmiyorum da. Belki üç gündür bu yaptığım olaydan dolayı kendi iç hesabımı kendime vereceğim. Beni en yakın olarak sizler tanıyorsunuz. Benim ne kadar uzlaşmacı insan olduğumu sizler biliyorsunuz. 42 yaşındayim. Cumhuriyet Savcılığına gidip bakabilirsiniz. Bugüne kadar ne bir kavgaya karışmışımdır, ne bugüne kadar kimseyle ilgili ileri geri konuşmuşumdur. Ben ne söylediysem öyle yaşamışımdır, nasıl yaşarsam onu yapmışımdır.

SORU: Daha önce Karşıyaka maçında tribünde yaşanan olay vardı. Olayın içinde Haşim Karadağ vardı. Şimdi sizin olayınız. Küfrettiğini söylüyorsunuz Osman Özdemir’in.. Peki neler düşündünüz, vururken neler hissettiniz.?
ALATAŞ: Fevri olarak vurmadım. Sadece sol elimle sus artık.. Çünkü Ahmet Genç arkadaşımız Malatyaspor yöneticisi, Osman Özdemir’in yanındaydı... Herkes şunu soruyor. Nadir Alataş’ın sahada işi ne vardı? Doğru.. Osman Özdemir’in orda ne işi vardı. Şunu gördüm Malatya basınında. Bir Türkiye- İsviçre maçı yaşandı, burada gazeteciler örnek sergilediler Türkiye’de.. Bir de Yunanistan’da Yunanistan- Türkiye maçı vardı. Yunanistan’daki gazeteciler de gazeteciliklerini sergilediler. Ben sadece bunu söylüyorum. (Bir muhabir: Görüntüleri saklayalım mı?) Ben görüntü saklanmasını söylemiyorum, haksız eleştirileri söylüyorum. Kimse benim şahsımla ilgili yorum yapma hakkına sahip değil, gazeteci de olsa.

Geçen yıl bu takım küme düşerken, bu takımın içerisinde yetkili olan arkadaşlarımız geçen sene utanmıyorlar mıydı Malatyalı olmaktan? Ben her zaman her yerde bunu gururla söylüyorum, ben Malatyalı olmaktan gurur duyuyorum, hiçbir zaman utanmadım, utanmayacağım da. Ama geçen yıl bu takımın içerisinde yönetici olacaksın. Bu takım bu olayları yapacak. O zaman utansaydın ben şu anda ellerini öperdim o arkadaşın. Elini öperdim. Gazetecilik bu demek değil. Gazetecilik.. Doğruyu yazan gazeteciye gazeteci denir. Geçen yıl sen doğruyu yapsaydın, bu yıl da bana aynısını söyleseydin ben gereğini yapardım. Herkes benim de kim olduğumu biliyor. Ben Malatya’da doğdum Malatya’da öleceğim. Ben Kernekspor’un yöneticisi de olsam gurur duyarım, Malatyaspor’un köpeği de olsam gelir burada gururla dururdum.

Sadece şunu söylüyorum. İnsanlar doğruları, gerçekleri kendileri için de yazsınlar, benim için de yazsınlar. Yani bana bu yapıldı şu yapıldıği için söylemiyorum. Geçen yıl bu takımda yetkili konumdaki bazı arkadaşlarımız bu takım ceza aldığı zaman nerdelerdi? O zaman niye kınamadılar? Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın ben kabul etmiyorum. Beni eleştirebilirler herkesin eleştirisine saygı duyarım. Şahsıma kişiliğime yönelik hakaret olmadığı sürece herkes beni eleştirebilir. Çünkü ben Malatyaspor’un başkan vekiliyim. Bu sorumluluğu taşıyacak karakterde bir insanım. Biraz önce söyledim. 42 yaşındayım. Benim çocuklarım da haberleri izliyorlar. Yani benim bekraunduma da bakabilir arkadaşlar. Ben nereleri okumuşum, hangi okulları bitirmişim, benim yanımda kaç insan çalışıyor. Benim yaptığımı herkes biliyor. Yani ben orda bir harekette bulunduysam, yani Malatyaspor’u isteyerek, bilerek, kasten yapılmış bir olay değil. Ben böyle kişilikte bir insan değilim bi kere. Saldırgan, fevri bir insan değilim. Ama dediğim gibi ben zaten Malatyasporlulardan, Malatya halkından da özür diledim. Ama kimse bizim anamıza bacımıza hakaret edemez. Ettirmem de. Şahsıma da kimse hakaret edemez. Yani ben bu güne kadar Malatyaspor’a elimden geldiği kadar faydalı olmaya gayret ediyorum. Bundan sonra da arkasında duracağız. Ben size 7 hafta önce geldim, 7 hafta sonra bu takımı şampiyon yapacağız dedim. Kimse de bizim önümüze taş koymasın arkadaşlar. Yani olabilir benim fevri bir hareketim olmuş olabilir. Bu şahsımı bağlar. Malatyaspor kulübü de.. Yarın bir hafta sonra açıklanacak federasyondan. 5 milyar lira para cezası alacağını tahmin ediyorum, 1 yıl da hak mahrumiyeti alacağımızı tahmin ediyorum. Bütün hukukçularımızla avukatımızı.. Federasyon savunmamızı ister, biz de veririz. Yani Malatyaspor’un sahası kapanmadan bu kadar yargı yapılması.. Yani ben burada art niyet arıyorum arkadaşlar. Bırakın olay hukuka intikal etsin. Hukuk kararını versin ondan sonra yargılamayı yapın."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız