SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Alçak FETÖ'den Dolayı Sıkıntı Yaşamıştı"

0
Güncellendi - 2017-06-03 04:03:12
A- A+ PAYLAŞ

  • Şehit Yarbay Yakut'la Şırnak'ta tanışan Bakan Kaya, acılı günlerinde şehidin ailesini yalnız bırakmadı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Şehit Yarbay Songül Yakut’un (41), Yeşilyurt İlçesi Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki taziye evini ziyaret ettiler.

ACILI ANNENİN GÖZYAŞLARINI SİLDİ

Kaya, şehidin annesi Sebahat Yakut’a taziye dileklerini iletti. Bakan Kaya, acılı anneye sarılarak, gözyaşlarını sildi.

Şehidin annesi Sebahat Yakut,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’ya, “Ne yapacağımı bilmiyorum. Yolumu bulamıyorum, kaybettim. Hiç inanmıyorum. Ya sende gel ya beni de götür. ‘Sana bir şey olursa dayanamam, arkadan gelirim’ dedi. ‘Yok, kuzum ben gitmiyorum’ dedim. Ben sana nasıl dayanacağım? Kuzum ben sana nasıl dayanacağım? Öksüzüm, yetimim hem babaları hem anaları oldum. Onlar beni üzmedi, Allah’ta onları üzmeye dedim, devamlı Allah’a yalvarıyordum” dedi.

Acılı anne, kızıyla en son şehit olmadan saatler öncesinde görüştüğünü anlatarak, “18.30’da konuştum. Beni aradı, telefonum çaldı. Sonra ben aradım, ‘anne ben seni sonra ararım’ dedi. Bana, ‘ben helikoptere bineceğim’ demedi” ifadelerini kullandı.

Bakan Kaya, şehit Songül Yakut ile Şırnak'ta 23. Sınır Tümen Komutanlığını ziyaretinde görüştüğünü, “Dertleşmiştik onunla, sıkıntı yaşamış. Hain, alçak FETÖ’den dolayı sıkıntı yaşamış” derken,  acılı anne, “Çok sıkıntı yaşadı benim kuzum” ifadesini kullandı.

Bakan Kaya’nın 26 Aralık 2016’da Şırnak'ta 23. Sınır Tümen Komutanlığını ziyaretinde şehit Songül Yakut ile sohbet ettiği belirtildi.

Taziye çıkışı gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Kaya, “Türkiye’nin ilk kadın komutanı olan Songül Yakut’un taziyesi için buradayız. Aralık ayında Şırnak’a gittiğimde Songül kardeşimizle tanışmıştık. Gerçekten kahraman bir Türk kadınıydı. Tekrar milletimizin başı sağ olsun" dedi.

TÜFENKCİ'NİN ZİYARETİ..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, beraberinde Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu 12 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Türkiye'nin ilk kadın Jandarma Karakol Komutanı Yarbay Songül Yakut'un Malatya'daki ailesini ziyaret etti.

Acılı anneyi sakinleştirmeye çalışan Tüfenkci, Yarbay Songül Yakut'un Türkiye'nin ilk kadın Jandarma Karakol Komutanı olduğunu belirterek, "O Türkiye'nin yani bizim da kızımızdır. O yürekli ve cesur kızını tanımayan yok. Sen çok şerefli bir evlat yetiştirmişsin. İçin rahat olsun." diye konuştu.

Şehit annesine sık sık sarılan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çalık, "Kızın bir kahramandı sende kahraman annesisin" dedi.

Anne Sebahat Yakut da kızıyla dün ikindi saatlerinde görüştüğünü ve kendisine helikoptere bineceğine ilişkin bir şey söylemediğini ifade etti.

Kızının kendisini çok sevdiğini gözyaşları arasında anlatan şehidin annesi, "Dün kızımı aradım evde sigortalar atmış elektrik yok dedim. Oda elektrikçiyi aradı sonra bana telefon etti. 'Anne tamam aradım birazdan gelip yaparlar' dedi. Sonra gitti elektrik tellerine çarptı." şeklinde konuştu.

Heyete, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve CHP Malatya İl Başkanı Emin Kiraz eşlik etti.

"MÜCADELEYİ KAZANDI, GERİ DÖNDÜ.."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba; “Şehitlerimiz arasında kendisini çok yakından tanıdığım, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, jandarmanın göz bebeği kadın komutanlardan, Türkiye'nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı, mesleğine aşık, şerefli onurlu bir asker olan hemşehrim Songül Yakut’ta bulunuyor.Songül Yakut binlerce kumpas mağdurundan biriydi.Haksız ve hukuksuz yere görevinden el çektirilmiş ama asla geri adım atmamış onurlu bir Atatürkçü subaydı. Kendisine yapılan haksızlığı ve kurulan tuzağı her platformda cesurca dile getirmiş, 2 yıla yakın süren hukuk mücadelesini kazanarak tekrar kahramanca yaptığı mesleğine geri dönmüştür.Böyle cesur,onurlu ve mücadeleci bir askeri tanıdığım için kendimi şanslı hissediyorum. Şırnak’ta şehit düşen 13, Diyarbakır Lice’de şehit düşen 3 askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı dileklerimi iletiyorum” dedi.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Malatya sevdalısı (6 yıl önce)
    Bir bayan Milletvekilinin de cenazeye katılması çok iyi olurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • ZiBETRA (6 yıl önce)
    Hadi oradan! Daha düne kadar "Fethullah Gülen Hoca Efendi" diye peşinden koşanlar kimlerdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • ARTVIN'li Osman Durmuş (6 yıl önce)
    Gururumuz ilk Bayan Yarbay songül yakut Unutulmiyacaksiniz. Ruhun Şad , Mekanin Cennet olsun. Sayin Dr Ibrahim Şahin Abimizin , Ailesi’nin ve Tüm Türkiye’nin Üzüntülerini Paylaşiyor , Allah’tan Sabir Dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert Korkmaz (6 yıl önce)
    Benim anlamadığım bir şey var sehidimiz var ilimizin mhp teşkilatı nerede onu anlayamıyorum. Neden şehit cenazelerinde yokuz. Birisi açıklayabilir mi bana.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (6 yıl önce)Mert Korkmaz isimli kullanıcı yorumuna
    kendi içinde dağıldılar gruplaşma başladı, bazılarına tepki var
    0
    0
    Yanıtla