SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Alçaklığın Yanında Duruyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:23:16
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Ensar Vakfı Malatya Şubesi’ni ziyaret etti. 

Ziyarette ilk konuşan Ensar Vakfı Malatya Şube Başkanı Ahmet Küçük, kendilerini ziyarete gelen milletvekili Mustafa Şahin’e teşekkür etti. Milletvekili Şahin’in bütün vakıf ve sivil toplum kuruluşlarına yakın ilgi gösterdiğini belirten Küçük, “Sivil toplum kuruluşları soluk boruları nefes boruları. Bunları ne kadar canlı ne kadar diri olursa o kadar iyi olur” dedi.

Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, insanların daha bilinçli bir topluma dönüşebilmesi için bu tür sivil toplum örgütlenmelerinin desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Siyasiler olarak STK’lara gerekli önemi verdiklerini belirten Şahin, “Özelikle son günlerde Fransa’da yaşanan olayları görüyoruz. Biz terörün her çeşidine karşıyız ama, özelikle terörün tamamen İslam coğrafyasında kök salmasına vesile olan başta Batı ve Amerika olmasına rağmen sanki Müslümanların terör ruhuyla yetiştirildiğine dair bir takım algılar yapmaya çalışan Batıyı şiddetle kınıyorum” dedi.

Fransa’da karikatür krizi sonrası yaşanan olaylara da değinen Milletvekili Şahin, İslam dininin peygamberini aşağılayıcı ifadeler ve karikatürlerin yayınlanmasına Türkiye’deki bütün insanların tepki vermesi gerektiğini söyledi. Şahin, Cumhuriyet Gazetesi’nin, Fransız dergisinin bazı sayfalarını yayınlamasına da tepki göstererek, “İstanbul merkezli ve kendini cumhurdan yana olduğunu ifade eden bir gazetenin Fransa’daki olayları Türkiye’ye taşıyıp insanları tahrik etme noktasındaki tavrına insanlarımızın tepki vermesi gerekiyor. Ama maalesef bakıyorsunuz Ana Muhalefet partisinin iki Genel Başkan yardımcısı gidip onlara destek veriyor. Peygamber Efendimize bu alçaklığı yapan kişilerinin yanında duruyorlar. CHP’li Genel Başkan Yardımcılarının bunların yanında durmama zilletini göstermelerini beklerdim” dedi.

TSO'DAN FRANSA TEPKİSİ..

Bu arada  Malatya Ticaret ve Sanayi Meclis Başkanı Sami Payza, Cumhuriyet Gazetesi’nin geçtiğimiz hafta, Fransa’da yayın yapan ve İslam dinine hakaret eden mizah dergisinden alıntı yaparak karikatür yayınlanmasını ahlak dışı bir yaklaşım olarak değerlendirdi. 

Payzaz yaptığı yazılı açıklamada, Fransa’da yayın yapan bir derginin çalışanlarına yapılan saldırıyı onaylamadıklarını ancak orada yapılan katliamı İslam dini ile bağdaştırmak isteyenlerin olduğunu söyleyerek, “Bilmelidirler ki, İslam dini her zaman yaşatan bir din olmuştur. Ancak, Fransa’da yayın yapan ve son yayını ile mensubu olduğumuz Yüce dinimizin Peygamberi olan Hazreti Muhammed (.S.A.V.)’a yönelik aşağılayıcı çizimler yaparak ‘ifade özgürlüğü’ maskesi ile hakaret eden Charlie Hebdo Dergisi’ne sözde destek vermek isteyen Cumhuriyet Gazetesi’nin bu dergiden alıntılar yaparak gazetesinde yayınlaması tahammül sınırlarını zorlayan ve haddi aşan bir davranış olmuştur” dedi.

Payza açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Tamamen art niyetli bir davranış olan ve ‘basın özgürlüğü’ maskesi altında İslam dinine hakaret içeren yayınları sayfalarına taşıyan Cumhuriyet Gazetesi, geçmişte olduğu gibi bugün de tek gayesi olan ‘İslam Düşmanlığını’ kendince perçinleyerek hakaret ve saldırılarına bir yenisini katmıştır.

Basın özgürlüğü hiçbir kimsenin inancını rencide edecek, hakarete uğratacak bir tavır içerisinde olmaz ve olmamalıdır. Adına ‘Özgürlük’ diyerek insanların inancına, kültürüne yönelik saldırı kimden gelirse gelsin en büyük hakarettir. İslam dinini son yıllarda kasıtlı olarak ‘terör’ ile birleştirmeye çalışarak yeni bir islamifobi oluşturmaya çalışanların adeta taşeronluğuna soyunan Cumhuriyet Gazetesi, yüzde 95’i Müslüman olan Türkiye halkından derhal özür dilemeli ve aştığı hadden dolayı hukuk önünde hesap vermelidir. Cumhuriyet gazetesinin yapmış olduğu tam bir provokasyondur. Bu şekilde Müslümanlara, Hz. Peygamber üzerinden inançlarımıza hakaret eden bir mizah dergisini destekler mahiyette yayın yapması toplumumuzu derinden zedelemiştir. Yapılan bu saldırı kesinlikle ‘Basın özgürlüğü’ değil, alenen hakarettir. Bugüne kadar her fırsatta inancımıza saldıran, inançlı insanlara düşman olduğunu açıkça birçok yayınında ifşa eden Cumhuriyet Gazetesi’ni bu tavrından dolayı bir kez daha kamuoyu önünde kınıyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız