SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aldatanlara Karşı Geliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:14:27
A- A+ PAYLAŞ

Merkez İlçe Battalgazi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci, Kernek Meydanında düzenlenen mitingdeki konuşmasında, özellikle Malatya Milletvekilleri ile mevcut Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ağır eleştirilerde bulundu.

Ekinci’nin Kernek Meydanı’ndaki mitinginde, Ekinci’ye destek olan Ramazan Keskin, Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Yalçın ve eğitimci Emin Yücetaş da birer konuşma yaptılar. 

Keskin konuşmasında, “Sizler 28 Şubat’ta diz çökmediniz. Bugün sizlerin  destekleriniz ile tarih sizleri saygıyla anacaktır. Bugün bir hak arayışındasınız. 30 Mart’tan sonra bizler hep bir arada yaşamaya devam edeceğiz. Dil şiddet içermemeli.” dedi.

Emin Yücetaş’ta konuşmasında, mitingin yerel  ve uydudan yayın yapan televizyonlar tarafından canlı yayınlandığını belirterek, şunları söyledi: "Şu anda aldığımız bir bilgide Çevreyolunun alt bölgesinde elektrikler kesilmiş. Sisimizin duyulmasını istemiyorlar. Bizler sesimizi duyurmaya devam edeceği. Unutulmamalıdır ki  insanlar ölümlüdür. Baki olan Allah’tır. Milletvekillerimiz rant peşindeler. Kimsenin bizleri kandırmasına müsaade etmeyeceğiz. 30 Mart’ta sandığa gidip onlara günlerini göstermemiz lazım” dedi.

Dr.Ali Yalçın da, “ Bugün burada bulunan insanlarımız dayatmalara karşı bir araya gelmiş bulunuyor. İnsanlarımız burada ‘Sen beni nasıl yok sayarsın’ demek için buradalar.  Bu iktidar kirlendi. Kentsel dönüşüm uygulaması denilerek insanlarımızın evlerini  başlarına yıktılar. Başbakan bir süre önce Malatya’ya geldi. Sadece ‘Allah’ınıza Kurban Malatya’ dedi. Başka bir söz vermedi. Çünkü Milletvekillerimiz Başbakan’dan bir şey istemedi” diye konuştu.

Battalgazi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci’de düzenlenen  ve kalabalık bir topluluğun katıldığı mitingde  5’i Adalet ve Kalkınma Partisi, 2’side Saadet Partisi’nde olmak üzere Belediye Meclis üyeliği yapmış 7 kişinin partilerinden istifa ederek Ali Ekici’ye destek olacakları anons edildi. Bu kişiler kürsüye çıkarak Ekici ile birlikte kalabalığı selamladı.

“Ortak akılın sesi olmak için buradayız” diyen Ekinci, konuşmasına eski Devlet Hastanesi’nin kapatılmasıyla başladı ve “ 300 Bin nüfusa sahip Battalgazi bölgesinde  hastanemiz yok. Biz halkımızın yüzde 100 ihtiyacı olan bu sorunu dile getiriyoruz. Bunu görmeyenler veya görmek istemeyenler  ne yüzle halkın içine çıkıp da oy istiyorlar. Bu mu halkı dinlemek, bu mu halka hizmet?” dedi.

“Bize ihanet edenlerle mücadele ediyoruz” diyen Ali Ekinci, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekilleri ile, Battalgazi Belediye Başkan adayı Selahattin Gürkan’ı eleştirerek, “ Sizi unutanlara, iradelerinizi hiçe sayanlara hatırlatın bazı şeyleri. Bu miting sizi unutanlara, sizin oylarınızla seçilen size ihanet eden milletvekillerine sesinizi duyurmak için. Allah bizim bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bozmak isteyenleri ıslah etsin” dedi. 

“Merkezi idareye sesimizi iletmek için geldik” diyen Ekinci, “Seçtik ama bizi unuttular, ihanet ettiler, elimizdekini alıp kendi menfi hesapları için yandaşlarına peşkeş çektiler. Halkın sesini duymayan vekil olabilir mi? Bunların sadece ihaneti olur, seni seçecekler sen seslerini duymayacaksın. Yeni hastane istemedik siz elimizdekini neden aldınız?” şeklinde konuştu. 

“Biz bu mitingi ihtiyaçlarımız demokratik yollarla duyurmak için yapıyoruz,  kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek için yapıyoruz” diyen Battalgazi Bağımsız Belediye Başkan adayı Ali Ekici konuşmasında daha sonra şunları belirtti:

“Milletle başbakan arasına perde çeken ihanetçiler taleplerimizi bugüne kadar iletmediler. Kapalı kapılar arkasındaki ihanetçiler sesimizi duyurmadılar. İşte meydan, hodri meydan 12 yıldır iktidardalar hiç mi görmediler ihtiyaçları, bu beceriksizler nasıl 320 bin nüfuslu ilçeyi yönetecekler. Battalgazi dünya birincisi diye nutuk atıyorlar. Daha ilçenin su ihtiyacını karşılayamıyorlar ama göz göre göre yalan söylüyorlar. Daha imarı olmayan bir ilçe dünya birincisiymiş buna inanıyor musunuz. Bu yalan söyleyenlere aldanacak mısınız?  Bugün gelip ilçeye talip oluyorlar ya kendileri noksan ya da halkı noksan görüyorlar. Başkaları sizin iradenizle, sizinle dalga geçmesin bunlar anlamaz dedirmeyin. Bizim hedefimiz bizi seçenleri memnun etmek, size gerçekten hizmet edecek bir hizmetkâr arayın.  Ben halkıma hizmet için varım benim kimseye diyet ve vefa borcum yok.  Ben sizden biriyim sizinle yaşıyorum ve sorunlarınızı çok iyi biliyorum”  

 Ekinci, Malatya’nın ve Battalgazi bölgesinin önemli  sorunlarından birinin de kentsel dönüşüm olduğunu, kentsel dönüşüm adı altında fakirlerin evlerini başlarına yıktıklarını belirterek, “ İşte ihanetin bir başka yüzü budur.  Biz bizi aldatan,  haklarımızı alan o soygunculara gereken dersleri verip, haklarınızı savunmak için geliyoruz. Sizlerin de haklarını sonuna kadar savunmak için hep yanınızda olacağıma söz veriyorum. Sizler bugüne kadar oy verdiklerinize saygıda kusur etmediniz ama onlar sizin sesinizi yukarılara duyurmadılar. Sesimizi Başbakana duyurmak için buradayım.  Nasıl haksızlıklara uğradınız bunların hepsini duyacaklar. Siz 30 Mart günü onlara gereken cevabı vereceksiniz yüzlerine şamarı indireceksiniz. O yerel yöneticiler bugüne kadar sizi aldattılar, aldatmaya da devam ediyorlar. Her alanda aldatılıyoruz. Bugün sizin gününüz bugün güç sizin tavrını koy, iradeni ortaya koy” ifadelerini kullandı.

Ekici konuşmasının sonunda 30 Mart’ta sandığa gidildiğinde 4 ayrı oy pusulası olacağını bunlardan birinin muhtarlık seçimi için olduğunu belirterek, “ Siz kendi bölgenizdeki muhtarınıza oy vereceksiniz. Bir başka oy pusulası Büyükşehir Belediye Başkanı için. Kendi isteğinize göre kimi tercih ederseniz ona oy verin. Bir başka oy pusulası ise Belediye Meclis üyeliği için. Burada da sizler kimlerin meclis üyesi olmasını istiyorsanız ona oyunuzu verin. Bir başka oy pusulası ise Battalgazi Belediye Başkanlığı için olacak. O zaman sizler bağımsız aday olarak Ali Ekinci’ye evet mührünü vuracaksınız” dedi.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız