SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aldatılan Bir İlin Milletvekiliyim"

A- A+ PAYLAŞ
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 17 Mayıs'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya gelişinde yaptığı konuşmada, "Nüfusunuzu artırın 750 bine tamamlayın. Sizi büyükşehir yapacağız. " sözlerini hatırlatarak, "Arkadaşlar doğanın kanunu. Çocuk 9 ayda doğuyor. 7 ay oldu. Büyükşehir belediyesi yapılacağı açıklanan 11 şehrin arasında Malatya yok. Başbakan Malatya’yı kandırdı. Büyükşehir sözünü unuttu.” dedi. 
 
Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın Malatya'nın sorunlarını sıraladığı TBMM'de yaptığı konuşma şöyle; 
 
"Ben Dünya kayısı başkenti Malatya’nın Milletvekiliyim…Dokunduğunuzda dışarı fırlayan Türkiye’nin en güzel cevizini üreten Hekimhan’ın Milletvekiliyim..Ürettiği kara üzümlerle ülkenin her yanında aranan Arapgir’in , Banazı’nın Milletvekiliyim…Bölgenin en güzel elmasını ve fasulyesini üreten Doğanşehir’in Milletvekiliyim…Kurulan İsrail Kalkanı ile yok edilmek istenilen meşhur armudu ile ünlü Akçadağ’ın Milletvekiliyim. Susuz topraklarda bölgenin en güzel buğdayını üreten Yazıhan’ın Milletvekiliyim…Barajı yıllardır yapılmayan ,ayrıma tabi tutulan, susuz topraklarında o muhteşem kavunların yetiştiği Arguvan’ın Milletvekiliyim…Eşi benzeri olmayan Türkiye’de isim
yapmış, dalbastı kirazların üretildiği Yeşilyurt’un Milletvekiliyim. Yetiştirdiği narı ile ünlü Doğanyol’un Milletvekiliyim…Dikmiş olduğu kayısılar kurumasın diye kanalizasyon borularını kırarak sulama yapan Battalgazi , Dilek , Hatunsuyu’nun Milletvekiliyim… Pütürge’nin, Kuluncak’ın, Kale’nin, Darende’nin Milletvekiliyim…
 
Yani ürettiği her ürünle Türkiye’de ve Dünyada marka olmuş önemli bir tarım kentinin milletvekiliyim…Bu kadar önemli ürün üreten Malatya için çok önemli bir yeri olan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılıyor…Malatya başka bir ile bağlanıyor. Bu hak mıdır? Bu Malatya'ya reva mıdır? Malatya Nisan ayında don olacak mı? yağmur yağacak mı? Diye sabahlara kadar sürekli meteorolojiyi takip etmektedir.
 
Bunu lütfen yapmayın. Malatya’nın tarımını yok etmeyin…Değerli Milletvekilleri… Ben kaybeden bir kentin milletvekiliyim….
 
Tekeli Peşkeş çekilmiş, Sümerbank’ı yok pahasına satılmış, meşhur hal binası camisiyle Hollandalılara satılmış bir kentin milletvekiliyim. Değerli milletvekilleri bir yok pahasına satışla daha karşı karşıyayız….Daha önce Danıştay’ın iptal etmesine ve bizim ısrarla karşı çıkmamıza rağmen Şeker Fabrikası satılmak isteniyor…Bu haksızlıktır….Bu hukuksuzluktur….
 
Aralarında Malatya –Elbistan-Erzincan-Elazığ’ında bulunduğu fabrikalar toplam 266 Milyon Dolara satıldı.Bu tam anlamıyla peşkeştir…Bu halkın malını yok etmektir. Bu üretimi yok etmektir.
 
Dört Fabrika 266 Milyon dolar. Yani ortalama her fabrika 66,5 Milyon Dolar(120 Milyon Lira)’a satıldı. Bu fiyat tamamıyla talandır.
 
Örnekleriyle anlatayım sizlere;
 
1-Malatya fabrikasının 2010 yılı emlak değeri 240 Bin Lira… Dikkatinizi çekiyorum. Bu bedel sadece emlak değeri. Bu değere arıtma tesisi, makinaları, üretim yapılan fabrika dahil değil.
 
2-32 dönümlük Hal binası 3 yıl önce 52 Milyon liraya satıldı.Malatya Şeker Fabrikası ise 459 dönüm Yani hal binasının 15 katı. Yani 1 alana 3 bedava…Yani Peşkeş!Yani Talan!
 
Bu fabrika satılırsa sadece Fabrika yok olmayacak. 4.800 adet ekim yapan pancar çiftçisi , nakliyecisi, besicisi yan, 85 bin Malatyalı aç kalacak,. Yoksul kalacak. Sizleri bir kez daha bu kararı gözden geçirmeye, sizleri bir kez daha dedelerimizin mallarını, babalarımızın mallarını satarken vicdanlı olmaya davet ediyorum.
 
Değerli arkadaşlar ben aldatılan bir kentin milletvekiliyim.17 Mayıs 2011 de Başbakan Malatya’ya geldi. Malatya’nın meydanında “Kadınlar erkekler hazır mısınız? Çocuk yapın. Nüfusunuzu artırıp, 750 Bine tamamlayın. Sizi büyükşehir yapacağım” dedi. Arkadaşlar doğanın kanunu. Çocuk 9 ayda doğuyor.7 ay oldu. Büyükşehir belediyesi yapılacağı açıklanan 11 şehrin arasında Malatya yok. Başbakan Malatya’yı kandırdı. Büyükşehir sözünü unuttu. Sizleri Malatya’ya sahip çıkmaya , özellikle Malatya milletvekillerini Malatya’ya sahip çıkmaya davet ediyorum. Malatya’nın mallarının peşkeş çekmemenizi istiyorum. " 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız