SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aldatıldığımızı Düşünüyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Show TV’de yayınlanan ve Malatya Korosu’nun kazandığı ‘Korolar Çarpışıyor’ isimli müzik yarışmasının ödülü olarak Malatya’ya yaptırılması gereken ilköğretim okulunun yapımı konusunda yeni bir gelişme olmadığını ifade ederek ‘’Aldatıldığımızı düşünüyoruz’’ dedi.

TV Malatya’da yayınlanan ‘Hülya Kaya ile Güne Bakış’ programına katılarak Hülya Kaya’nın sorularını yanıtlayan Mehmet Bulut, Show TV yönetimi tarafından Malatya’ya yaptırılması gereken okula ilişkin süreci özetledi, son durum hakkında bilgi verdi.

Show TV yönetiminin, yarışmadan sonra ödül olarak okul yapılmasını değil, belirlenecek bir okulun TOÇEV ile birlikte onarılmasının vaad edildiğini ileri sürdüğünü belirten Bulut, ‘’Böyle bir şeyi kabul etmeyeceğimizi söyledik. Ödül olarak Malatya’ya yeni bir okul yapılmasının taahüt edildiğinin televizyon kayıtlarında olduğunu, her şeyin izleyici huzurunda gerçekleştiğini kendilerine hatırlattık. Daha sonra Malatya Barosu ve sazı sivil toplum örgütleri haklı olarak okulun yapılmaması durumunda mahkemeye başvuracaklarını açıkladı. Malatya kamuoyu da bu konuda çok hassas davrandı ve Show TV’nin sorumluluklarını yerine getirmesini talep etti. Bu gelişmeler üzerine biliyorsunuz Show TV Genel Müdürü Saner Ayar Malatya’ya gelerek sayın valimizle görüştü ve okul yapımı konusunda bir protokol imzalandı. Ancak o protokolün imzalanmasından sonra da yeni bir gelişme olmadı’’ şeklinde konuştu.

Protokolün imzalanmasından bir süre sonra Show TV Genel Müdürü Saner Ayar’ı birkaç defa telefonla aradığını ve çalışmaların hangi aşamada olduğunu öğrenmek istediğini söyleyen Bulut ‘’Kendisine ulaşamadık. Sekreteri ile konuştuk ve gerekli notları bıraktık. Şayet makul bir sürede çalışmalar başlatılmazsa konuyu mahkemeye taşıma yoluna gidebiliriz’’ dedi.

Mehmet Bulut, Show TV yönetiminin kendilerine 60 bin TL’lik SMS geldiğini söylediğini belirterek, ‘’Ancak bizim gözlem ve çalışmalarımız bir değil birkaç okulun yapımına yetecek kadar SMS gönderildiğini ortaya koymaktadır. Çünkü Malatya halkı ve tüm kurumlarımız bu konuda ciddi bir çaba gösterdi’’ diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız