SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aldatıldık, Kullanıldık!."

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:33:23
A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin mevcut 5 milletvekili de dahil olmak üzere, 7 Haziran seçimleri için aday adayı olan 65 kişi Sivil Toplum Kuruluşları'na oylattığı eğilim yoklamasına katılan STK'lardan biri olan Malatya Rışvanlıları Derneği Yönetimi'nden, daha sonra belirlenen 6 aday görüldüğünde, "aldatılmış, kullanılmış" oldukları sonucunun çıktığına ilişkin açıklama geldi.

"İRADEMİZE SAYGI GÖSTERİLMEDİ..

Malatya Rışvanlıları Derneği Yönetim Kurulu adına yapılan açıklama şöyle:

"Değerli Malatya’lılar malumunuz olduğu üzere AK Parti 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek milletvekili genel seçimleri için aday belirlerken Malatya’daki Sivil Toplum Kuruluşlarını davet ederek temayül yoklaması yaptı. STK’ların yönetim kurulu üyelerinin katıldığı temayül yoklamasına Malatya Rışvanlıları Derneği olarak biz de katıldık. 

RIŞVANDER olarak STK temayül yoklamasına esastan olmasa bile usulen pek çok çekincemiz olmasına rağmen, halkımızdan ve aday adaylarından gelen yoğun talepler doğrultusunda halkımızın sevdiği, desteklediği ve Malatya’ya faydalı olacağını düşündüğü aday adaylarının desteklenmesi ve yalnız bırakılmaması gerektiği düşüncelerini dikkate alarak oylamalara katıldık. 

En başta halkımızın bilmesini arzuladığımız konu biz ve bizim gibi oylamaya katılan tüm sivil toplum kuruluşlarının da bu oylamaya katılmaktaki amacı halkımızın sevdiği ve Malatya ve Türkiye siyasi hayatına değer katacağını düşündüğü adayları desteklemekti. Ancak bu oylamanın gerçek anlamda halkın nabzını tutmak maksadıyla yapılmadığı oylama salonundaki ciddiyetsizlikten de anlaşılıyordu. Kimlerin oy kullanacağı net bir şekilde belirlenmemiş ve seçimin bağımsız bir kurum tarafından denetimi yapılmadığı gibi seçim sonuçları da kamuoyuyla paylaşılmamıştır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi oylamada yer almayan aday adayları aday gösterilmiştir. Adayların açıklanmasından sonra basın açıklaması yapan AK Parti Sözcüsü Sayın Beşir Atalay aday belirleme sürecinde Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşlerinin aday belirlemede etkili olduğu mealinde bir açıklama yapmıştır. Diğer şehirlerde ne yapıldığı konusunda bilgi sahibi olmasak ta Temayül listesinde olmayan aday adaylarının ve halkın teveccüh etmediği insanların aday yapılmış olması en azından Malatya için bu açıklamanın bir hükmünün olmadığını göstermektedir. 

Değerli halkımızın ve aday adaylarımızın bilmesini isteriz ki demokratik bir adım olacağını düşündüğümüz ve bu niyetle katıldığımız temayül yoklamasının sonucu şeffaf bir şekilde tecelli etmemiştir. Bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak burada kullanıldığımızı, aldatıldığımızı, irademize saygı gösterilmediğini ve halkta karşılığı olan adayların gösterilmemesi günahına Sivil Toplum Kuruluşlarının ortak edilmeye çalışıldığını, iyi niyetimizin suiistimal edildiğini kamuoyunun bilmesini isteriz.

Burada bir zorunluluk olarak kamuoyuna açık yüreklilikle belirtmek istiyoruz ki biz bu sonuçlardan sorumlu değiliz. Bizler siyasetin vekil değil asli unsuru olan halkımızla birlikte hareket etmeye ve siyasi karar alıcıların halkın demokratik taleplerine karşılık vereceği bir siyasi zemin için çaba sarf etmeye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

23 MART'TAKİ OYLAMA..

Malatya'daki 1011 dernek ve 17 vakfın yöneticileri ile 39 esnaf odası başkanı ve TSO'nun 81 oda meclisi üyesinin oy kullanabileceği açıklanan 23 Mart'taki STK eğilim yoklamasına, bu kuruluşların toplam 8 bin dolayında olan yöneticilerinden 2 bin 823'inin katıldığı bildirilmişti. Oy pusulaları, Malatya'da tasnif yapılmadan, bir torbaya konularak parti genel merkezine götürülmüş, burada oyların sayılacağı ve aday belirlemede önemli etken olacağı öne sürülmüştü.

ARŞİV FOTO: 23 Mart'ta yapılan oylamadan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız