SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aldatma, Hile Yok!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:37:14
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, süt ürünleri satan esnafları hijyen kurallarına uydukları gerekçesiyle ziyaret edip karanfil vererek, vatandaşları gönül rahatlığı ile Peynirciler Çarşısı'nda alışveriş yapmaya davet etti. 
 
MESOB Başkanı Şevket Keskin, 1 ay önce ziyaret ederek kurallara uymayan esnafları uyardığı Peynirciler Pazarı'nı yeniden ziyaret ederek, kurallara uyan ve düzenleme yapan esnaflara karanfil verip teşekkür etti. Keskin, beraberinde MESOB Başkan Vekili Orhan Özbek ve Bakkallar Odası Başkanı Faruk Yılmaz ile birlikte Yeni Camii çevresindeki Peynirciler Çarşısı ile Akpınar Caddesi üzerinde süt ürünleri satan esnafı tek tek ziyaret etti. Bir önceki ziyarette uyardığı esnaflara açıkta gıda satmama kurallarına uydukları için karanfil veren Keskin, "Hijyen kurallarına uyup, naylon kapları bırakıp krom kaplara döndüğünüz için sizlere teşekkür ediyorum. Ayrıca büyük marketlerde son dönemlerde peynir ve çökelik ürünlerinde katkı maddesi olduğu belirtiliyor. Ama Malatya'da özelikle Akpınar Caddesi üzerindeki esnafımızdan vatandaşlarımız rahatlıkla gelip peynir ve çökeliğini alabilir. Burası yıllarca Malatya ile özdeşleşen bir çarşımız. Herkes gönül rahatlığıyla buraya gelip alışveriş yapabilecek ve çocuklarına rahatlıkla yedirebilecek. Hiç kimse endişe etmesin. Endişesi olanlar gelip Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne başvursun, biz de esnafımızla görüşüp gereken tedbiri alırız. Ben esnafımdan eminim. Bu Türkiye'de örnek olacak" diye konuştu. 
 
Esnaflardan, köylerden peynir ve diğer süt ürünlerini getiren vatandaşlardan kurallara uyarak üretim yapmalarını istemelerini belirten Keskin, daha önceki ziyareti ile son yaptığı ziyaret arasında büyük bir fark olduğunu kaydetti. 
 
Keskin, "Aldatma yok, hile yok, katkı yok. Bütün Malatya halkını esnaflarımızdan alışveriş yapmaya davet ediyorum. Esnafımız, natürel ve doğal ürün satıyor" şeklinde konuştu. 
 
MESOB Başkanı Keskin, "Ben Malatya halkına nasıl esnafımın sorunlarını dile getiriyorsam, Malatyalının da sorununu dile getirmem boynumuzun borcudur. Bu nedenle halkımıza temiz ve katkısız ürün yedireceğiz. Biz aldatan olmayan bir toplumuz. Ben bütün esnafım adına kefil oluyorum. Halkımız rahatlıkla esnafa inerek alışverişini gönül rahatlığı içinde yapabilir. Yanlışı gören oldu mu mutlaka bize bildirsin. Herkes, esnafımızın işyerinin dört dörtlük olduğunu görecek. Esnafımızın sattığı ürünlerde katkı maddesi yoktur. Esnafımız artık vitrinine kürek yağını koyarak eski geleneği de yaşatıyor. Ben esnaf ve sanatkarıma, kurallara uydukları için teşekkür ediyorum. Biz 4 kilo balı 100 TL'ye satmıyoruz. Çünkü katkı maddesi satmıyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
Keskin, esnaf ve sanatkarlara yönelik zaman zaman kontrol gezilerini sürdüreceklerini ve kurallara uyanlara karanfil vereceklerini bildirdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız