SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aldatmaca Var' İddiası

A- A+ PAYLAŞ
Eğitim İş Malatya İl Temsilcisi Feyzullah Çelik, TBMM devre dışı bırakılarak Kanun Hükmünde Kararname'ler (KHK) ile ülke yöneten iktidar partisinin, 2 Kasım’da çıkarılan KHK'nın aldatmaca olduğunu öne sürdü. Çelik, . “Eşit işe eşit ücret” aldatmacasıyla çıkarılan 666 sayılı KHK'nın , daha çok üst düzey yöneticilere ücret artışı getirdiğini iddia etti. 
 
Feyzullah Çelik tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; "Siyasal iktidar, üst düzey bürokrat olarak atadığı yandaşlarına yüksek ek ödemeler bahşederken, bazı kamu çalışanlarına da düşük düzeyde ek ödemeler yaparak seslerini kesmek istemiştir.
 
“Eşit işe eşit ücret” adı altında yeni bir eşitsizliğe neden olan “yüksek bürokrat zammı” kafa karışıklığına neden olmuş, kamuoyunda sanki tüm kamu çalışanlarına ek ödenek verilmiş havası estirilmiştir. 2,5 milyon kamu çalışanını aldatan bu uygulamadan yararlananlar, yalnızca makam sahibi olanlardır. Bürokratların makam tazminatlarını artırıp, herkese ek ödenek verdik demek ya da bunun propagandasını yapmak, halkı aldatmak ve halkla alay etmektir.
 
Kamu çalışanlarının mali haklarını düzenleyen 666 sayılı KHK ile kamu çalışanları arasındaki eşitsizlik daha da artmış, öğretmen ve diğer eğitim-bilim çalışanları ise yok sayılmıştır. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hamasi nutuklar atanlar, eğitim çalışanlara KHK’da sıfır kuruş artış yapmışlardır. Bu bağlamda, yıllardır öğretmenin 7 liralık ek dersine bile göz koyanların, eğitim çalışanlarını yok saymaları çok da şaşırtıcı değildir.
 
Büyük propagandaya neden olan 666 sayılı KHK ile açlık sınırında maaş alan milyonlarca emekliye de tek kuruş iyileştirme yapılmamıştır. Söz konusu eşitlik, emeğe, yaşam standardına, insan onuruna değil; siyasal iktidara duyulan yakınlığa göre ölçülüp biçilmiştir. Bu ise sosyal bir hukuk devleti içinde ayrımcılık yaratmaya ve dengeleri, toplumun refahı adına değil, iktidarın kayırmacı politikalarına dönük olarak sürekli hale getirmeye hizmet etmektedir. Bu kararnamede yer alan fakat satır arasına sıkıştırılan bir şey daha var ki; o da kamu çalışanlarının statüsünün yavaş yavaş performansa dayalı ücretlendirmeye doğru çekilmesidir." dedi. 
 
Bu değişiklikle kamu çalışanlarının ücretlerinde ciddi iyileştirme olduğu yanılgısına düşen sendikalara çağrıda bulunduklarını söyleyen Çelik, " Sizi, bir fazla üyeyle temsil edilmek istediğiniz “Kamu Görevlileri Hakem Kurulu” kurtarmaz. Siyasal iktidarların sadaka mantığı ile verdiği yüzdelik artışlar değil, kamu çalışanlarının iradelerinin belirleyici olduğu Toplu Görüşme masaları sorunlarımızı çözecektir. Bunun da yolu grevli toplu sözleşmeli sendikal haklardan geçmektedir. Bu anlamda Türkiye'nin geleceğine, bağımsızlığına, bütünlüğüne ve emeğimize yönelen saldırıların karşısında “grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı” talebimizden asla vazgeçmeyeceğimizi haykıralım!" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız