SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aldığımız Tedbirlerle Ayda 10 Milyon Tasarruf Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2019-05-23 04:42:14
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Güngör caddesinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. İnceleme gezisine Başkan Gürkan’ın yanı sıra MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş ile bazı daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı.

Büyükşehir Belediyesinin kendi imkân ve kaynaklarını kullanarak çalışmalar yürüttüğünü belirten Başkan Gürkan, “Güngör Caddemiz yeni yapılaşmanın devam ettiği ve yoğunluğun fazla olduğu bir bölgemiz. Bu bölgemizde bir taraftan yerleşim devam ederken diğer taraftan da inşaat çalışmaları sürüyor. Güngör Caddemizdeki vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırma noktasında ekiplerimiz çalışmalarını devam ettirmektedir. Şu an itibariyle MASKİ Genel Müdürlüğümüz caddenin her iki aksında yaklaşık 3 km uzunluğunda altyapı isale hattı çalışması gerçekleştirmektedir. Alt yapı çalışmalarının bitirilip abone bağlantılarının tamamlanmasının ardından, üst yapı çalışmalarına başlanacak. Asfalt, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmaları ile buradaki çalışmalarımızı tamamlamış olacağız.

Göreve geldikten sonra aldığımız tedbirler sonucunda aylık yaklaşık olarak 10 milyon lira tasarruf ediyoruz. Daha önce kiralık olarak çalıştırılan iş makinelerinin ihaleleri iptal edilerek kendi iş makinelerimiz ve kendi personelimiz ile bu işlerin yapılması sağlandı. İnşallah kısa süre içerisinde bu nekahat dönemlerini atlatıp, hizmete elverişli bir yönetim yapısıyla seri hizmet üreten bir yapıya kavuşmuş olacağız.

Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz hizmetlerle vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırma noktasında gerekli çalışmaları yaparak en iyi hizmeti üretmenin gayretinde olacağız.

Yaptığımız işleri seri, hızlı ve sonuç odaklı yaparak vatandaşımızın hizmetine sunma gayret ve çabasındayız. Yapılan çalışmalarda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

41 yorum yapılmış

  • Cemil (4 yıl önce)
    Başkan tasarruf tedbirleri elbette çok iyi ama aylardır esnaf verdiği malın parasını alamıyo belediyeden.Belediye su parasını 3 ay a geciktirdin mi hemen icra prosudurunu uyguluyo.
    0
    0
    Yanıtla
  • kazım usta (4 yıl önce)
    başkan gürkanın yerinde olsam maskiye kaç ton günde yakıt hangi lüks araçlara doldurulmuş parasını o başkan müdürlerden alırdım inanın hergün büyük tır ile yakıt tankerleri geliyordu bu skoda sper araçlar doldurmak için daire başkanları bir sürat yapıyorlarki bu araçlarla görmek lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • sanayi sitesi ve cezmi kartay yaşınsın (4 yıl önce)
    iyi çalışmalar
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (4 yıl önce)
    Allah, selahattin başkana yardım etsin, resmen enkaz devraldı. bu borcu yapanlar yarın ruz-ı mahşerde bunun ve kul hakkının hesabını nasıl verecek? onların yerinde olmak istemezdim. rahmetli muhsin yazıcıoğlu’nun çok güzel bir sözüyle bitireyim: ‘ bir saniye sonrasında ne olacağını bilmediğimiz dünyada fırıldak olmaya gerek yok’
    0
    0
    Yanıtla
  • bilen (4 yıl önce)
    tüm daire başkanları müdürleri değişmeli kamu araçları ile halı sahalara kaptaja mangal yemeye balık tutmaya gidilmemeli o karede olan başkanlarım dahildir mesajıma resimlerini tek tek paylaşa bilirim sayın gürkanım makamınıza gelip araçların plakasına kadar..teşşkür ederim başarınızı devamını dilerim başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • vaylog44 (4 yıl önce)
    Sayın başkanım ali mahallerini unutmayın.Çünkü buralardan sizlere oy verildi.Müdürlerin maaşlarını takip etmek lazım çünkü 25 ile 30 milyar arasında maaş alıyorlarmış çok günah ne demek bu ortamda millet 2 bin lira ile geçilmeye çalışıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • kardeşim hiç merak etme benim duydugum megsaşınki 20 binden 8 bine düşürülmüş Selahattin başkanımız hepsine el atacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Baskanim Sadece Bı düşünün (4 yıl önce)
    Baskanim personel hakkından keserek tasaarruf yapılmaz.Calisip hakkını alamayan çalışıp yemegini alamayanin kul hakkına geçiyorsunuz şuan.Sendika başkanına daire başkanlığı vererek zaten saf dışı bıraktıniz o Şahıs 800 memurun oyu ile seçildi ve halkın iradesini daire başkanlığına değişti ona da kul hakkını soracaklar
    0
    0
    Yanıtla
  • CIRTONLU (4 yıl önce)
    CEZMİ KARTAY TAŞINSIN. ŞEHİR MERKEZİNDEKİ KÖTÜ GÖRÜNEN BİNALAR DÜZENLENSİN TUĞLA GÖRÜNTÜSÜ OLAN BİNALAR TEMİZLENSİN. İPEK CADDESİNDEKİ CUMA PAZARI KALDIRILSIN O YOL ÜSTÜNDE KAÇ TANE HASTANE VAR ŞEHRİN GÖBEĞİNDE PAZAR OLMAZ. PAZAR YERİ YAPTILAR 4 TANE PAZARCI YÜZÜNDEN PAZARI ORAYA TAŞIYAMADILAR. BELEDİYE LAFINI SÖYLEYECEK OY KAYGISINA GİRMEYECEK.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kasım (4 yıl önce)
    tasarruf dediğiniz alın teri döken işçilerin maaşını kesmek. ekmeğe muhtaç ailelerin ekmeğini kesmek. iş yapan esnafa borç ödememek. büyük hayal kırıklığısınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çiftçi celalettin (4 yıl önce)
    Sayın başkanım ben eski malatyada çiftççilikk yapiyorum. Kaç gündür maski ye ait tesisten baraja asfalt t renginde su gidiyor Çağrı merkezine bildirdik ne arayan var ne soran n yazık günah biz o suyun ürüne zarar verir mi bilmiyoruz. Maski den çalışanlara söyledik arıtma tesisi den geliyordur orayı arayın dediler orda çalışanların vicdanı yokmu hepsini Allaha havale ediyorum suyun rengini çektim ama buradan gönderemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • maskide bir daire başkanı kendi dünyasında kafası esince gellir saat 9 ve ya on gibi önceden böyle idi şimdi nasıl biliyormda ondan bu gecikmeli işler arzalar elinden kaptırmış ipi
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    Demek ki şimdiye kadar yıllarca aylık ON MİLYON İSRAF varmış hesabını siz yapın onlarca makam aracı Gaziantepe BAKLAVA alamaya giden Belediye araçları AÇIK ve ŞEFFAF olunmazsa hesap verilebilirlik olmazsa maalesef BATARIZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlt44 (4 yıl önce)
    Yorumlarda gördüğüm kadarı ile, soruları asıl Milletvekillerine sormak gerekiyor...Neticede Belediye onların yan bahçesi gibi çalışmış.... Bayağıda borç bırakmış vesselam..Selahattin başkan ancak vanayı kapattı. Açması için zaman lazım.. (Cinlik yapanları ortaya çıkarmak zaman alır ) Şimdiye kadar bayağı kıyaklar olmuş ki adamlar huzur hakkından tut mesaiye kadar sıkıntı yaşamamış... Belediye kimsenin babasının TAPULU yeri değil...Kadim bir MALATYA'lı olarak MALATYA'mıza zararı dokunan kim varsa ayıklanması gerekiyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (4 yıl önce)
    Başkanın halk günü yapması lazım, Millet sadece derdini anlatsın yalnız iş istemek yasak olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam (4 yıl önce)
    Malatyayı böcekler istila etmiş başkan bunu da mı tasarruf tedbirlerine bağlıyorsunuz. Yeter millete tasarruf yapıyorum deyip takdir toplanmaz en düşük bütçeyle en yüksek verimle çalışmaktır yönetim. Artık Malatya ya odaklanın ilaçlama, otlar, delik deşik yollar, otopark sorunu bunlarla uğraşın.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sevdalısı (4 yıl önce)
    Sn.Başkan, Tedbirler artırılsın, belediyeden çıkan her 1 tl nın hesabı verilsin. Daha çok tasarruf tedbirleri uygulanmasını talep ediyoruz. Ayrıca Halk otobüsleri belediyenin olmalı ve kiralanmamalıdır. Cezmi kartay daki pislik ortadan kalkmalıdır. Burada ki bütün ruhsatlar iptal ettirilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nk (4 yıl önce)
    Battalgazi Belediyesi'nin de hiç borcu yok hatta alacakları var diye açıklama yapmışlardı sayın başkan... Sonra bir açıklandı ki, meğerse yok denilen borç 112 küsur trilyon liraymis. Büyük bir hesap hatasi... Çok büyük... Bunda da öyle değildir inşallah durum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Öz malatyalı (4 yıl önce)
    Eyyyharam zadeler daha önceleri belediyenin her türlü imkanlarından sorumsuzca faydalananlar.mesainiz bitmeden kahve köşelerinde cirit atanlar ne oldu huzurunuzmu kaçtı.haksız yere almış olduğunuz.fuzuli ödeneklermi kesildi de böyle başkanı karşınıza alıp yerden yere vurmaya çalışıyorsunuz başkan adam gibi adam malatyalının haklarını konulur.neden bunları yazıyorum biliyormusunuz ben bir zamanlar ilçelere yol alt yapı dairesinde sahada 6 ay çalıştım.o dairedeki idari personneleride sahada çalışan personellerin de neler yaptığını görüyordum.ha dürüst insanlarda vardı onları tenzih ederim.onlara tşk.ederim ammmaa sahada çalışanlar o kiralık araçlarla funk atarlardı birde üstelik köylünün evlerine çullanırlardı maskı elemanları da öyleydi.kiralık araçlar şeflerin idarecilerin özel işlerinde çalışırlardı.mesai bitmeden herkes bir yerlere kazandı.yalanmı. dürüst insanlara sözüm yok Allah işlerini rast getirsin şimdi belediyenin başın dürüst insanlar gelince bazı haramzadelerin elbette keyfi kaçacak .Allah her daim dürüst insanları başımızdan eksik etmesin.işçi kardeşlerim biraz sabr edin işler bir yerine otursun sayın başkanım elbette sezarın hakkını sezara verir siz hakkınızla çalışmalarınıza bakın yeterli devletin malını hak ve hukukunu Koruyun ve selam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bellimi seni belediye daimi olarak almamışlar ki böyle iftira atıyorsun hasetliğinden. İşçilerden kimsenin haksız yere maaş aldığı yoktur. Haftasonu ve resmi ve dini bayramlar da diğer kurumlar tatil yaparken belediyenin bazı birimleri çalışır ve HAKKI olan mesaisini alır. Haksız yere maaş alan da varsa şayet çoluk çocuğundan çıksın ne diyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (4 yıl önce)
    valla adamın ham maddesi ya bu adam işi biliyor .. takdir tebrik ediyorum helal olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • halit (4 yıl önce)
    Bostanbası, 50'lik yol bağlantısı acilen açılmalı. Tek bağlantı yolu alt kısımda köstebek yuvasına dönmüş bir yol. Oradan geçince de km lerce fazla yol yapıyoruz. Hem zaman hem ekonomik kayıp. Trafik yoğunluğu da cabası
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (4 yıl önce)
    Sayın başkanım Motaş Maski Tüm amirleri ve şefleri değiştirin tasarruf yolunu bulacaktır ozelliklede motaş
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Cezmi Karatay tasinsin artık. Biri cesaret etsin buna sayın başkanım sayın valimiz lütfen Cezmi kartaya el atin
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya44 (4 yıl önce)Harun isimli kullanıcı yorumuna
    Müşterisi çok olduğu için hep askıda kalıyor.Merkezde diye gündüz vakti bile içen çok.Talep olmasa adamlar kendiliğinden giderdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Değerli başkanım valla seni yanlış yönlendiriyorlar. Binayı gezdin, sağol ama insan bir hal hatır sormazmı. Nasılsınız iyimisiniz bir derdiniz bir sıktıntıniz varmı diye sormayıp, icra memurları gibi sağa sola, çekmecelere bakıyorsunuz. Sen nesin diyorsunuz. Olurmu elini öptüğüm. Bir insana sen nesin denirmi, bir personelin çekmecesine bakılırmı Allah aşkına. Başkanım denetim yaptıracaksan bunu genel sekreter yapsın, yardımcılari yapsın, daire başkanları müdürler yapsın. Seni niye personelle karşı karşıya getiriyorlarki. Kötü polis sen oluyorsun iyi polis kendileri. Benden bir kardeş tavsiyesi. Sen hep iyi ol, gönül alan ol, halden anlayan ol, soran ol, dinleyen ol, sorunu çözen ol. IMF heyeti gibi, kayyumlar gibi denetim koca bir Buyuksehir Baskanına yakısmaz. Personel çok tedirgin, çok huzursuz. Kimsenin yüzü gülmüyor. Gelen gideni bu defa da aratmasın ne olur yani.
    0
    0
    Yanıtla
  • bilen (4 yıl önce)
    sayın başkanım selahattin gürkan maskinin genel müdürünün elemanı maskinin kiralık aracı fıat egea ile iş arkadaşlarını evlerine bırakı turatıyordu hani araçlar yasatı daireden çıkması 22.5.2019 saat 5 ten sonra
    0
    0
    Yanıtla
  • Battal (4 yıl önce)
    Sn. Başkanım, sevincimizi heyecanımızı coşkumuzu kursağımızda bırakmayın lütfen. Tabiki tasarruf tedbirleri alacaksınız. Lüzumsuz harcamaları keseceksiniz. Fakat tek mayışla geçinen çağa çoluğunu okutan işçilerin çalışarak hakettiği mesailerimizi vermezseniz nabalı günahı boynunuza olur. O zaman güvendiğimiz dağlara kar yağdı deriz. Birde duyduk ki kanunla belirlenmiş mayışlarımızıda düşürecekmişsiniz. Hele hele kanunla belirlenmiş mayışlarımızı düşürmeye kalkarsanız o zaman baştan kaybedersiniz. Başkanım garibanların ekmeğiyle oynamayın. Milletin ahını alarak bir yere varamazsınız. Bizi kendi çocuklarının yerine koy. Onlara yapılmasını istemediğin şeyleri bizede yapma. Başkanım binlerce personelin ve ailesinin duasını almak varken niye bedduasını alasınki şu aziz mübarek ayda.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmet (4 yıl önce)
    Başkanım gereksiz araçlari iptal ettiniz Eyvallah. Huzur Haklarını kestiniz Eyvallah. Peki siz biz işcilerden ne istiyorsunuz. Hafta sonu geldik, 23 Nisanda çalıştık, 1 Mayıs İşçi Bayramında çalıştık, 19 Mayıstada çalıştık. Bayram içim şimdiden 2 gün nobet yazmislar, ama mesai yok. Bizim gunahımiz ney. Aziz mübarak Ramazan ayında oruç ağzımıznan çalışıyoruz. Valla vermediğiniz mesaimiz çağamizın çoluğumuzun nafakası. Çalışadığımız halde mesai alırsak ve siz de verirseniz nabalı hepimizin boynuna. Sadece çalismamızın karşılığını istiyoruz. Hani Peygamberimiz diyor ya işçinin ücretini alnının teri kurumadan verin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Taner (4 yıl önce)
    Sivri sinekten evde oturamıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayberk (4 yıl önce)
    Malatya ya gecesini gündüzüne katmış başta tecde yolu Battalgazi üniversitesi yolu Güngör caddesi ve yüz akı bulvarını asfaltlanmamış bağlantı yollarını belediye imkanları ile açan, alt yapısını hazırlayan sayın Ahmet Çakır'a ve ekibine tşk ediyorum bayrağı ileriye taşıyacak Gürkan başkanıma başarılar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    Sn. Başkanım tasarruf yaparken Borçları ödemede de mi tasarrufa gittiniz? Önceki yönetim esnafa/müteahhite azda olsa her ay ödemeler yapıyordu , Siz geldiğinizden beri belediye piyasaya 1 kuruş borç ödemedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muzaffer (4 yıl önce)
    Sayın editör resmen yancı olmuşsunuz en ufak eleştiri dahi yayınlama cesaretiniz yok, siz de uymuşsunuz dünya düzenine, yazık şu memlekete şu millete, yazık size...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bulent (4 yıl önce)
    Yuzde 65 oy veren malatyaya indirim yokmu
    0
    0
    Yanıtla
  • DİKKAT (4 yıl önce)
    sanayi sitesi ve cezmi kartay taşınsa iyi olmazmı?
    0
    0
    Yanıtla
  • ismail (4 yıl önce)
    Başkan maski tarafından vatandaşlardan alınan avanta paralar var,binlerce su borcu olanların suları kesilmezken benim sadece 140 tl borcum olduğundan sistem üzerinden su kesilmiş gibi göstererek ve 41 tl açma kapama ücreti alındı.hiç bir zaman benim suyum kesilmedi bizlerden avanta para alıyorlar haram olsun zehir zıkkım olsun Allah yedirmesin masikdekilere.Su sayacı değişimine 88 tl ücret alıyorlar resmen sougunculuk yapıyorlar bunlara çözüm bul başkan.Bizlerden avanta para topladıkları halde 508 trilyon borcu var maskinin
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumsuz (4 yıl önce)
    Malatya deyimi ile söyleyeyim Garip gurebanın cocuklarının rızkın dan keserek tasarruf tedbiri olmaz başkanım şanına hiç yakışmadı hastası olan borcu olan belki bakmak ile yükümlü olduğu kişi ve kişiler var
    0
    0
    Yanıtla
  • Avantadan aldığın huzur hakkı mı kesildi yoksa? Başkanın kimsenin çocuğunun rızkını elinden aldığı yok kendince manipülasyon yapma
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin Yurt (4 yıl önce)
    Bostanbaşı ile Fahrikayana ne zaman bağlanacak? Arada kalan 300- 500 m mesafe varken ya yeşilyurt yoluna yada çevre yoluna girilerek hem trafik hemde fazla yol yapmaya neden oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan (4 yıl önce)
    Oo başkanımız hayırlı olsun ziyaretlerine ara vermiş sahaya çıkmış çok şükür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Sayin baskanim calismalarinizda basarilar dilerim yeni projelere baslamadan once beydagi kentsel donusum projesini bitirseniz 12 sene oldu gungor caddesimi acele kentsel donusumden magdur olan insanlarmi soruyorum
    0
    0
    Yanıtla