SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aldığımızdan Fazla Ödeyeceğiz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:04:37
'Aldığımızdan Fazla Ödeyeceğiz'
A- A+ PAYLAŞ

Tarım Sigortaları Havuzu Anonim Şirketi (TARSİM) Genel Müdürü Bülent Bora, 2013 yılının hasar yılı olduğunu belirterek, “Kayısı hasar tespitinin yüzde 40’ını tamamladık” dedi.

TARSİM Malatya Bölge Müdürlüğü’nde basın açıklaması yapıp, tarım ürünlerinde hasar konusunda bilgi veren TARSİM Genel Müdürü Bora, “Malatya’nın değişik ilçelerinde 18-19 Mart tarihlerinde yaşanan don olayı, ilerleyen tarihlerde gerçekleşen dolu yağışı sebebiyle hasarlar oluştu. Ürününü sigorta yaptıran üreticilerin bahçelerinde yaptığımız çalışmaların yüzde 40’ını tamamlamış bulunmaktayız. Önümüzdeki günlerde ürünlerin hasat durumuna bağlı kesin ekspertizlerin yapılmaya başlanacaktır” diye konuştu.

Ürünlerin hasar ödemesinin ancak sigortalama ile mümkün olduğuna dikkat çeken Bora, “Malatya’da birkaç yıl önce, kayısı çiçeklerinin dondan zarar görmesi nedeniyle devlet, 90 milyon lira hasar ödemesi yaptı. O zaman çiçek, sigorta kapsamında değildi. Şimdi çiçek de sigorta kapsamında. Bu nedenle, sigorta yaptırmayan üreticilere hasar ödeme durumu ortadan kalktı” şeklinde konuştu.

Sigorta priminin yüzde 50’sini devletin karşılaması nedeniyle hasar tespiti ve prim ödemelerinde titiz davrandıklarını söyleyen Bülent Bora, Ege ve Akdeniz’de yaşanan don, dolu ve sel nedeniyle bu yılın hasar yılı olduğunu söyledi.

Bora, geçen yıl Türkiye genelinde 235 milyon lira ürün sigorta parası aldıklarını, buna karşılık 255 milyon lira hasar primi ödediklerini ifade ederek, “2011 ve 2012 yılında pek hasar olmadı. Bu yıl hasar yılı oldu. Bu nedenle sigorta primi olarak aldığımız paranın kat kat fazlasını ödeyeceğiz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız