SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Alerjik Hastalıklar Yaygın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:04:13
A- A+ PAYLAŞ

Pediyatri Okulu'nun beşincisi olan Alerji ve Solunum Hastalıkları Sınıfı, Türkiye'nin dört bir yanından gelen 25 hoca ve 95 katılımcı ile Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji ve Astım Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Duygu Erge, "Alerjik hastalıklar en yaygın halk sağlığı problemlerindendir. Dünyada ve Türkiye'de genel nüfusun yaklaşık yüzde 12-20'sinin alerjik olduğu bilinmektedir. Akraba evliliklerinin sık olduğu ülkemizde kalıtımla ilgili alerjik hastalıkların görülme sıklığı daha da fazladır. Önemli alerjik hastalıklardan biri olan astımın görülme sıklığı çocukluk yaş grubunda yapılan istatistiklere göre son on yıl içinde yüzde 50 oranında artmıştır" dedi.

Doç. Dr. Ferhat Çatal da, "Besin, ilaç ve arı venom anafilaksisi gibi bir kısım alerjik hastalıklar hayatı tehdit ederken, bir kısmı da sinsi seyrederek bıraktığı arızalarla okulda, çalışma hayatında ve sosyal alanda başarıyı ve hayat kalitesini önemli ölçüde azaltmakta, işgücü ve ekonomik kayıplara, psikolojik sorunlara yol açmaktadır. Toplantıda katılımcılarla tüberküloz, kistik fibrozis, zatürre gibi ülkemiz için halen önemli ölüm sebepleri olan hastalıklarla da ilgili interaktif eğitim verilmiş ve konu ile ilgili kitaplarla eğitim desteklenmiştir" ifadelerini kullandı.

Pediyatri Okulu'nun altıncı sınıfı olan Çocuk Kardiyoloji sınıfı ise Nisan 2013'te açılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız