SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alevi Dedeleri İçin Kutsal Yolculuk

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:29:37
Alevi Dedeleri İçin Kutsal Yolculuk
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB işbirliğiyle gelecek ay 100 Alevi dedesini kutsal yolculuğa çıkaracak. Yolculuk Hz. Ali'nin mezarının bulunduğu Necef, Hz. Hüseyin ve 72 şehidin mezarlarının bulunduğu Kerbela üzerinden Mekke ve Medine'ye uzanacak. 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, kendisine sunulan projeyi himayesine alarak daha geniş kitleleri kucaklayacak hale getirilmesini ve kurumsallaştırılmasını istedi. Türkiye'de inanç grupları ve Alevi Bektaşi toplumunun sorunlarıyla yakından ilgilenen Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, himayesine aldığı projenin İslam dünyasını kucaklaştıracak kutsal bir kaynaşma projesi olduğunu belirtti. İnanç pınarlarımızın kaynağına inen bu kutsal yolculuğun İslam dünyasının içinde bulunduğu durumun çözümü için önemli bir adım olduğunu kaydeden Çelik, Ehlibeyt, Necef, Kerbela, Mekke ve Medine'nin tüm Müslümanların kutsal mekanları olduğunu söyledi. İnsanlığın gelişmesinin insani hakikatin her zaman ayakta durması anlamına gelmediğini vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

"Karşısında güçlü bir ordu olmasına rağmen belki de o savaşı kaybedeceğini bile bile Hz. Hüseyin'i çocuklarıyla, Ehlibeyt'le Kerbela'ya götüren şey hakikati ayakta tutma davasıydı. Kerbela'da Hz. Hüseyin tüm insanlığın hakikat meselesi oldu. Ebediyen takipçisi olduğumuz Ehlibeyt, tüm insanlığın kurtuluş mesajını alemlere iletti ve o mesajdan sonra Ehlibeyt mektebinin büyük alimleri bize şunu öğrettiler, dediler ki; 'Buradan bir kin çıkarmayın. Buradan bir rövanş çıkarmayın. Buradan bir savaş çıkarmayın.' Bize tam tersini söylediler. Dediler ki; 'Sizden gayrı olana kötü nazarla bakmayın. Yetmiş iki millete tek bir nazarla bakın.' Bu kadar büyük acıdan, sadece kendi dindaşlarına değil bütün insanlığa rahmetle bakan bir ruh yüceliği çıktı. ‘Hangi dinden olursa olsun, ister inansın, ister inanmasın, yetmiş iki millet bizim gözümüzde birdir’ diyen bir mesaj, Hz. Peygamberin vefatından sonra en kuvvetle Kerbela'dan çıkmıştır. Kerbela bir insanlık mektebidir. Kerbela, bir kurtuluş okuludur. Kerbela, insanlığın büyük öğretmeni Hz. Hüseyin'in ebedi mesajıdır. Kerbela'nın önemini anlatacak sözcükleri bulmak, orayı tarif edecek cümleleri kurmak oldukça zor. İstiyoruz ki insanlık tarihinin en acı olaylarından birinin yaşandığı bu beldeyi Alevi dedeleri yerinde görsün, o atmosferi yerinde yaşasın. İşte bu amaçla TÜRSAB'ın hazırlamış olduğu projeyi çok anlamlı buluyorum ve Bakanlığım olarak desteklemekten son derece memnunum." 

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız