SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Alevi Hakları da Yer Almalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:35:56
A- A+ PAYLAŞ

Barış sürecine Aleviler de destek verdi. Aleviler, yeni anayasada, Alevi haklarının da yer almasını istedi. 

Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi (CEM) Vakfı Malatya Şubesi’nde Aleviler ortak basın açıklaması yaptı. CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, akil adamların Elazığ ve Tunceli heyetleri ile bir araya geldiklerini ve Alevilerin taleplerini ilettiklerini ifade ederek, “Buradaki Alevilerin de görüşleri alarak, bir deklarasyon, bir bildiri hazırladık” dedi.

Aleviler adına basın açıklamasını Güneş Televizyonu sahibi Turan Özkan yaptı. Özkan, Malatya, Elazığ ve Bingöl’den 41 Alevi dernek ve vakfının ortak imzaladığı basın açıklamasını okudu. Açıklamada, Alevilerin barış sürecine destek verdiği belirtilerek, yeni anayasada, Alevi haklarının da yer almasını istedi.

Talep edilen 12 madde hakkında şunlar söylendi:

"Temel insan haklarından olan:İnananların inançlarını serbestçe ifade edebilme,

Serbestçe ibadet etme (cem yapma),

İbadet hanelerini (cem evi) belirleme ve oluşturma,

Dedelik makamı ve kurumunun yeniden aktif hale getirilmesi,

Din hizmetlerini yürütecek hizmetlilerin yetiştirilmesi,

İnanç mensuplarının dini inançlarını öğrenme ve kendi sosyolojisinde yayma haklarından mahrum bırakılması düşünülemez.

Bu haklar evrensel hukukun tüm dünyada genel kabul gören insan haklarının ayrılmaz bir parçadır. Kaldı ki bu haklar; yargıçların, hakimlerin, siyasi iktidarların karar vermesi noktasından çok uzaktır. Aleviler bu hakları, Yaratıcıdan ve onun peygamberi olan Hz. Muhammed’den ve onun Ehlibeyt’inden almaktadır.“

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız