SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aleyhimde Çalıştılar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:22:47
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Enver Kiraz, parti olarak yerel seçimlerde Malatya’da bir şeyleri değiştirme iddiasıyla en doğru adayı belirleyerek yola çıktıklarını ancak bu seçimde de bunun kendilerine nasip olmadığını söyledi. Kiraz, sandıktan çıkan sonuca saygı duyduklarını belirterek, yerel seçimlerde alınan sonuçlarla ilgili partinin il teşkilatına yöneltilen eleştiri ve iddialara karşılık “Elbette bizim de yerelde bir takım hatalarımız veya eksikliklerimiz olabilir. Biz her zaman kendi içimizde bunu demokratik olarak tartışmasını bilen, özeleştiri yapan bir partiyiz. Ama CHP’li görünüp de bir yandan CHP’nin aleyhinde çalışırken bir yandan da CHP seçmenine şirin gözükenleri de biliyoruz” dedi.

“Bir akşam yemeğini kar zannedenler aleyhimde çalıştılar”

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ise, adaylık sürecinde 30 Mart akşamına kadar bir adaydan beklenen çalışmayı ve çabayı gösterdiğini söyledi. Kendisine yöneltilen ‘ithal aday’ suçlamalarına sert yanıt veren Hakan İnci, “Piyasada CHP’li diye gezinen, akşama kadar kahve köşelerinde zaman geçiren, akşamları bir yemeği kar zanneden kişiler, seçime birkaç gün kala kapı kapı dolaşıp CHP’ye oy verilmemesi için çalışma yaptılar” diye konuştu.

CHP İl Teşkilatı, Avşar Otel’de basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek 30 Mart seçim sürecini değerlendirdi.

Toplantıda konuşan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, adaylığının açıklanmasından bu yana kendisinin Edirne’den gelmesi nedeniyle ‘ithal aday’ denilerek bir kesim çevrelerin aleyhinde çalıştığını söyleyerek “Parti içinde sürekli adaylığımı sorgulayanlar oldu. Piyasada CHP’li diye gezinip, akşama kadar kahvehane köşelerinde zaman geçiren, akşamları bir bedava yemeği kar zanneden kişiler, adaylığımı sorguladılar. Seçime birkaç gün kala da, aynı ekip sahada, CHP’liler, CHP’ye oy vermeyin diyorlar. Hatta bunun için İstanbul’dan geldiler ve kimin tanıdığı varsa kapı kapı gezip ya oy kullanmayın sakın da büyük şehirde oy vermeyin dediler. Bana karşı çıkanlar, adaylık sürecinde kendileri niye aday adayı olmadı? Madem bu kadar Malatya’yı seviyordunuz neden kişisel sürtüşmelerinizi bırakıp seçim kampanyasında şartsız destek vermediniz” diye sordu.

İnci, sonuç olarak Malatya gibi tercihi net olan bir yerde aday olma cesaretini gösterdiğini, seçim sürecinde kendisine ilgi gösteren bütün Malatya halkına teşekkür ettiğini ifade etti. 

İnci, Ahmet Çakır’ın açıkladığı projeleri not ettiğini belirterek, “6 ay sonra sorgulamaya başlayacağım” diye konuştu.

“Özeleştiri de yapıyoruz”

Seçimlerde alınan sonuçlardan il yönetiminin başarısızlığının olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise  “Yanlışlıklarımız, eksikliklerimiz varsa elbette parti içinde tartışıp bunu çözeceğiz. Hem ilçe örgütlerimizle hem yönetici arkadaşlarımızla ve genel merkezimizle konuşuyoruz. Bütün durumu paylaşıyoruz. Elbette özeleştiri yapacağız ve yapmaya devam edeceğiz. 35-40 yıldır Malatya’yı yönetemiyoruz. 35-40 yıldır Malatya’yı yönetememenin verdiği bir umutsuzluk söz konusu. Bunu kabul etmek lazım” dedi. 

Kamuoyunda CHP’li görünüp de parti aleyhinde konuşan veya çalışan insanları iyi bildiklerini aktaran Kiraz şunları söyledi: “Kimin AKP yalakalığı yaparak CHP’nin mahalle toplantılarında boy gösterdiğini biliyoruz. Kimin bazı belediyeleri AKP’nin alması için can havaliyle çalıştığın da biliyoruz. Bir yandan CHP seçmenine şirin gözükmeye çalıştığını da biliyoruz.  Partimize zarar gelir diye birçok dedikoduya kulak tıkadık. Ben partinin il başkanıyım, bir sorumluluğum var. Bu sorumluluk bilinci ile hareket ediyorum. Partimin sürekli kamuoyunda, basın önünde tartışılmasını doğru bulmuyorum. Ondan kaynaklı cevap vermiyorum. Yoksa her iddiaya verecek bir cevabımız var.”

Sözlü tartışma

Bu arada, toplantı sırasında bir yerel televizyon çalışanı ile CHP Büyükşehir Başkan adayı İnci arasında sözlü tartışma yaşandı. 

HABER: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız