SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ali Bey' Füzeci Oldu!

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:38:00
'Ali Bey' Füzeci Oldu!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 13 engelli genç, düzenlenen törenle yemin ederek terhis belgesi aldı. Bu arada İnönü Kapalı Çarşısı'nın, 'Ali Bey' ve "Güvenlik Ali" diye de tanınan "Görevli" kolluklu, coplu ve kelepçeli "fahri" güvenlikçisi Ali Leventoğlu da bu 13 kişi arasında, 1 günlüğüne asker oldu. Ali Leventoğlu'nun, uçaksavar füzeli görüntüsü de esprilere yolaçtı.

İstihkam Alay Komutanlığı Altay Kışlası’na aileleriyle birlikte gelen zihinsel ve bedensel engelli 13 kişi, bir günlük temsili askerlik eğitimi için asker kıyafeti giydi. Asker kıyafetlerini giymenin gururuyla tören alanına gelen 13 engelli genç, yemin etti.

Yemin töreni sonrasında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Halil Erkek, gençlerin eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, yemin ettiklerini söyledi.

Erkek, 13 engelli gencin görevlerini yerine getirebilmeleri için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, “Bugün bünyemize katılan, yüreği ülke ve bayrak sevgisiyle dolu 13 gencimiz eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, sizlerin huzurunda yemin etti. Aile bireyleri için askerde olan her oğul, gurur kaynağıdır. Bu kutsal ocağa katılan her genç, süresi ne olursa olsun burada bizim evladımız olur. Buraya katılan 13 evladımız da bir gün süreyle bizim evladımız olmuştur. Burada icra edecekleri tüm faaliyetlerde her safhada onlarla beraber olarak, onların bu görevi en iyi şekilde yerine getirebilmesi için yoğun çaba sarf etmekteyiz” dedi.

Erkek’in konuşmasının ardından tören geçişi yapıldı. Tören geçişi esnasında bir günlük engelli askerlerin aileleri duygu dolu anlar yaşadı.

Engelli askerler daha sonra silah sergisini gezerek, burada bulunan tank, top ve diğer ağır silahları yakından inceledi.

Halk arasında "Ali Bey" ya da "Güvenlik Ali" diye de tanınan, "Görevli" kolluğu, cop ve kelepçesiyle İnönü Kapalı Çarşısı'nın fahri korumalığını yapan Ali Leventoğlu'nun da bulunduğu 13 engelli genç, terhis belgelerini alarak, kışladan ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız