SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ali Efendi' İçin Mevlit Okutuldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:34:51
'Ali Efendi' İçin Mevlit Okutuldu
A- A+ PAYLAŞ

Vefatının 42. yıldönümü dolayısıyla müritlerinin "Şeyh Ali Efendi" diye adlandırdıkları Ali Kara için Malatya'nın Akçadağ ilçesinde mevlit okutuldu. 

AKP 22. ve 23.dönem Malatya Milletvekili ve Ali Kara Efendi Vakfı Başkanı Fuat Ölmeztoprak, Ali Kara'nın mevlitle anıldığını belirtti. Akçadağ ilçesi Aşağı Örükçü köyünde türbesi bulunan Ali Kara'nın vefatının 42. yıldönümü olduğunu söyleyen Ölmeztoprak, mevlit programına katılanlara teşekkür etti.

'Ali Kara Efendi Külliyesi'nde okutulan mevlit programında, Ali Kara'nın kızı, eski milletvekili Fuat Ölmeztoprak'ın eşi Sadiye Kara Ölmeztoprak’ın vefatının ikinci senesi olması nedeniyle de dualar okundu ve katılanlara Akçadağ etli pilavı ikram edildi.

Anma törenini her yıl düzenlediklerini hatırlatan Ölmeztoprak, "Ali Kara Efendi Hazretleri, tüm hayatını nefis ve şeytanın hilelerini anlatmaya adadı. Allah'a, insanlara ve devletine sevgi ve muhabbetle bakmayı öğretmek gayesi ile yaşadı. Sayısız insana kendisini sevdirdi ve onların maddi ve manevi sorunlarına yardımcı oldu. Böylece dünya durdukça adı sevgiyle ve saygıyla anılmaya devam edecek" dedi.

Mevlide Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız