SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Artin Kemal'in Torunu İngiltere Başbakanı Oldu

0
Güncellendi - 2019-07-25 02:47:20
'Artin Kemal'in Torunu İngiltere Başbakanı Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna temel oluşturan Kurtuluş Mücadelesi'ne ve başta Atatürk olmak üzere bu mücadeleyi gerçekleştiren kadroya karşıtlığıyla, düşmanlığıyla bilinen, o dönem işgalci İngilizlerden para yardımı alan, Anadolu'da karışıklıklar çıkarmayı ve Kurtuluş Savaşı'nı engellemeyi amaçlayan, Kurtuluş Savaşı'na karşı yapılan tüm yıkıcı eylemlerin ve örgütlenmelerin destekleyicisi olan 'İngiliz Muhipleri (dostları- sevenleri) Cemiyeti'nin de kurucularından olan, tarihimizde "hain" olarak yer bulan ve "Artin Kemal" lakabıyla da bilinen Ali Kemal'in torun çocuğu Boris Johnson, İngiltere'nin yeni başbakanı oldu.

AA'NIN 'ARTİN KEMAL'DEN "ALİ KEMAL BEY" DİYE BAHSETTİĞİ BORİS JOHNSON HABERİ

Johnson'un başbakanlık görevine getirilmesine ilişkin olarak AA'nın,  Londra mahreçli haberi şöyle:

"İngiltere'de Muhafazakar Parti liderliğine seçilen Boris Johnson, ülkenin yeni başbakanı oldu.

Parti üyelerinin posta yoluyla katıldığı oylamada, Johnson 92 bin 153 oy alırken, rakibi mevcut Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt 46 bin 656 oyda kaldı.

Böylece iktidardaki partinin liderlik koltuğuna oturan Johnson, aynı zamanda ülkenin yeni başbakanı olmaya hak kazandı.

Johnson, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, "Brexit'i gerçekleştirme, ülkeyi birleştirme, Jeremy Corbyn'i (İşçi Partisi lideri) yenme zamanı." dedi.

Avrupa'daki müttefiklerle "dostluk" ve "demokratik öz yönetim" gibi iki eşit arzunun bir araya getirildiği kritik bir anın yaşandığını belirten Johnson, bu ikisinin "uzlaştırılamaz" olduğu yönündeki değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Johnson, konuşmasını, "Kampanya bitti, şimdi çalışma zamanı." ifadeleriyle bitirdi.

Yarın hükümeti kurma görevini alacak

Başbakan Theresa May'in yarın Kraliçe 2. Elizabeth'e istifasını sunmasının ardından Johnson'ın, Buckingham Sarayı'na giderek yeni hükümeti kurma görevini alması bekleniyor.

Kariyerinde "renkli" ve "tartışmalı" bir isim olmayı başardı

İngiltere'nin yeni başbakanı olmak üzere iktidardaki Muhafazakar Partinin liderliğine seçilen Boris Johnson, gazetecilikten siyasete tüm kariyerinde hep "renkli" ve "tartışmalı" bir isim olmayı başardı.

Damat Ferit Paşa kabinesinde İçişleri Bakanlığı yapan, İstiklal Savaşı'na karşı muhalif yazılar kalem alan ve İngiliz Muhipler Cemiyetinin kurucusu Ali Kemal Bey'in torununun çocuğu olan, tam ismiyle Alexander Boris de Pfeffel Johnson, Muhafazakar Partinin yeni lideri oldu.

1964 doğumlu Johnson, İngiltere'de siyasetçi sınıfının yetiştiği iki önemli okul kabul edilen Eton Lisesinde ve Oxford Üniversitesinde eğitim gördü. Johnson, mezuniyetinin ardından aile bağlantılarını kullanarak The Times'ta gazetecilik kariyerine başladı. Gazetecilik kariyeri kısa süren Johnson, hazırladığı yalan haber nedeniyle işten kovuldu.

Bunun ardından Daily Telegraph gazetesine geçen Johnson, bu basın kuruluşunun Brüksel muhabiri oldu. Johnson'ın AB karşıtlığı da bu dönemde imza attığı haberlerle kendini göstermeye başladı.

Johnson, gazetecilik kariyerinde Daily Telegraph'ın editör yardımcılığına ve Spectator dergisinin editörlüğüne kadar yükseldi.

Siyasi kariyeri

Johnson kariyer değişikliğiyle 2001'de Muhafazakar Parti milletvekili olarak siyasete adım attı. Avam Kamarasında 2 dönem görev yapsa da ön plana çıkmayı başaramadı.

Johnson, ilk büyük başarısını 2008'de Londra Belediye Başkanı seçilerek elde etti. Bu görevi de 2 dönem sürdüren Johnson'ın akıllarda kalan "icraatı" ise 2012 Londra Olimpiyatları sırasında Victoria Parkı'na kurulan 45 metre yüksekliğindeki eğlence halatında asılı kalması oldu ancak Johnson, başka siyasetçilerin "karizmasını çizecek" bu sahneyi bile popülaritesini artıracak bir şova dönüştürmeyi başardı.

Belediye başkanıyken 2015'te ziyaret ettiği Tokyo'da katıldığı "dostluk maçı"nda 10 yaşındaki bir çocuğu ezip geçmesi veya 2016'da milletvekiliyken başka bir dostluk maçında eski Alman milli futbolcu Maurizio Gaudino'yu kafa atarak yere sermesi, Johnson'ın "kazanma hırsının" göstergeleri sayıldı.

Referandum

Belediye başkanlığının ardından yeniden Avam Kamarası'na giren Johnson'ın siyasi kariyerindeki en önemli kilometre taşlarından biri ise 23 Haziran 2016'da yapılan AB referandumu oldu.

Referandum kampanya sürecinde AB üyeliğinden ayrılması için kampın lider figürü olarak öne çıkan Johnson, beyanatlarıyla tartışmaların da odağında yer aldı.

Özellikle Türkiye'nin AB üyesi olması halinde 78 milyon Türk'ün İngiltere'ye hücum edeceği, dolayısıyla İngiltere'nin göçü kontrol altına almak için AB'den ayrılması gerektiği şeklindeki ifadeleri tartışma yarattı.

Liderlik girişimi akim kaldı

AB referandumundan yüzde 48'e karşı yüzde 52 oyla Brexit kararının çıkmasını takiben, ülkenin AB'ye üyeliğinin devamı için kampanya yürüten dönemin Başbakanı David Cameron istifa etti.

Johnson'ın adı partinin liderliği için ciddi şekilde telaffuz edilmeye başlandı. Brexit kampının lider figürü olarak, ülkeyi AB'den ayıracak başbakanın da Johnson olması güçlü bir ihtimal haline geldi.

Johnson, bu yönde kampanya çalışmasına da başlamasına karşın o ana kadar kendisiyle hareket eden dönemin Adalet Bakanı Michael Gove'un kendi adaylığını ilan etmesiyle yarışa girmekten son anda vazgeçti.

Dışişleri Bakanlığı

Johnson'a, Cameron'dan görevi devralan May'in kabinesinde Dışişleri Bakanlığı görevi verildi.

Başbakan olarak dış politikada "Küresel İngiltere" sloganıyla ülkeyi Avrupa dışı dünyaya daha fazla açmayı vadeden Johnson, ABD ile "özel ilişkinin" de altını sık sık çizdi. Johnson'ın ABD ile ilişki konusundaki ısrarcı tavrı, İngiltere'yi bir ABD "uydusuna" dönüştürebileceği endişesini de doğurdu.

Johnson bakanlık dönemi boyunca tartışma yaratan adımlarıyla gündemde kalmayı başardı.

Johnson'ın en büyük gafı, İran'da casusluk suçlamasıyla tutuklu bulunan Nazanin Zaghari-Ratcliffe'in bu ülkeye gazetecileri eğitmek üzere gittiğini söylemesi oldu. İngiliz ve İran çifte vatandaşı olan Ratcliffe'in savunması, bu ülkeye aile ziyareti için gittiği yönünde olsa da Johnson sözleri kadının mahkumiyetine yol açtı.

Dışişleri kaynaklarının İngiliz basınına yaptığı değerlendirmelere göre, Johnson zeki olsa da dikkat eksikliğiyle mücadele ediyor, kendisine verilen brifinglere odaklanamıyor ve muhatapları tarafından sevilmesi ise en büyük önceliği arasında yer alıyor.

Hassas bilgilere erişimi engellendi

Bu değerlendirmeler ışığında, Başbakan Theresa May'in, Johnson'ın "hassas istihbarat" bilgilerine ulaşmasına engel koyduğu ortaya çıktı.

İngiliz dış istihbarat servisi MI6 ile dijital istihbarat servisi GCHQ Dışişleri Bakanına bağlı olmasına rağmen Johnson'a bu engelin konulmasının arkasında May'in Johnson'ın "sır saklama yeteneğine güvenmemesinin" yattığı ileri sürüldü.

Böylece ülke tarihinde ilk kez bir dışişleri bakanı böyle bir engelle karşılamış oldu.

Brexit

Johnson, yaklaşık 2 yıllık dışişleri bakanlığı görevinden geçen yıl temmuzda May hükümetinin "yeni Brexit yaklaşımı" nedeniyle istifa etti.

Bakanlığının son döneminde İngiliz basınında yayımladığı köşe yazılarıyla da May'in Brexit yaklaşımını eleştiren Johnson, istifasının ardından eleştirilerinin dozunu artırdı.

Johnson, May'in AB ile vardığı Brexit anlaşmasının Avam Kamarasındaki ilk oylamasında tarihi bir farkla reddedilmesinde de kendisine yakın 100 kadar milletvekiliyle kilit rol oynadı.

Johnson, May'in anlaşmasını "düğmesi Brüksel'de olan intihar yeleğine" benzetmesi üzerine de büyük tepki çekti.

İslamiyet ve Müslümanlar

Boris Johnson, kaleme aldığı köşe yazılarında İslamiyet ve Müslümanlarla ilgili görüşleriyle de tartışma yarattı. Daily Telegraph'da geçen yıl ağustos ayında yayımlanan bir yazısında, peçe takan kadınları "posta kutusu" ve "banka soyguncularına" benzeten Johnson'ın, 2006'da bir kitap için kaleme aldığı makalede de İslamiyet'i, ilerlemeye engel olarak gösterdiği ortaya çıktı.

Johnson'ın ABD Başkanı Donald Trump'la ilişkileri de İngiltere'de önemli bir tartışma kaynağı oldu.

Trump'ın Johnson'ı öven sözleri, İngiltere ziyaretinde özel olarak görüşmesi ve Johnson'ın da diplomatik yazışmalarında Trump'la ilgili olumsuz değerlendirmelere yer veren İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Kim Darroch'a desteğini açıklamaktan kaçınması tepki çekti.

Zor görev

Johnson'ın liderlik ihtimalinin güçlenmesi üzerine ülkenin Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Bakanı Alan Duncan dün istifa etmişti.

Maliye Bakanı Philip Hammond ile Adalet Bakanı David Gauke de seçim sonucunu müteakip istifa edeceklerini duyurmuştu. Johnson'ın liderlik yarışındaki rakibi Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt'ın da aralarında olduğu birçok bakanın daha hükümetteki görevlerini bırakması bekleniyor.

İngiltere'yi, 31 Ekim'de anlaşmalı veya anlaşmasız olarak AB üyeliğinden mutlaka çıkarmayı vadeden Johnson'ı zor bir dönem bekliyor.

Partisi içindeki muhaliflerin, muhalefetle iş birliğine giderek yeni başbakanı devirmesi dahil bir dizi "kötü senaryo", Johnson için başbakanlığı ateşten gömleğe çevirme potansiyeli taşıyor.

Johnson, bu yönde ilk darbeyi parlamentoda geçen hafta yapılan bir oylamayla aldı. Milletvekilleri, Johnson'ın anlaşmasız Brexit'i gerçekleştirebilmek için parlamentoyu tatil etmesinin önüne geçecek bir tasarıyı kabul etti.

Tanıyanların anlattığına göre çocukluk hayali "dünyanın kralı" olmak olan Boris Johnson, 55 yaşında şimdilik İngiltere Başbakanı olmayı başarsa da oluşmasında kendisinin de başrolü oynadığı Brexit krizi yüzünden bu görevi en kısa süre yapan isim olarak tarihe geçme ihtimali de güçlü görülüyor. (Londra, AA)

BORIS JOHNSON KİMDİR?

Boris Johnson, öldürülen Osmanlı İmparatorluğu'nun son Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) Ali Kemal'in torunu Stanley Johnson'ın oğlu. Alexander Boris de Pfeffel Johnson (d. 19 Haziran 1964; Manhattan, New York), Britanyalı muhafazakâr politikacı ve gazeteci. Londra Belediye Başkanı olan Johnson, daha önce Henley milletvekilliği görevinde bulundu. Ayrıca The Spectator dergisinde editör olarak çalıştı. Oxford Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra The Times'ta kariyerine başladı. Daha sonra editör asistanı olduğu The Daily Telegraph'a geçti. 1999'da The Spectator'da editör oldu. 2001 Genel Seçimlerinde Avam Kamarasına seçildi ve ülkenin önde gelen siyasetçileri arasında yerini aldı. İngiltere Muhafazakâr Parti'nin Henley milletvekili iken girdiği yerel seçimlerde, 1 Mayıs 2008 tarihinde Londra Belediye Başkanı seçildi ve 2016 yerel seçimlerine kadar bu görevini sürdürdü. 13 Temmuz 2016 tarihinde David Cameron'un yerine başbakan olan Theresa May tarafından Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi.

2019'da johnson başbakan ve muhafazakar partinin lideri için aday olacağını açıkladı. (ahaber.com.tr)

BORIS JOHNSON'UN DEDESİ ALİ KEMAL (ARTİN KEMAL) KİMDİR?

İngiltere Başbakanı olan Johnson'un dedesi 'Artin Kemal' ile ilgili olarak, Rahmi Turan'ın yıllar önce Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan yazısı şöyle:

"Ali Kemal kim? 1869-1922 yılları arkasında yaşayan ve Kurtuluş Savaşı’na karşı çıkan gazeteci-yazar. Bir ara Osmanlı Devleti’nde İçişleri Bakanlığı da yapmıştı.

Yurdu kurtarmak için kanını akıtan Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına "Haydutlar" diyen Ali Kemal, Türk ordusunun Kars’ı Ermenilerden geri almasını eleştiren zehir zemberek yazılar yazınca, halk ona bir Ermeni ismini ekleyerek "Artin Kemal" adını vermişti.

Ali Kemal (Artin Kemal) işgal yıllarında "Mütareke Basını" adı verilen işbirlikçi basının en önde gelen yazarı idi. Hayatı, yürekleri parçalayan trajik bir sonla bitti.

* * *

Turgut Özakman’ın "Şu Çılgın Türkler" adlı ünlü kitabının bir bölümünde Artin Kemal şöyle anlatılır:

"Ali Kemal, İstanbul’da Peyam-ı Sabah Gazetesi’ndeki geniş odasında, ortağı Ermeni Mihran ve misafirleriyle çene çalıyordu. Sarışın, gürbüz, yarı alafranga, yarı alaturka, kendine özgü bir insandı. O günkü yazısını öven tombul misafirine neşeyle:

’Ankara’dakiler yine köpürecekler!’ dedi, ünlü kahkahasını attı, sonra da ekledi:

’Haydutların işi gücü savaş. Siyasetten zerre kadar anladıkları yok. Ellerinde derme çatma bir ordu, birkaç tane de düzme kahraman, dövüşüp duruyorlar. Hükümet ölçmüş biçmiş, uygun görmüş, Sevr Antlaşması’nı imzalamış. Size ne oluyor a zırzoplar? Boş yere kan dönmenin álemi var mı?’

Ermeni Mihran ’Bunlar çılgın’ diye söylendi. Ali Kemal bu nitelemeyi çok sevdi:

’Tabii canım! Çılgın olmasalar cihan savaşını sanki biz kazanmışız gibi, koskoca İngiliz Başbakanı Lloyd George’a barış şartlarını dikte etmeye yeltenirler miydi? Ne demiş Arap ’elhükmü limen galebe’ galibin dediği olur! İşte bu kadar.’"

Kurtuluş Savaşı sırasında yalnız Ali Kemal değil, padişah yanlısı diğer yazarlar da Ermenileri, Yunanlıları, İngilizleri tutuyor, Mustafa Kemal ve arkadaşlarına sövüyorlardı.

* * *

Halkın "Artin Kemal" adını taktığı Ali Kemal’in sonu feci oldu. Kurtuluş Savaşı kazanıldıktan sonra, Beyoğlu’nda yakalanan Ali Kemal, İstiklal Mahkemesi’nde yargılanmak üzere trenle Ankara’ya doğru yola çıkarıldı..

İzmit’te, bölge komutanı Sakallı Nurettin Paşa’ya teslim edilen Ali Kemal, paşa ile görüştükten sonra dışarı çıkarılırken, karargáh önünde bekleyen askerler ve halk tarafından linç edildi. Kafası çekiçlerle ve taşlarla kırılarak öldürüldü. (6 Kasım 1922). Sonra cesedi, Lozan Konferansı’na giderken trenle İzmit’ten geçecek olan İsmet Paşa görsün diye istasyonda sehpaya asıldı." (Rahmi Turan- hurriyet.com.tr- 2008)

PKK'YA SEMPATİSİNİ AÇIKLAMIŞTI..

'Artin Kemal'in torun çocuğu olan  Boris Johnson ile ilgili olarak, bu kişinin geçmişte PKK'ya desteğine ilişkin Sözcü Gazetesi'nde yeralan haber şöyle:

"İngiltere'de Muhafazakâr Parti liderliğini 92 bin 153 oyla kazanan Boris Johnson, ülkenin 77'nci başbakanı olacak. Osmanlı İmparatorluğu'nun son Dahiliye Nazırı olan ve linç edilerek öldürülen Ali Kemal'in torunu olan Johnson'ın terör örgütü PKK ile ilgili 2015 yılında sarf ettiği sözler yeniden gündem oldu.

İngiltere’nin başına geçecek ismin PKK’ya ilişkin skandal sözleri ortaya çıktı

Londra Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde, 24 Kasım 2015’te, ITV News’e verdiği bir mülakatta, terör örgütü PKK’yı desteklediğini ifade etmişti.

Boris Johnson, o günlerde Londra’nın kuzeyinde yaşayan Silhan Özçelik adlı bir kadının İngiltere tarafından da ‘terör örgütü’ olarak kabul edilen PKK’ya katılmak için plan yapmaktan 21 ay hapis cezası almasına ilişkin konuşmuştu.

Johnson, “PKK ve Peşmerge’ye çok sempati duyuyorum ve hukuk sisteminin bunu yansıtmasını ve onun absürt bir ceza yerine makul bir muamele görmesini umuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Özçelik’in ailesi o dönemde terör örgütü PKK üyeleri IŞİD’e karşı savaştığı gerekçesiyle cezaya itiraz etmişti. Aile, bu bağlamda İngiltere hükümeti ile PKK’nın aynı amaca sahip olduğunu savunmuştu."(sozcu.com.tr)

ARTİN KEMAL'İN ÇANKIRI'DAKİ KÖYLÜLERİ TORUNA ÇOK SEVİNMİŞ!

Boris Johnson'un İngiltere Başbakanı olmasını, büyük dedesinin köyü olan Çankırı Kalafat Köyü'nde sevinçle karşılandığına ilişkin odatv.com'da yayınlanan haber ise şöyle:

"İngiltere'de Muhafazakar Parti liderliğine seçilen Boris Johnson, ülkenin yeni başbakanı olduktan sonra Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Kalfat köyünde yaşayan hemşehrileri büyük sevinç yaşadı.

İngiltere Başbakanı Theresa May'in, 7 Haziran’da partisinin liderliğinden istifa edeceğini duyurmasının ardından parti üyelerinin posta yoluyla katıldığı oylamada, Boris Johnson 92 bin 153 oy alırken, rakibi mevcut Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt 46 bin 656 oyda kaldı. Böylece iktidardaki partinin liderlik koltuğuna oturan Johnson, aynı zamanda ülkenin yeni başbakanı olmaya hak kazandı. Hemşehrilerinin İngiltere Başbakanı olduğunu duyan Kalfatlılar ise köy meydanında bir araya gelerek aldıkları haberin sevincini yaşadı.

Köy muhtarı Bayram Tavukçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Boris Johnson'ın başbakan olmasından mutluluk duyduklarını söyledi. Boris Johnson'u Kalfat'a beklediklerini ifade eden Tavukçu, hemşehrileri olarak İngiltere'ye gidip kendisini tebrik etmek istediklerini kaydetti.

Köy sakinlerinden Mustafa Bal da köylerinden ve bir Türk sülalesinden başbakan çıkmasının kendilerini onurlandırdığını söyledi. Boris Johnson adına çok mutlu olduklarını dile getiren Bal, "Dünyada liderlik yapabilecek kişiler bu sülaleden çıkabiliyor. Bu da bize onur ve gurur verdi. Buradaki ev sülalesine Sarıoğlangiller derler. Boris Johnson'ın sarılığı da o sülaleden geliyor zaten"dedi. Boris Johnson'u Londra Belediye Başkanlığı döneminde köylerine davet ettiklerini belirten Bal, Johnson'u başbakan olarak Kalfat'ta ağırlamak istediklerini ifade etti.

Köy sakinlerinden Selim Barışkan da Boris Johnson'u tebrik ettiğini, köylerinin sorunlarının çözülmesinde kendisinden yardım beklediklerini ifade etti.

55 yaşındaki Boris Johnson, öldürülen Osmanlı İmparatorluğu'nun son Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) Ali Kemal'in torunu Stanley Johnson'ın oğlu. Damat Ferit Paşa hükümetlerinde Maarif (Eğitim) ve Dahiliye Nazırlığı yapan Ali Kemal'ın babası Hacı Ahmet Rıza Efendi, 1813'te Çankırı'nın Kalfat köyünde doğmuştu." (odatv.com)

KEMENÇE TOTEMİ TUTMUŞ..

Boris Johnson'un başbakanlığa atanmasından sonra, İhlas Haber Ajansı da, 23 Temmuz 2019 tarihli olarak Londra mahreciyle şu haberi geçti:

"Büyükannesinin Karadenizli olduğunu söyleyen Boris Johnson, kendisine “Kemençe çalamazsan başbakan olamazsın” denilince kemençe çalmıştı. Johnson’un bugün İngiltere Başbakanı seçilmesi, totemin tuttuğu şeklinde yorumlandı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da 2012 yılının Haziran ayında bir ekonomi dergisinin düzenlediği yarışmada en başarılı belediye başkanı seçilen Boris Johnson, Vizesiz Avrupa Hareketi ve Türkiye'yi Tanıtım Platformu Kurucu Başkanı Mehmet Okumuş’un kendisine kemençe çalmasını teklif etmişti. Okumuş Johnson’a, “Bunun adı kemençe, memleketim Rize'den size özel hediye getirdim. Başarılı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da Rizelidir. Rize'de bir inanış vardır, kemençe çalamazsan başbakan olamazsın. Londra’da iki dönemdir belediye başkanlığı yapıyorsunuz, oldukça başarılısınız, artık sizi İngiltere'nin Türk kökenli başbakanı olarak görmek istiyoruz, kemençeyi çalın, başbakan olun" demişti.

Johnson ise kendisine hediye edilen kemençeyi büyük bir merak ve mutlulukla çalarak, “Bu özel hediye için size ve Rizelilere çok teşekkür ediyorum. Büyük büyük annem de Karadenizlidir” ifadelerini kullanmıştı. Johnson, kemençe çalarak kameralara poz vermişti." (Londra, iha)

Londra, AA- ahaber.com.tr- hurriyet.com.tr- odatv.com- sozcu.com.tr- iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Ali (4 yıl önce)
    Rum tohumu vatan hain in torunu dikkat etsin kendi kaderide dedesi gibi olmasın Tanrı Türkü korusun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Turk.halki.bu.haberi.iyi.okusun.vatanini. Bayragini.milletini.satarak.kacan.artin. Kemalin.yaptigini.duysunlar.ve.torununu. Iyi.tanisinlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kamil (4 yıl önce)
    Barrack obama abd devlet başkanı seçildiğinde,Van da bir aşiret Obama müslüman diye (Baba tarafı müslüman )100 adet koyun kesmişti.Oysa müslümanlar onun döneminde daha çok gözyaşı ve kan döktü.İngiltere başbakanı Ali kemalin torunuymuş ne farkeder?Adam daha şimdiden Pkk yı desteklediğini ilan etti.Anlatabiliyormuyum?
    0
    0
    Yanıtla
  • Şu Çılgın Türkler (4 yıl önce)
    Ne hale geldik. Bir hainin torununun -ki torun da apaçık İslam ve Türkiye düşmanı- İngiltere Başkanı olmasına seviniyorlar. Malatya haberi bu haberinden dolayı kutluyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • mete kara (4 yıl önce)
    adamlar sülale boyu vatan haini..hala kalkmışlar bizim köyden ingiltere başbakanı çıktı diye seviniyorlar...ne tuhaf şu yurdum insanı...
    0
    0
    Yanıtla