SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ali Zitouni 'Gelirim' Dedi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:19:33
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da, Teknik Direktör Özcan Kızıltan, geçen seneki kadrodan kalan oyuncularla, bu sezon transfer edilecek futbolcuların bir araya gelmesiyle iyi bir takım ortaya çıkacağını söyledi. 

Yeni Malatyaspor, yeni sezon hazırlıklarına start verdi. Malatya’da 5 günlük bir çalışma dönemi geçirecek olan sarı kırmızılılar, 22 Temmuz’da ilk etap kamp çalışmalarını yapmak üzere Kocaeli’ne gidecek.

Öte yandan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, yeni sezon ve yapılan transferlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kızıltan, yapılan transferlerden memnun olduğunu kaydederek, yeni sezonda çok daha iyi bir takım olacaklarını dile getirdi.

Geride kalan sezon Play-Off’ta oynanan Fethiyespor karşılaşmasını unutamadığı belirten Kızıltan, o maçta ortaya konan oyuna kendisinin de anlam veremediğini, takım olarak bir motivasyon problemi kaynaklı eksiklik yaşanmış olabileceğini dile getirdi.

Kızıltan, “O maç o çok kötüydük hakikaten. Daha önceden çok kaliteli maçlar çıkardık. Ancak Fethiyespor karşısında takımım genel olarak kötüydü. Bence eksikliğimiz fiziksel ya da taktiksel değildi. Eksiğimiz o günkü psikolojimizle alakalıydı” diye konuştu.

Yeni sezonda yaş ortalaması düşük bir kadroyla mücadele edeceklerini kaydeden Kızıltan, şunları söyledi: “Kızıltan bu sezon nasıl bir takım kurulacağı yönündeki soruyu ise; “İç transferde gönderdiğimiz oyuncular var. Bunun yanında aldığımız ya da anlaştığımız futbolcular da var. Biz kesinlikle koşan mücadele eden ve taraftarı memnun eden bir takım kurmak istiyoruz. Bu sene biraz yaş ortalamamız düşecek. Bu da demek oluyor ki daha çok mücadele eden bir takım izleyecek futbolseverler. Yönetime kapsamlı bir liste sundum, onlarda sağ olsunlar şuana kadar makul ölçülerde ellerinden geleni yapıyor.”

Kızıltan, transfer çalışmaları için yoğun bir mesai harcadıklarını ifade ederek, “Transfer edilen ya da transferi düşünülen futbolcularla ilgili de konuşan Kızıltan, “Erşen şampiyonluk yaşamış tecrübeli bir kaleci. Onun da gelmesiyle kalemizi güçlendirdik. Ercan ise yine takıma fayda sağlayacak kaliteli bir futbolcu. Galatasaray A2’den aldığımız Serkan keza kalitesini geçen yıl Bayrampaşa formasıyla bize karşı da gösterdi. Görüştüğümüz oyunculardan Fahri Tatan’ı bilmiyorum anlatmaya gerek var mı? Hocalığını yapmış birisi olarak tabi ki kadromda görmek isterim. Ancak bu transferin oluşması için her iki tarafın da belli konularda anlaşması lazım. Yönetimin de kendine göre belirlediği bir mali tablo var bunu aşamaz. Fahri’nin de paradan çok bu ligde, eğer olursa ilk kez oynayacak olması durumu sıkıntı gibi. Önümüzdeki günlerde bu transfer görüşmesiyle ilgili daha net konuşabileceğiz” dedi.

Kızıltan, transfer söylentilerinin bile taraftarı heyecanlandırdığı Ali Zitouni’nin Yeni Malatyaspor’a transferinin mümkün olup olmadığı yönündeki soruya; “Ali ile geçen yıl Kartalspor’da çalıştım. Oraya aldıran benim. Gerçekten çok kaliteli bir kişilik ve futbolcu. Kendisiyle bugün de telefonda görüştüm “gelir misin” dedim, gelirim dedi. Yeni Malatya’ya transferi gerçekleşirse bize çok şey katacağına inanıyorum. Hem çok renkli birisi hem de bu liglerde kalitesini rahatlıkla ortaya koyar. Tunus’un Maradona’sı diyoarlar. Tunus sokaklarında gösterilen sevgiden dolayı yürümekte zorlanıyormuş. Geçen yıl Kartalspor’a geldiğinde Tunus’tan bir televizyon ekibi gelip çekmişti. Umarım iki taraf da makul noktalarda birleşir ve Zitouni Malatya’ya gelir” şeklinde cevap verdi.

Malatya’nın Malatya futboluna sahip çıkması gerektiğini dile getiren Kızıltan, “inanılmaz bir futbol sevgisi olduğunu söyleyerek, “Malatya artık futbolda geçmişine değil, geleceğine sahip çıkmalı. Çünkü geçmiş geçmişte kaldı. Ama bu güzel şehrin, bu futbol şehrinin geleceği aydınlık olmalı. Malatya çok önemli bir şehir tanıdıkça seviyorum. Oldukça önemli insanlar yetiştirmiş. Bakın mesela Turgut Özal Tıp Merkezi’nde karaciğer nakli rekortmeni Sezai hocamız var. İnanılmaz bir adam. Ve Bu adam ameliyathaneden çıkar çıkmaz ilk iş olarak bizi arıyor, takımın o hafta oynadığı maçın sonucunu soruyor. Karaciğer naklinde Avrupa birincisiyiz ama futbolda arzu edilen yerde değiliz. Bunu biraz düşünmemiz lazım” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız