SON DAKİKA
SON DEPREMLER

A. Yeni Malatya:1- Boluspor:3 (İkinci Yarı)

0
Güncellendi - 2016-05-13 20:00:01
A. Yeni Malatya:1- Boluspor:3 (İkinci Yarı)
A- A+ PAYLAŞ

Alima Yeni Malatyaspor, 2015-2016 futbol sezonuna kendi sahasında 3-1'lik Bolu mağlubiyetiyle veda etti. Yeni Malatyaspor'un kötü bir gününde olduğu ve hiçbir oyuncusunun vasata yaklaşamadığı maçın 79. dakikasında Sunday Mba, ikinci sarı kartın ardından gördüğü kırmızı kartla ev sahibi takımı 10 kişi bıraktı. Yeni Malatyaspor'un tek golü 88. dakikada penaltıdan gelirken, daha önce birkaç pozisyonda penaltı bekleyen ev sahibi takımın bu beklentisine karşın oyunu devam ettiren hakem, verdiği penaltı kararıyla tepkili taraftarların protestosuna neden oldu. Konuk takımın 83. dakikadaki atağında cezasahası dışında rakibini sert bir müdahaleyle yere indiren ve "kırmızı kart"lık faul yapan Kaleci Ertaç, hakemin topun rakip takım oyuncusuna gitmesi ve avantaj oynatması, bu oyuncunun da 3. golü atmasının ardından Ertaç'a sarı kart göstermesi, maçın ilginç anlarından biriydi.

Maçın hakem ve takım kadroları şöyle:

STAT: MALATYA İNÖNÜ

HAKEMLER: Onur Karabaş, Mehmet Kısal, Kamil Çetin, 4.Hakem- Ozan Bileyci

ALİMA YENİ MALATYASPOR: 88. Ertaç Özbir, 3. Sedat Ağçay, 13. Serhat Ayvaz, 16. Sadık Çiftpınar, 19. Sunday Mba, 20. Mehmet Umut Nayir, 26. Hüseyin Kar (Dk.46 14. Okechukwu Godson Azubuıke), 27. Guıdo Koçer, 32. Yiğitcan Erdoğan, 44. Osman Fırat, 52. Kemal Cingirt (Dk.66 81. Aydın Çetin)

YEDEKLER:22. Vedat Kapurtu, 14. Okechukwu Godson Azubuıke, 15. Erkan Sekman, 18. Gonzalo Damıan Godoy Sılva, 29. Fatih Gürden, 81. Aydın Çetin, 89. Hakan Bezci

TEKNİK SORUMLU:İrfan Buz

BOLUSPOR:45. Melih Ağa, 26. Fatih Nurullah Turan, 5. Hasan Hatipoğlu, 65. Necati Yakuplar, 21. Özgür Özkaya, 93. Cumali Bişi, 49. Emrullah Yıldırım, 97. Burak Asan, 23. Tevfik Köse, 88. Oğuzhan Çimen (Dk.77 20. Senad Sancak), 75. Ozan Karabacak (Dk.65 53. Berkant Eraslan)

YEDEKLER:96. Kadir Kahvecioğlu, 53. Berkant Eraslan, 20. Senad Sancak, 33. Enes Güler, 27. Lukas Erhan Eberhard Gottwalt, 94. Alvin Mateus Fortes

TEKNİK SORUMLU:Çetiner Erdoğan

KIRMIZI KART: Dk.79 Sunday Mba (A.Yeni Malatya)

SARI KARTLAR: Kemal, Yiğitcan, Guido, Sunday Mba, Ertaç (A.Yeni Malatya)

6. dakikada Umut Nayir, sağdan cezaalanına girdi, sağdan orta- pas karışımı bir top çıkardı. Mba, topa uzak kalınca bu pozisyon kaçtı.

 14. dakikada Emrullah, Osman'dan sıyrıldı ve uzaktan vurdu, Yeni Malatya kalesinin çok üstünden aut.

19. dakikada Umut, soldan cezaalanına girmek isterken kornerle durduruldu. Sedat'ın kullandığı atıştan gelen topu defans uzaklaştırdı.

27. dakikada Boluspor soldan korner atışı kullandı. Gelen topa, kalabalık defansın arasından sıyrılan Hasan yakın mesafeden dokundu ve kaleye gönderdi: 0-1

33. dakikada Kemal sağdan korner noktasına yakın bir yerden cezaalanına ortaladı. Topun gelişine Hüseyin sert vurdu, kalecinin müdahale ettiği top yan direğe çarparak oyun alanına döndü, Bolu defansı tehlikeyi uzaklaştırmak isterken Guido topun sahibi oldu. Çok kötü vurdu, yandan aut.

35. dakikada Ozan, soldan Yeni Malatya cezaalanına girdi, Sadık'tan sıyrıldı, çaprazdan vurdu. Ertaç uçarak topu tokatladı, defans uzaklaştırdı.

38. dakikada orta saha yakınında Sadık topu kaptırdı. Ozan soldan cezaalanına girdi, Yiğitcan'ın müdahaleleri yetersiz kaldı. İki futbolcunun mücadelesinde, Yiğitcan kendini yerde bulunca, hakem penaltıya hükmetti. Atışı Tevfik kullandı, Ertaç'ı ters köşeye yatırarak ve farkı ikiye çıkardı:0-2

40. dakikada soldan Osman'ın ortasından gelen topa Hüseyin vurdu. Cezaalanında Bolu'lu Fatih'in koluna çarpan top taca çıktı. Yeni Malatyasporluların penaltı beklentisi karşılık görmedi.

41. dakikada Guido, soldan cezaalanına girdi ve Fatih'le ikili mücadelede kendini yerde buldu. Penaltı beklentisine karşın hakem bir kez daha oyunu devam ettirdi.

İlk yarı konuk takımın 2-0 üstünlüğüyle bitti.

47. dakikada Yeni Malatya atak geliştirdi, cezaalanına indirilen topa Guido hamle yaptı, kaleciyle karşı karşıyayken çok kötü vurdu. Yumuşak topu kaleci rahatlıkla aldı.

51. dakikada soldan cezaalanının hemen yan çizgisi önünde Oğuzhan, Kemal'in müdahalesiyle düşünce, hakem serbest atışa hükmetti. Fatih'in kullandığı top Emrullah'a geldi, bu oyuncunun rövaşatası aut.

52. dakikada Sedat'ın topuk pasına hamle yapmak isteyen Umut, Oğuzhan'ın engellemesiyle yere indi. Yeni Malatya'nın bir kez daha penaltı beklentisi vardı, ancak hakem oyunu devam ettirdi.

55. dakikada Ozan, sağdan Yiğitcan tarafından faulle durduruldu. Serbest atışı kullanan Özgür direkt kaleye vurdu, direğin yanından aut.

61. dakikada Osman'ın soldan kullandığı taç atışından gelen topu Umut kafayla geriye aşırdı. Guido, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Rakibinin müdahalesine rağmen vurdu, top yandan auta çıktı. Önemli bir gol fırsatıydı.

63. dakikada Yeni Malatya bir gol de Sunday Mba ile kaçırdı. Orta sahadan gönderilen topa Bolu defansının müdahalesi yetersiz kalınca, soldan kontrol eden Mba, kaleye doğru sürdü. Kaleyle karşı karşıyayken en zor olanı yaparak, topu yandan auta gönderdi.

71. dakikada Sedat'ın kullandığı serbest atıştan gelen topa Sadık kaleye yakın yerden kafayı vurdu. Yumuşak topu kaleci kornere tokatladı. Sonuç yok.

73. dakikada Yeni Malatyaspor'un serbest atışını Sedat kullandı. Cezaalanına gelen topa Aydın hamle yaptı, top Bolulu defans oyuncusunun koluna çarpıp Umut'a geldi. Umut'un kontrolsuz vuruşu üstten aut. Bu pozisyonda da Yeni Malatya'da penaltı beklentisi sonuçsuz kaldı.

75. dakikada kaleye 25 metre mesafeden Sadık sağdan sert bir şut çıkardı. Kaleci uçarak kornere çeldi. Kornerden gelen topa Aydın vurdu, kalecide kaldı.

77. dakikada cezaalanına gelen topla çaprazdan kaleye yönelen Sedat'ın vuruşu kornerle sonuçlandı.

79. dakikada topu ayağında fazla tutan ve son hamlesinde açan Sunday Mba, topu alan Emrullah'a yatarak müdahale etmek isteyince hakem faul düdüğünü çaldı. Sunday Mba hakeme itiraz edince, ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

83. dakikada orta sahadan çıkarılan top Malatya defansının arkasına düştü. Emrullah bir anda topla buluştu, ancak cezaalanı dışına kadar açılan kaleci Ertaç sert bir müdahaleyle rakibini yere indirdi. Hakem, oyunu devam ettirdi ve bomboş durumdaki Tevfik topu kaleye gönderdi ve golü attı: 0-3 Hakem, golün ardından Kaleci Ertaç'a sarı kart gösterdi.

88. dakikada Yeni Malatya penaltı kazandı. Sağdan cezaalanına giren Umut Nayir, Senad'ın müdahalesiyle kendini yerde bulunca hakem penaltı noktasını gösterdi. Yeni Malatyaspor taraftarları, daha önceki penaltı beklentilerine kayıtsız kalan hakemin bu kararını protesto edip, kendi futbolcularına  "Atma.. Atma" diye tezahürat yaparken, atışı kullanan Sadık, skoru değiştirdi:1-3

Hakem oynanmamış süre olarak 3 dakikayı işaret etti.

90+1. dakikada kazanılan serbest atışı Sadık kullandı, gelen topa Umut kafayı vurdu. Kaleci topu aldı.

Karşılaşma 3-1 Boluspor'un galibiyetiyle sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız