SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alın Size Naylon Ağaç!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:32:07
Alın Size Naylon Ağaç!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, imar alanında düzenlenmiş yeşil alan oranının yüzde 36’dan, yüzde 1,22’ye düştüğü bildirildi.

Malatya Belediyesi tarafından inceleme yapan İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri’nin Teftiş Raporu’nda, imar alanında düzenlenmiş yeşil alan oranı, kişi başı 10 metrekareye göre yüzde 36’dan, yüzde 1,22’ye düştüğü belirtildi.

Malatya-Elazığ-Bingöl-Tunceli Planlama Bölgelerine ait 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda, Malatya merkezde gereksinimden fazla ‘Kentsel Gelişim Alanı’ planlandığı, özellikle Malatya Merkez Tecde Mahallesi’nde bulunan yeşil alanlar ve çok nitelikli tarım arazileri, bağlık, bahçelik alanların yerleşime açılması ile birlikte yeşil alanların yok olacağı şeklinde de raporun bulunduğu ifade edildi. Bu konuda yapılan itirazlar haklı bulunarak, 1 Ekim 2012 tarihinde askıya çıkartılan yeni planda bu alanlar ile ilgili tekrar düzenlemeye gidilerek Kentsel Gelişme Alanı’nın Bağ Bahçe Nizamı’na göre düzenlenmesi Çevre Düzeni Planında istenmişti.

Çevre Düzeni Planı’nda yapılan değişiklik nedeniyle Malatya Belediyesi’nin alınan kararı hemen uygulayıp, Tecde Bölgesi’ndeki yapılması düşünülen çok katlı binalara askı süresi bitimini beklemeden ruhsat vermeyi durdurması gerektiği ifade edilmişti.

Sözü edilen kalan yeşil bölgede, yeniden imar planı yapılarak, bahçe nizamlı evler şeklinde düzenlenmesi istenmişti.

Bu arada, Malatya Belediyesi’nin İstasyon Kavşağı’nda düzenleme yaparken, buraya normal ağaç fidan değil de naylondan yapma kayısı ağacı dikmesi de değişik yorumlara neden oldu. Üzerinde kayısı bulunan maket naylon ağacın üzerindeki kayısılar ise gece yanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız