SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alın Size Örnek.. Gereğini Yapın!

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:03:30
Alın Size Örnek.. Gereğini Yapın!
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Uşak Devlet Hastanesi’nin inşaatına karşılık Kadın Doğum ve Çocuk (eski SSK hastanesi) Hastanesi’nin Toplu Konut İdaresi’ne devri iptal edildi. Bu durumun, Yeni Devlet Hastanesi yapımına karşılık, eski SSK Hastanesi (Devlet Hastanesi Beydağı Kampüsü) ile eski Devlet Hastanesi arazilerinin TOKİ'ye devredildiği Malatya'ya örnek olması ve Malatya'daki iki hastanenin "çok değerli" olan yerlerinin TOKİ'ye devrinin de iptal edilmesi için AKP milletvekillerinin çaba göstermesi istendi.

AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş yaptığı basın açıklamasında, TOKİ tarafından 2009 yılında inşaatına başlanan 400 yatak kapasiteli yeni Devlet Hastanesi’ne karşılık, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi (Eski SSK Hastanesi) ve Dörtyol’daki Uşak devlet Hastanesi’nin TOKİ’ye devredilerek, iş merkezi ve konut alanları olarak kullanılacağına dair soru işaretlerinin Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler sonucunda ortadan kaldırıldığını belirtti.

Milletvekili Güneş konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Halkımızın taleplerini dikkate alarak yaptığımız çalışmalar sonucunda, Sağlık Bakanlığının TOKİ’ye Yeni Uşak Devlet Hastanesinden olan 75 milyon TL’lik borcumuzu ödenmesine rağmen Sağlık Bakanlığını ülkemizdeki diğer hastanelerden kaynaklanan borcundan dolayı ellerindeki TOKİ ile sözleşmesi olan arsaları TOKİ ye vermesi gerekiyordu. Muhalefet sürekli eski hastanelerin yerlerini satmakla bizi itham ediyordu. Ben Ak Parti Uşak Milletvekili olarak bunları TOKİ’ye verdirmeyeceğiz bunun için ne gerekiyorsa yapacağımızı vurgulamıştım. Bunun üzerinden siyaset yaparak halkın kafasını bulandırmayın dedim. Biz seçildiğimizde bu arsaların devir işlemi başlamıştı ilk önce bunu durdurduk. Eski Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ’a konuyu ilettik ve konunun önemini anlattık. Sayın Akdağ sağlık tesisi olarak kullandığınız sürece arsaları TOKİ’ye vermeyeceğiz sözünü aldık. Son olarak Uşak İlimizin Merkez İlçe Fevzi Çakmak mevkii 5818 ada 1 parsel numarasında kayıtlı, üzerinde (Eski SSK Hastanesi) Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi bulunan 15.583,89 m2 yüzölçümlü taşınmazların Sağlık Bakanlığı’nın yatırımlarında kullanılmaları veya başka kurumlar lehine tahsis değişikliğine muvafakat edilmeleri sebepleriyle TOKİ’ye devir süreçleri iptal edildi. Bu süreçten sonra halkımıza sağlık hizmetlerini en iyi şekilde vermeye özen göstereceğiz. Bu alanda Uşak kamu hastaneler genel sekreterliği , Uşak Halk sağlığı Müdürlüğü ve Yeni hizmet binası yapılana kadar da Uşak Sağlık Müdürlüğü olarak hizmet verecektir. Eski Uşak Devlet Hastanesinin TOKİ ye devrinin iptaline dair çalışmalarımız devam etmektedir. BU alanı diş hastanesi olarak kullanmayı planlıyoruz. Yakında bunla ilgili somut adımlar atacağız.” açıklamasında bulundu.

KONUYU SULANDIRMADIK, HİÇBİR YERİ DE SATMADIK

Milletvekili Dr. İsmail Güneş: “Ta başından beri bu devir konusunda bizde karşısındaydık ve halkımızın da bunu istemediğini biliyorduk. Ama sürekli muhalefet partilerinin hastanelerin yerlerini TOKİ’ye veriyorlar ve TOKİ buraları satacaklar, buralarda rezidanslar yapılacak gibi aslı astarı olamayan şeylerle vatandaşımızı meşgul ettiler. En sonunda halkımız kimin doğru kimin de doğru olmayanları dile getirdiğini gördü. Başta ne söylüyorsak aynı şeyleri söyledik ve Uşak Kamu Hastaneleri birliğine gönderilen raporda da Sağlık kurumunun TOKİ’ye devri süreçleri iptal edildi.

AKP Milletvekili Güneş, Uşaklı’nın taleplerine değer veren ve desteklerini esirgemeyen; “Başta Sayın Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na, eski Sağlık bakanımız Sayın Recep Akdağ’a ve Toki başkanımız Sayın Mehmet Ergün Turan’a çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

MALATYALI VEKİLLERE ÖRNEK OLSUN..

Malatya'da Şeker Fabrikası arazisine Yeni Devlet Hastanesi yapımı karşılığında, bulundukları mevki ve konum itibarıyla Malatya'nın en değerli arsalarına sahip olan Devlet Hastanesi ile eski SSK Hastanesi'nin yerleri TOKİ'ye devredilmişti. Bu devirler uzun süredir Malatya'da eleştiriliyordu. Eleştiriler üzerine Devlet Hastanesi'nin "tarihi tescilli" eski binasının bulunduğu bölümün devrinden vazgeçilmişti. 

Uşak'taki olayın ardından, AKP Malatya Milletvekillerinin de, iki değerli arazinin Malatya'nın sosyal ve kültürel alandaki kamu tesisi ihtiyaçları için ya da yine mevcut binalarıyla birlikte  hastane olarak kullanılmak TOKİ'ye tahsisinin iptali için gereken girişimde bulunmaları  ve ayrıca bu konuda Malatya'da da bir kamuoyu oluşturma çalışması başlatılmasının gerektiği değerlendiriliyor.

FOTOĞRAF: Malatya'da TOKİ'ye devredilen Eski SSK (Devlet Hastanesi Beydağı Kampüsü) alanı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız