SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Alın Terinin, Emeğin Günü.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:50:23
A- A+ PAYLAŞ

1 Mayıs İşçi Bayramı  KESK öncülüğünde  bugün Emeksiz Caddesi  Üst Kavşağı’nda kutlanacak. Kutlamalar 12.00'de başlayacak ve 16.00'ya kadar devam edecek. 1 Mayıs kutlamaları dolayısıyla, mitingin yapılacağı alana bağlanan yollar araç trafiğine katapılacak.

Bu arada, 1 Mayıs dolayısıyla yapılan açıklamalar ve yayınlanan mesajlar da şöyle:

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA..

İşçi Bayramı nedeniyle  bir mesaj yayınlayan CHP  Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,   “1 Mayıs, alınterinin, emeğin günüdür. İnsanca, özgürce, kardeşçe yaşamak isteyen insanların günüdür. 1 Mayıs bir demokrasi, özgürlük, barış çağrısıdır. Bu çağrıya kulaklarını tıkayanları tarih yargılayacaktır.” dedi.

Ağbaba, “Taksim’i işçilere biz açtık diye övünen AKP iktidarı, gerçek yüzünü bir kez daha göstermiş ve 1 Mayıs günü İstanbul’da olağanüstü hal ilan etmiştir. 10.000 polis ile kimi kimden koruyacak bu polis merak ediyoruz. Savaşa gider gibi işçilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyorlar. İşçilerin en demokratik haklarından biri olan 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama kararına kulaklarını tıkayanlar ve İstanbul’da olağanüstü hal ilan edenler bilsinler ki Türkiye’nin tüm demokrasi güçleri sizlere hakettiğiniz yanıtı 7 Haziran’da verecektir.” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR..

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise şunları belirtti:

“1 Mayıs, işçinin ve emekçinin hak arama mücadelesinin sembolüdür. 1 Mayıs, dünya genelindeki tüm emekçileri aynı duygularla buluşturan, aynı acı ve sevinç etrafında kenetleyen ortak bir değerin adıdır.

İşçi ve emekçiler, insani seviyelerde çalışma ve emeğinin karşılığını alma hakkına sahiptir. Demokrasi ve insan hakları gibi evrensel değerlerin, her alanda olduğu gibi çalışma hayatında uygulanması önemlidir.

Bünyesinde barındırdığı binlerce personelimizle büyük bir aile olan Büyükşehir Belediyesi, işçi kardeşlerimizin sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışarak, karşılığını alması noktasında büyük gayret göstermektedir.

Malatya’ya hizmet noktasında hizmet ekibimizin önemli bir parçası olan tüm işçi kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm işçi kardeşlerimin Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

DOĞAN'IN AÇIKLAMASI..

Vatan Partisi Malatya İl Başkanı Arif Doğan şu açıklamayı yaptı:

"1 Mayıs’ta vatanımız ve emeğimiz için Türk bayraklarıyla Vatan partisi Malatya

İl binası önünde buluşalım Emekçi halkın iktidarı bu büyük feryatların yarattığı güçle kurulacaktır. İşçi sınıfımız, emekçilerimiz milletleşerek vatan mücadelesi veriyor.

Emeksiz vatan, Vatansız emek olmaz!

1 Mayıs Türk emekçi ve yoksullarının, Kürt emekçi ve yoksullarıyla vatanın birliği için dayanışma ve mücadele günüdür. 1 Mayıs vatansızlık ve vatan düşmanlığı günü değildir. 1 Mayıs küresel sermayenin tertiplerinde piyon olma günü değildir. 1 Mayıs turuncuların değil, al bayraklı emekçilerin günüdür. 

AKP’nin çürüyen ve dağılan sisteminde emekçilere biçilen kadere bakın: ya Ermenek Madenleri’nin dibinde ya da asansörlerden düşerek ölmek var. AKP saltanatı emekçi zulmü üzerine kuruludur. Saltanatlarını yıkacağız! Vatan Partisi iktidarında emekçilerin milletin efendisi olduğu bir Türkiye kurulacaktır.

Malatya’da kendilerine emekçi sıfatı veren bazı odaklar 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramı olmaktan çıkarıp Çalışanları birleştirmek yerine bölen sendikaları bölen nasıl bir anlayış ki emekçileri dahi ötekileştiren bir zihniyet anlamak mümkün değil bölücülüğü kendilerine

Anlayış edinenler şunu bilsinler ki işçilerimiz emekçilerimiz milletimiz birleşerek en iyi cevabı verecektir   

1 Mayıs 2015 tarihinde saat 12.00 da Vatan Partisi Malatya İl binası önünde Ayrım yapmadan bütün emekçilerin birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’a Vatan Partisi pankartı ile dayanışmaya çağırıyoruz.

Saat 13.30 emekçilerimizin ter döktüğü alanlar olan sanayii de milletvekili adaylarımızla birlikte ziyaret edilecektir karanfil dağıtılacaktır."

KESK DÖNEM SÖZCÜSÜ..

Bu arada 1 Mayıs kutlamasının öncülüğünü yapacak olan KESK Malatya Şubeler Platformu  Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Tarık Kaya’da yaptığı açıklamada tüm halkı bugün kutlanacak olan 1 Mayıs’a davet etti. 

Kaya, “Bu yıl işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs’ı 125.kez kutluyoruz. Bugün 1 Mayıs 2015’te kol kola, omuz omuza sözümüzü ve türkülerimizi söylüyor, 1 Mayıs 1977, 1989 ve 1996’da yitirdiğimiz emekçileri anıyoruz. 

Tüm mağdurlarla, yoksullarla, dışlananlarla, işsizlerle, işçilerle, kamu emekçileriyle, mimar ve mühendislerle, aydınlarla, sanatçılarla, kadınlarla, gençlerle, emeklilerle, basın emekçileriyle omuz omuzayız.Ve bu bilinçle taleplerimizle, rengarenk bayraklarımızla, türkülerimizle, halaylarımızla tek yüreğiz.

Bizler insanca yaşamak, onurlu yaşamak istiyoruz.Bu yüzden taşeron çalıştırmayla, özel istihdam bürolarıyla, esnek çalıştırmayla, sözleşmeli personel uygulamalarıyla köle olmaya direniyoruz.” dedi.    

EĞİTİM-İŞ TEMSİLCİLİĞİ..

Eğitim-İş Malatya Temsilciliği adına Zühal Güleryüz tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Bizler kamu emekçileri olarak işçi sınıfının bir parçası olduğumuzun, geleceğimizin tüm emekçilerle birlikte şekilleneceğinin farkındayız. AKP iktidarının ve Cumhurbaşkanının “İşçi ve memur ayrımını ortadan kaldıracağız” söyleminin, iş güvencemizin ortadan kaldırılmasına yönelik bir girişim olduğu açıktır.

Eğitim-İş, kamu emekçilerinin ekonomik, özlük ve sınıfsal haklar mücadelesinde topyekun bir hezimet sayılacak olan iş güvencesinin ortadan kaldırılması girişimine her yerde olduğu gibi 1 Mayıs alanlarında da karşı çıkacaktır.

Eğitim-İş sadece devlet memurlarının iş güvencesini değil, ülkedeki bütün çalışanların güvenceli, kadrolu ve insanca yaşayabilecekleri bir ücret seviyesinde çalışmalarını savunmaktadır.

Ülkede bugün her türlü hak arama çabası, iktidarın baskı ve şiddet uygulamalarıyla durdurulmak istenmekte, iç güvenlik paketi ile iktidara karşı darbe dönemlerini dahi aşan baskının önü açılmakta, ülke bütün halinde bir cezaevine dönüştürülmektedir.

İktidarın tüm emek düşmanı ve baskıcı uygulamalarının emekçilerin birlikte mücadelesi sayesinde durdurulacağının bilincindeyiz…

Sermaye güdümlü iktidarlar eliyle, ülkemizdeki emeğin sömürülmesi düzenine, emekçilerin “Birlik, mücadele ve dayanışma” ruhuyla karşı koyulacağına inanıyoruz. Sömürü düzenine “Ancak bu böyle gitmez, sömürü devam etmez. Yepyeni bir hayat gelir, bizde ve her yerde” marşlarını kaderleri ortak olan emekçilerle birlikte söyleyeceğiz.

İnanıyoruz ki, birlik ve dayanışma içinde vereceğimiz mücadele kazanılacaktır ve inanıyoruz ki bu mücadele kazanıldığında;

-Emekçi alın terinin karşılığını alacaktır

-Yoksulluk ve işsizlik yok edilecektir

-Hakça bir paylaşım düzeni kurulacaktır.

-Cumhuriyetin laik, demokratik eğitim politikaları yaşama geçirilecektir

-Herkes için güvenceli bir iş, herkes için insanca yaşam hakkı sağlanacaktır.

Bütün emekçiler temel hakları ve ekonomik talepleri için birleştiğinde, daha adil ve özgür bir dünyanın kurulacağını, emeğimizi sömürenlerin ise “bir daha geri dönmemek üzere yıkılıp gideceklerini” ve “bu güzelim memlekette hürriyetin en şanlı elbisesiyle elini kolunu sallaya sallaya dolaşacağını” biliyoruz."      

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız