SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Alınan 7, Satılan 3, Stok Yok.. 4 Nerede?..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, kazanmayandan vergi istemediklerini, hedeflerinin kazanandan kazandığı oranda vergi almak olduğunu belirtip, "Kimsenin olmayan matrahına devletin ihtiyacı yok. Ancak kazanan da vergisini kazandığı oranda verecek. Kazanıp da vergisini vermeyenlerle mücadele edeceğiz, buna desteğimiz ve gücümüz var. Kimseye haksız yere ceza kesmemiz söz konusu değil. "dedi. Özkök, kredi kartıyla yapılan alışverişlerdeki beyan uyumsuzluğu konusunda da uyarılarda bulundu ve Malatya'da 200 dolayında vergi mükellefine uyarı gönderildiğini bildirdi.

ODADA KARŞILIKLI BİLGİLENDİRME..
Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik Odası (SMMMO) Salonu'nda, 2005 yılı vergi beyan sonuçlarını değerlendirme toplantısında açılış konuşmasını yapan oda başkanı Mustafa Bahadır Altaş, Vergi Dairesi Başkanına, Malatya'da göreve başladıktan bu yana meslektaşlarına gösterdiği ilgi ve destek nedeniyle teşekkür ettiklerini söyledi. Altaş, oda ile Vergi Dairesi Başkanlığı arasında geçmiş 6 ayda yapılan çalışmalar ve yeni dönem çalışmalarıyla ilgili değerlendirme amaçlı olarak bu toplantının düzenlendiğini belirtti.

Daha sonra konuşan Vergi Dairesi Başkanı Özkök, vergi dairesi kurulduktan sonra Malatya'da araştırma yaptıklarını, 7 milyar YTL (7 katrilyon TL) alış, buna karşılık 3 milyar YTL satış olduğunu tesbit ettiklerini belirtip, "Mükellefin stoğu da yok. O zaman 4 milyar YTL ne oluyor? Biz bunla mücadele ediyoruz. Mücadelemizde epeyi mesafe kat ettik"dedi.

Hedeflerinin kazanandan kazandığı oranda vergi almak olduğunu belirten Özkök, "Kimsenin olmayan matrahına devletin ihtiyacı yok. Ancak kazanan da vergisini kazandığı oranda verecek. Kazanıp da vergisini vermeyenlerle mücadele edeceğiz, buna desteğimiz ve gücümüz var"şeklinde konuştu.

Kayıt dışını kayıt altına almaya kararlı olduklarını vurgulayan Niyazi Özkök, muhasebecilere de, kayıtdışını önleme konusundaki çalışmalarına katkılarından dolayı teşekkür etti ve "Bir önceki yıla oranla sağlanan yüzde 52'lik vergi artışına sizlerin de katkısı olmuştur. Bundan sonraki çalışmalarımızda da bu katkılarınızı bekliyoruz."dedi.

VE BAŞKANDAN BİR UYARI..
Vergi Dairesi Başkanı, ayrıca Ankara'da yapılan bir çalışmayla Malatya'da saptanan bir durum hakkında vergi mükellefi kişi ve kuruluşlara uyarılarda bulundu.

Özkök, Vergi İdaresi Başkanlığı'nın Türkiye genelinde kredi kartıyla yapılan satışları içeren "pos" işlemleriyle ilgili bir çalışma yaptığını, bu çalışma sonucunda Malatya'da 200 mükellefe gönderilen uyarıda, Maliyeye bildirdikleri beyanları ile bankalardaki bilgileri arasında uyumsuzluk olduğunun ve tanınan sürede, gerekli düzeltmeleri yapmalarının bildirildiğini, bu çalışmanın 2005'le sınırlı olmayıp, 2006 ve ileriki yıllarda da "çapraz kontrol gereği" devam edeceğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız