SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Alınması Gereken Önlemler Alınacak"

0
Güncellendi - 2017-07-29 00:58:53
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ali Kaban, yaylalarda yaşanan su sıkıntısını değerlendirerek, "Alınması gereken tüm önlemler alınacak" dedi.

Kaban, basın mensuplarının son günlerde su sıkıntısı nedeniyle yaylalardaki küçükbaş hayvanların telef olmasıyla ilgili sorularına cevap verdi. Gereken tüm önlemlerin alınacağını söyleyen Vali kaban, yaşanan hadisenin herkesi yakından ilgilendiren bir konu olduğunu ifade etti. Kaban, “Özellikle de Kurban Bayramı öncesi bu konu önemli bir husus. Bu açıdan gerekli görüşmelerin yapılacak” dedi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan ise "Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi” kapsamında DAP öncülüğünde yaylalarda sıvat projesinin uygulandığını belirterek, "Ancak su kaynaklarının kuruduğu yerlerde ne yazık ki herhangi bir şey yapılamıyor. Genel olarak yer altı sularında da çekilme var. Ama DAP ile görüşerek bu konuda bir çözüm üretilmesini konuşacağız" diye konuştu.

Akçadağ ve Darende ilçeleri arasında yer alan Sarı Çiçek Yaylasında yer alan su kuyularının kuruması nedeniyle yaylada bulunan binlerce hayvanın tehlike altında olduğu belirtilmiş ve bazı hayvanlarında susuzluktan dolayı telef olmuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • AYŞENAZ KAYA (6 yıl önce)
    Sayın Valim öncelikle yeni görevinizde başarılar dilerim Sizden rica ediyorum Arapgirimiz susuz ağaçlarımız kurudu ağaçlarımızı hortumla suluyoruz yetişemiyoruz sıcak havalarda hergün sulanmak istiyor bir ağaç kesildiği zaman cezası çok büyük ağaçları bilerek kurutmak çok daha üzücü suya artık büyükşehir baktığı için geçenlerde gelmişler su kayboluyordu boru döşenmiş ama yine akmıyor Arapgir belediye başkanı zaten hiç ilgilenmiyor rahatsız ona da bir şey diyemiyoruz lütfen rica ediyorum Arapgirimiz adına sizden rica ediyoruz lütfen bahçelerimize en kısa zamanda nerden su bulunuyorsa bulunsun su Teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet yalçın (6 yıl önce)
    Yaylalardaki hayvanların su ihtiyacı tabi ki çok önemli. Arapgir'deki su sıkıntısından haberiniz varmı Sayın Valim. Yıllırdır sürüyor. Siz yeni geldiniz belki haberiniz yokturdur. Sizden öncekilerinin de haberi varmıydı yokmuydu bilmiyorum. Millet her yaz kırılıyor, banyo yapacak, abdest alacak su bulamıyor. Haberiniz ola...
    0
    0
    Yanıtla