SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Alırsak Türkiye'de İlk Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:52:20
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclisi Şubat ayı toplantısını Odanın yeni hizmet binasındaki toplantı salonunda gerçekleştirdi.

TSO Meclis Başkanı Sami Payza, toplantı öncesinde yeni binanın Malatya’ya hayırlı olmasını dileyip,  emeği geçenlere teşekkür ederek yeni hizmet binasındaki ilk meclis toplantısını başlattı. Payza, Meclis üyelerinden yeni hizmet binasında oluşturulan kütüphaneye 10’ar tane kitap bağışında bulunmalarını istedi. 

Toplantıda konuşan TSO başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da yeni binanın hayırlı olmasını dileyerek, “birlik ve beraberlik içerisinde Malatya’ya hizmet etmenin gurunu ve heyecanını yaşacağız” dedi.

Erkoç, “TSO olarak kayısının Türkiye coğrafi işaretini almıştık. Daha sonra 2007 yılında Avrupa Birliği  (AB) Coğrafi İşaret Belgesi için çalışmaları başlatmıştık. Bu süreç çok uzundu ve neticeten 17 Şubat’ta Avrupa Komisyon Başkanlığını müracaatımızı yaptık. İnşallah oradan da Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesini alırsak, Türkiye’de ilk AB coğrafi işaret belgesini kayısıda almış olacağız. Bu Türkiye’de bir ilk olacak ve bu da bizleri Malatya adına son derece sevindirecektir. Gaziantep baklavayı aldı ama, o sadece Gaziantep’te değil, diğer illerde de kullanımı var” dedi.

TÜİK ile işbirliği yaparak Tüketici Beklentileri konulu bir araştırma yaptıracaklarını ve bunun için Fırat Kalkınma Ajansı’ndan da destek alacaklarını belirten Erkoç, TSO’nun 30-40 yıldan beri üyesi olanlarında her Meclis toplantısına davet edilerek plaketle onurlandırılmaları için de ayrı bir çalışma yürüteceklerini kaydetti.

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’e teşekkür eden Erkoç, “TBMM mutfağına kayısı yemeklerini ve kayısı çeşitlerini koydu. Emeğinden dolayı Milletvekilimiz Ömer Faruk Öz’e teşekkür ediyoruz. Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının kuru kayısı tüketimin destek vermesi için yazışmalarımız devam etti. Milletvekillerimizle görüştük seçimden sonra bir heyetle Ankara’ya giderek direk bakanlarımızla bu konuda görüşmelerde ve temaslarda bulunacağız” ifadelerini kaydetti.

Erkoç, eski TSO binasını satmaktan yana değil, kiralamaktan yana olduklarını belirterek, kiralama konusunda ortak karar alarak duyuru yapacaklarını belirtti. Erkoç, yeni hizmet binasında ihracat ve tarım ile ilgili olarak bazı birimleri de kuracaklarını kaydetti.

TSO Meclisi’nde TSO’nun kurulması düşünülen Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi için yüzde 15 katılım sağlaması konusunda karar da alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız