SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Alişar'da Elektrik Sorunu Var"

0
Güncellendi - 2016-09-26 22:53:47
A- A+ PAYLAŞ

CHP Battalgazi Merkez ilçe Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu, Alişar Mahallesini ziyaret etti.

Ziyarette vatandaşların sorun ve sıkıntılarını da dinleyen Sarıoğlu, mahalle sakinlerinin kendilerine bir takım taleplerde bulunduğunu kaydederek, “Mahalle sakinleri bizlere özellikle burada yaşanan elektrik sıkıntısından bahsetti. Özellikle Kör Molla civarında elektrikler sık sık kesiliyor. Ayrıca gelen enerji yetersiz. Vatandaşın bin bir güçlükle zorlukla aldığı elektrikli araçlar bozuluyor. Televizyonlar, buzdolapları, çamaşır makineleri, bunlar az parayla alınan ürünler değil. Tazminat davası açsalar kazanırlar. Bu kesilmelerin nedeni ağaçların arasından geçen açık tellerin rüzgarda yaş ağaca dokunması sonucu bozulması. Bunun çözümü buradaki ağaçları kesmek değil. Çözüm, iletimin yalıtkan maddeyle kaplı kablolarla yapılmasıdır. AKSA arızaları onarmak için her yıl yaptığı masrafın bir kısmıyla bunu yapabilir. O zaman hem vatandaş rahat edecek, hem de yetkililer masraftan kurtulacak yetkililerin bir an önce bu konuda adım atması lazım” şeklinde konuştu.

Mahallede trafo sorununun da olduğunu ileri süren Sarıoğlu, “Trafoların güç kapasitesi gereksinim duyulan elektrik için yeterli değil. Ev sayısı artmış. Çevrede sulama için çok sayıda artezyen kuyusu vurulmuş. Bunlar için enerji gerekli. Ama eski trafolardaki elektrik miktarı kullanılmak istenen elektriği karşılamaya yetmiyor. Böyle olunca da evlerdeki araçlar çalışmıyor, çalışanlar da bozuluyor” dedi.

Sarıoğlu sorunların çözümü için ilgili kurumlara dilekçe yazacaklarını belirterek ,"Bu çağda, merkeze 12-13 km yakınlıktaki bir yerleşim biriminde yaşayan vatandaşlarımızın elektrik çilesi çekmeleri acı bir durum. Biz bu sorunun çözümü için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız