SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Alışılmış Birşey Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:20:10
A- A+ PAYLAŞ
 
Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, CHP'nin KPSS'deki kopya iddilarını sahiplenmesini eleştirerek, "Facebook'larda neler yapılıyor, Twitter'larda neler yapılıyor, herşey yapılıyor. Ama teknolojinin bu sanal ve iftiralara çok müsait yapısıyla hareket eden bir Kılıçdaroğlu var karşımızda; Twitter Kılıçdaroğlu... Onlar da olmasa çok fakir kalacak. Ve geçen yıl olanlardan ders almadı, bundan mahçup olmadı bu yıl da terör örgütünün bu eylemini yine CHP sahiplendi, terör örgütüyle birlikte insanlığı istismara kalkıştı" diye konuştu. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanı Toplantısı'nda konuştu. Konuşması sırasında Mısır'daki seçimlere de değinen Başbakan Erdoğan, Mısır'da seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi kutladığını ifade etti. Başbakan Erdoğan, Mursi'nin zor süreci aşacağına inandıklarını belirterek, Mısır'ın hak ettiği güzel günlere en kısa zamanda ulaşacağını söyledi. "Biz demokraside şunu öğrendik, şunu biliyoruz; kurallar bellidir, yola çıkıldıktan sonra yeni kurallar ihtas edilmez" diyen Başbakan Erdoğan, "Maalesef Mısır'da bu belli kurallarla yola çıkıldıktan sonra bazı kuralların konulmuş olması, ihtas edilmiş olması Mısır halkının iradesine saygısızlıktır. Ve Parlamenter demokrasi zaten bunları asla kabul etmez. Askeri Konsey'in bu tür kararlar almak suretiyle halkanın iradesini yok farzetmesi, ve oluşan parlamentoyu yok kabul etmesi gerçekten halkın iradesine karşı bir saygısızlıktır. Ve bu tabii Mısır'ın sadece kendi içinde değil, dünyada özellikle parlamenter demokrasiye inanmış toplumlarda da Mısır hakkında olumsuz değerlendirmelerin yapılmasına fırsat vermektedir. Buna fırsat vermek de, herhalde Mısır'a, halkını sevenlere yakışmıyor" diye konuştu.
 
Türkiye'nin Mısır'ın yanında olmaya devam edeceğini belirten Başbakan Erdoğan, "Türkiye olarak ihtiyaç duyulduğu her aşamada bizler Mısır'ın yanında olmaya devam edecek, kardeş Mısır halkının refah ve huzuru için üzerimize düşen sorumluluğu inşallah hakkıyla yerine getireceğiz " diye konuştu.
 
MALİ'DE CAMİLERİN VE TÜRBELERİN YIKILMASI
Başbakan Erdoğan, ayrıca Afrika Ülkesi Mali'deki Timbuktu şehrinin bugünlerde bir felaketle karşı karşıya olduğunu söyleyerek, "Şehirde türbelerin, camilerin, İslam eserlerinin vahşete denk bir şekilde yıkıldığına, tahrip edildiğine dair acı haberler alıyoruz. Bu babarlık, bu yıkım kendisini Müslüman olarak tanımlayan bazı örgütler tarafından ve tekbirlerle yapılıyor. Yüzyılların mirasını, İslam medeniyetinin şaheserlerini, insanlığın birikimini bu şekilde tahrip etmek, dini hiçbir gerekçeyle, hiçbir referansla açıklanamaz" şeklinde konuştu.
 
"Timbuktu'da yapılmakta olan apaçık bir Vandalizm'dir" diyen Başbakan Erdoğan, "Apaçık, insanlığa karşı bir saygısızlıktır, kendi ecdadına karşı da bir saygısızlıktır" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, başta İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere bütün insanlığı bu yıkımlara karşı tepki koymaya davet etti. Başbakan Erdoğan ayrıca, Arakan Müslümanları'na yönelik gerçekleşen kıyım için de uluslararası toplumdan duyarlılık beklediklerini kaydetti.
 
SURİYE TARAFINDAN TÜRK JETİNİN DÜŞÜRÜLMESİ
Başbakan Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Suriye tarafından düşürülen Türk jetiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan, düşürülen uçağın silahsız ve uluslararası sularda düşürüldüğünü belirterek, "22 Haziran'da Akdeniz'de, uluslararası sularda bildiğiniz gibi Malatya'dan kalkmak suretiyle yeni tesis edilen bir radar üssünü test etmek üzere bir eğitim uçuşu yapan silahsız bir askeri uçağmıız düşürüldü. Tabii biz kendilerine ulaştığımız ana kadar, uçağın parçalarına ve pilotlarımıza hep düştü dedik. Düşürüldüğünü o ana kadar söylemedik. Fakat koordinatlar vesaire bunları verdik ve nitekim sonuçta da bu koordinatlar doğru çıktı" diye konuştu.
 
Uçakla Akdeniz'de irtibatın kesildiği andan itibaren Genelkurmay Başkanlığı'nın gerekli açıklamaları yaptığını ve durumu hem ulusal hem de uluslararası kamuoyuna duyurduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Uçağımız uluslararası hava sahasında, Suriye karasularının 1 mil dışında yani Suriye'den 13 mil uzakta isabet almıştır. Uçağımız isabet aldıktan sonra süratle intikal ve hız kaybetmiş, rotasından çıkmış, Suriye karasularına sapma yaparak 8 buçuk mile düşmüştür. Nihayetinde bulunduğu nokta da bunu tespit ediyoruz. Uçağımıza yapılan saldırı öncesinde hiçbir uyarı yapılmamıştır. Şimdi parçalar çıkarıldıktan sonrabu bir füze vuruşumu, yoksa bir uçaksavar mı bunlar da daha net yapılacak incelemelerden sonra ortaya çıkacaktır" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, gerekli uyarılar, gerekli teamüller yerine getirilmeden silahsız olan Türk uçağına saldırıldığını söyleyerek, "Suriye'nin son dönemlerde 5 kez helikopterleri bizim havasahamızı ihlal etmiştir. Ama bizler uyalarılarımızı yapmak suretiyle havasahamızı terkini sağlamışız. Aynı şekilde Ruslar 15 uçaklı bir filoyla Karadeniz'de havasahamızı ihlal etmişlerdir. Uyarılar yapılmıştır, bizim uçaklarımız Balıkesir'den, Merzifon'dan kalkmak suretiyle havasahamızı terk etmelerini sağlamışız ve daha sonra da özür dilemişlerdir. Tüm bunlar bu şekilde yapılıyor. Efendim havasahası ihlal edildi hemen vur. Bu alışılmış bir şey değil" diye konuştu.
 
Erdoğan, "Uçağımıza 13 milde uluslararası havasahasında hiçbir uyarı yapılmadan tamamen düşmanca, tamamen hasmane bir şekilde saldırı düzenlenmiştir" diyerek, bu gerçeğin de delilleriyle ortaya konulduğunu kaydetti.
 
"CHP, SORULMASI GEREKEN SORULARI SORMADI"
Başbakan Erdoğan, Türk uçağının düşürülmesinin ardından muhalefet partileriyle görüşme yaptıklarını hatırlatarak, görüşmeler sonrasında CHP'nin yaptığı açıklamaları eleştirdi. CHP'nin görüşme sırasında sorulması gereken soruları sormadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibi sadece pilotlarımızın şehit olup - olmadığını sordu. Bir iki tane yine ufak soruları oldu" diyerek, "Bizden ayrıldıktan sonra sayın Kılıçdaroğlu hedef saptırmak suretiyle 'kamuyla paylaşılan şeyleri bizimle konuştular' diyor. Yahu insaf, zerre kadar sizde bir nezaket olsa, kalkarsınız orada kamuoyunda paylaşılmayan ne varsa o soruyu sorarsınız. Dersiniz ki, 'ben şu soruyu sordum, cevabını alamadım.' Öyle mi, nezaket kuralları bunu gerektirir. Ama böyle bir soru sormayacaksınız, anlattıklarımızı dinleyecek ondan sonra ayrılıp gideceksiniz, gittikten sonra 'kamuyla paylaşılan bize anlatıldı' diyeceksiniz. Yahu biz sizi oraya niye çağırdık?" şeklinde konuştu.
 
"BU NASIL BİR HAZIMSIZLIKTIR"
Başbakan Erdoğan, bir CHP Genel Başkan Yardımcısı'nı ise isim vermeden, Avrupa'ya karşı Türkiye'yi karalamaya çalışmaktan dolayı eleştirdi. Başbakan konuyla ilgili şunları söyledi:
 
"CHP Genel Başkan Yardımcıları'ndan birtanesi, tıpkı Genel Başkanı gibi 16 Avrupa Birliği ülkesinin bakanlarına bir mektup yazdı. Çok ilginçtir, ne diyor biliyor musunuz; bunu milletimin çok iyi görmesini istiyorum. 16 Avrupa Birliği bakanı, Türkiye hakkında bir ifade kullanıyor, diyorlar ki, 'ilham verici bir örnek.' Türkiye için bunu diyorlar. Böyle bir tanımlama yapıyorlar. Bundan CHP çok rahatsız oluyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı bu bakanlara mektup yazıyor ve mealen şunu söylüyor; 'kardeşim Türkiye'yi övmeyin, niye övüp duyuyorsunuz? Türkiye övülecek bir ülke değil, Türkiye ilham alınacak bir ülke değil, Türkiye örnek bir ülke değil...' Bu zaat, geçmişte de Dışişleri Bakanlığı yapmış birisi. Yani bu aynı zamanda maalesef bakanlık içinde ne tür insanların olduğunu da gösteriyor.
 
Şimdi Allah aşkına soruyorum. Bu nasıl bir hazımsızlıktır, bu nasıl bir siyaset tarzıdır. Birileri çıkıyor senin ülkeni övüyor ve sen bundan gurur duyacağın yerde rahatsız oluyorsun. İşte CHP budur, CHP zihniyeti budur. CHP'nin tarihi boyunca sadece yaptığı işte budur. Bunlar taş üstüne taş koymazlar. Taş üstüne taş koyanı da engellemek için ellerinden ne geliyorsa onu yaparlar."
 
"TWİTTER KILIÇDAROĞLU"
Başbakan Erdoğan, terör örgütüne yakın bir internet sitesinde yayınlanan bir sınav kitapçığıyla KPSS'ye gölge düşürülmeye çalışıldığını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da buna sahip çıktığını belirterek, "Geçen yıl, CHP Genel Başkanı'nın eline sahte bir mail tutuşturdular. Milyonlarca gencin hissayatıyla oynadılar. Ve kalkıp bakanıma o maille vurmaya çalıştı" diye konuştu. Başbakan Erdoğan şunları söyledi:
 
"Facebook'larda neler yapılıyor, Twitter'larda neler yapılıyor, herşey yapılıyor. Ama teknolojinin bu sanal ve iftiralara çok müsait yapısıyla hareket eden bir Kılıçdaroğlu var karşımızda; Twitter Kılıçdaroğlu... Onlar da olmasa çok fakir kalacak. Ve geçen yıl olanlardan ders almadı, bundan mahçup olmadı bu yıl da terör örgütünün bu eylemini yine CHP sahiplendi, terör örgütüyle birlikte insanlığı istismara kalkıştı. Değerli arkadaşlarım, KPSS son derece başarılı, temiz, sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmiştir. KPSS, bu sınava gölge düşürmek isteyenlerin oyunu anında deşifre edilmiştir. Örgütlü olarak KPSS'de usulsüzlük girişiminde bulunanlar, emniyet güçlerimiz tarafından tespit edilmiş, gözaltına alınmış ve şuan itibariyle zannediyorum 19 tanesi tutuklanmıştır."
 
250. MADDEYLE İLGİLİ DEZENFORMASYONLAR BİZİ ÜZMÜŞTÜR
Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında Meclis'ten geçen 3. Yargı Paketi'ne de değindi. 3. Yargı Paketi'yle birçok değişikliğin olacağına vurgu yapan Başbakan Erdoğan, "İcra ve İnfaz kanunda bazı düzenlemeler yapıldı. İcra katipliği kadrosu oluşturularak çalışanların nitelik ve sayıları artırıldı" diyerek, "Haczedilebilecek ev eşyalarına kısıtlama getirildi" dedi.
 
Erdoğan, 250. madde ile ilgili de değerlendirmede bulunarak, "Burada özellikle 250. maddeyle ilgili olarak, yani Özel Yetikli Mahkemelerle alakalı olarak maalesef yapılan dezenformasyonlar, bizi ciddi manada üzmüştür. Yani ne yapıldığını, ne yapılacağını görmeden, bilmeden yapılan kampanyalar gerçekten bizi çok üzmüştür. Ve bu yasayı getiren bizdik, üzerinde çalıştık doğru yanlarını, yanlış yanlarını gördük ve bu adımı ülkemizin geleceği, menfaati için attık. Ve hayırlı olduğuna inandık. Ve bu tür kampanyaları yürütenler de, ne kadar yanlış yaptıklarını herhalde yasa çıktıktan sonra görmüş oldular. Çünkü onların düşündükleri, onların propagandasını yaptıkları gibi bir yasa çıkmadı" diye konuştu.
 
TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİ'NDE KARARI MAHKEMELER VERECEK
Tututklu milletvekillerinin durumuna da değinen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
 
"Spekülasyona bir defa açık bir konu. Bu aslında yani tamamen yargının alanı olan bir konu. O konuda takdir şüphesiz ki, yargınındır ve gerekli kararı verecek olanlar da mahkemelerdir. Biz bu konudaki görüşlerimizi daha önce kamuoyuyla çok paylaştık. Bir kısım davaları sulandırma, itibarsız hale getirme ve tutukluları aday gösterme olayı aslında muhalefetin ülkenin gündemine taşıdığı bir sorundur. Bile bile tutuklu şahıslar aday gösterilerek, milletvekilliği cezaevlerinden adam kaçırma, davaları boşa çıkarma girişimine dönüştürülmek istenmiştir. Kim yaptı bunları, muhalefet yaptı. Büyüğüyle, küçüğüyle bunlar yaptı. Yahu arkadaş siz adam mı bulamadınız milletvekili yapmak için. Cezaevlerinin içine mi kaldı işiniz. Dışarıda hiç mi adamınız yoktu. Bunların siyaset anlayışı bu."
 
Başbakan Erdoğan, muhalefetin tutuklu milletvekilleriyle ilgili parlamento çağrısına 'evet' demeyeceklerini belirterek"Biz ne CHP'nin, ne MHP'nin, ne de BDP'nin tutuklu milletvekilleri ile ilgili parlamento çağrısına asla bugüne kadar evet demedik, yine evet demeyeceğiz bunun bilinmesini isteriz. Çünkü biz demokrasiyi bu şekilde sulandırma gayreti içerisinde olanlarla aynı istikamette yürüyemeyiz. Bizim attığımız adımlar tüm tutukla ve hükümlülere yöneliktir. Hiçbir kimseye veya hiçbir davaya yönelik adım atılmamıştır. 3. Yargı Paketi'ne yönelik yapılan spekülasyonların boş olduğu da herkes tarafından görülmüş oldu" şeklinde konuştu.
 
Başbakan Erdoğan ise konuşmasının sonunda partisine katılan 10 belediye başkanına rozet taktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız