SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Alışkanlık Olmasına Rağmen.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:37:47
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Valiliği, Valilik binası önündeki meydanda kendisini yakma girişiminde bulunan Ali Özbay'la ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, şahsın daha önce de benzer girişimlerde bulunduğu, bunu alışkanlık haline getirmesine rağmen borçlarının ödeneceği taahhüdünde bulunulduğu bildirildi.

Valiliğin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"15 Nisan 2015 Çarşamba günü saat:11.30 sularında Valilik önü, İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde maddi sıkıntıları olduğunu beyanla kendini yakma girişiminde bulunan İlimiz Yeşilyurt Gözene Mahallesinde ikamet eden Ali Özbay’la ilgili olarak Valiliğimizce yapılan araştırmada; ilgili şahıs 1973 doğumlu bekâr olup, tek başına kendi evinde ikâmet etmektedir.

Psikotik Belirsiz Ağır Depresif Nöbet tanısıyla İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından % 70 rapor verildiği, İlgili şahsın 2007 yılından itibaren Yeşilyurt İlçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı olduğu,  2008 yılından itibaren 2013 yılı hariç 2022 sayılı yasadan faydalanarak bugüne kadar özürlü maaşını aldığı görülmüştür.

Aldığı maaşın haricinde değişik zamanlarda borçlarını ve değişik ihtiyaçlarını öne sürerek Yeşilyurt SYDV’ dan ise 2008-2014 yılları arası 10.535 TL nakdi yardım almıştır. İlgili şahsa 2008 yılından itibaren düzenli olarak yakacak yardımı da gerçekleştirilmiştir.

2015 Ocak ayında yine Yeşilyurt Kaymakamlığına müracaat ederek kendisine dizüstü bilgisayar alması için 3000 TL nakdi yardımda bulunulmasını talep etmiş, isteği gerçekleşmeyince kendini yakma girişiminde bulunmuş ama gerçekleştirememiştir.

İlgili şahıs bu defa 15 Nisan günü basın mensuplarına önceden haber vererek kendini yakmıştır. İlimiz Valisi tarafından olay akabinde yanına gidilmiş kendisiyle konuşulmuş, 2000 TL borcu olduğu, aylık 300 TL kira ödediği bunların ödenmesi halinde bir daha böyle bir olayı gerçekleştirmeyeceği sözünü vermiştir. Şahıs kendi evinde oturduğu kira vermediği ama buna rağmen kira yardımı istediği anlaşılmıştır. Kendini yakma girişiminde bulunan şahsa anında müdahale edilerek Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi altına alınmıştır. % 15 yanık tespit edilen hastanın genel durumunun iyi olduğu tedaviye cevap verdiği, ayrıca kendisine psikolojik destek sağlanacağı da belirtilmiştir.

İlgili şahıs bu tür girişimleri alışkanlık haline getirmesine rağmen Valilik makamınca şahsın bahsettiği borçların ilgili alacaklıların tespit edilerek alacaklılara ödeneceği taahhüdünde bulunulmuştur.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Foto:iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız