SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alkol Düzenlemesine Destek..

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:50:20
Alkol Düzenlemesine Destek..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Necati Karabay, “Üniversitelerimizde de, mezuniyet baloları adı altında, gençler alkol komasına girinceye kadar içip, alkolik olmaktadırlar.YÖK’ün de buna bir düzenleme getirmesi gençliğimizin yararına olacaktır” dedi. 

Dernek binasında yaptığı basın açıklamasında hükümetin alkol yasasını değerlendiren Hukukçular Derneği Başkanı Necati Karabay,”Hükümetin, içki satışını belirli kurallara bağlayan kanunu çıkarması, Ana Muhalefet Partisi CHP ile belirli laikçi çevreleri ve köşe yazarlarını,hayli rahatsız etmiş gözüküyor.

Bize göre bu çevreler yanlış yapıyorlar ve sadece AK Parti Hükümetine muhalefet etmek için bu yasaya karşı çıkmaktadırlar. Ancak, ülkemizdeki sağduyu sahibi insanlar,bu çevreler gibi düşünmemekte, hükümetin çıkardığı bu yasadaki yasak ve kısıtlamaların hemen hepsinin örneklerinin, liberal demokrasilerle yönetilen Batı ülkelerinde de olduğunu bilmekte, bu nedenle de çıkarılan yasayı desteklemektedirler” ifadelerini kullandı.

“ABD'nin Texas eyaletinde ”Bir kilise veya okuldan 300 feet (90 metre) mesafe içinde içki satılamaz”. Yine sokak ortasında içki satılamaz. Sosyal Demokrat İsveç’te, akşam 19 dan sonra, İngiltere’de akşam 22.00'den sonra,ABD'de akşam 23 ten sonra içki satışı yapılmıyor.

Kaldı ki, CHP’li Kadıköy Belediyesi,iki ay kadar önce İstanbul Kadıköy’de içki satışlarına kısıtlama getirmiş, CHP’li Belediye Başkanı “Kadıköyde kuyumcular saat:19.00'da kapatılıyor. Buradan hareketle altın kullanımı ve satışı yasaklandı denilemeyeceği gibi, içki satışı saatlerini sınırlama kararımıza da içki yasağı denilemez” demiştir. Bu düzenlemeden sonra, Kadıköyde suç işleme oranında yüzde 37 azalma olmuştur. Bu durumda CHP’li belediyenin yaptığını AK Parti Hükümeti yapınca niçin kıyamet koparılıyor? Sebep açık: Muhalefet olsun da nasıl olursa olsun.

Özendirici alkol ürünlerinin reklamlarının daha fazla olması,gençleri hedefler tarzda yapılması,gençler arasında alkol kullanımının artmasında en büyük etken olup, hükümetin getirdiği yasaklar bu nedenle geleceğimizin ümidi olan gençliğin kurtulmasına, alkolik olmasının önlenmesine ve suç işlemesine engel olacağı için,Hukukçular Derneği olarak bu düzenlemeyi olumlu buluyor ve destekliyoruz” diyen Karabay, açıklamasını şöyle tamamladı: 

“Araştırmalar sonucu, ülkemizde cinayetlerin yüzde 85’inin, tecavüzlerin yüzde 50’sinin, şiddet olaylarının yüzde 50’sinin, trafik kazalarının yüzde 65’inin,eşini dövenlerin yüzde 70’inin,akıl hastalıklarının yüzde 60’ının sebebinin alkol olduğu ortaya çıkmıştır.

Üniversitelerimizde de, mezuniyet baloları adı altında,gençler alkol komasına girinceye kadar içip, alkolik olmaktadırlar.YÖK’ün de buna bir düzenleme getirmesi gençliğimizin yararına olacaktır.

Hukukçular Derneği olarak diyoruz ki; Bu gerçekler ortada iken, alkol satışı düzenlemesine karşı çıkan CHP ile diğer laikçi çevrelerin, karşı çıkmayı bırakıp düzenlemeye destek olmaları, içinde bulunduğumuz Sultan Fatih’in İstanbul’u fethederek çağ açıp çağ kapadığı bu günlerde, Fatih Sultan Mehmet gibi nesiller yetiştirmenin çaresini aramalıdırlar.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız