SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alkole Karşı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da trafik polislerince otomobil sürücülerine "Alkol ve etkileri" adlı el broşürü dağıtıldı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince şehir merkezinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığınca hazırlanan el broşürü otomobil sürücülerine dağıtılırken, "Alkol sevdiklerinizden ayırır" ifadesinin yer aldığı afişler de cadde ve sokaklarda insan yoğunluğunun fazla olduğu noktalara asıldı.

Sürücüler el broşürü dağıtılırken, trafik polislerine teşekkür ettiler.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Rıdvan Çalıkuşu, "Trafikte önemli olan bilgidir. İnsanlarımız trafik konusunda ne kadar bilinçlenirse, trafik konusunda ki sıkıntılar o derecede azalır. Vatandaşlarımızdan trafik kuralarına uymalarını istiyoruz. Kurallara uyulduğu sürece insanlarımızın trafikten dolayı canları yanmayacaktır. Vatandaşlarımız alkollü olarak araç kullanmamalı ve kullananlara da engel olmalıdır" dedi.

Bu arada, "Alkol ve etkileri" adlı el broşüründe şu ifadeler yer aldı; "Bir kadeh alkol almakla bir şey olmaz, öyle değil mi? Hiçte sanıldığı gibi değil. Çünkü alkol aldıkça kandaki oksijen miktarı azalır. Bunu sonucunda yeterince oksijen alamayan beyin fonksiyonlarını kaybetmeye başlar. Bu durum, sürücü üzerinde çeşitli fiziksel ve psikolojik bozukluklara yol açar. Alkol alan sürücüler kendilerinde bir rahatlama ve gevşeme hisseder. Bunun paralelinde sahte bir güven duygusu oluşur. İnsanların çoğu daha fazla içerek bu duyguyu güçlendirmek ister ve bunun sonucunda alkol limitleri aşılır. Eğer kişiler, böylesi durumlarda iken araç kullanmakta ısrar ederse, son günlerde aşina olduğumuz kaza sahnelerini daha çok kez görmemiz söz konusu olacaktır. Hatırlarsanız, parçalanmış araçlar ve etrafa yayılmış içki şişeleri, son günlerde karşımıza çıkan kaza sahnelerini oluşturmaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız