SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alkollüye Ambulans Yokmuş!

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:03:32
Alkollüye Ambulans Yokmuş!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da polis ile 112 Acil Ambulans servisi arasında “alkollü şahıs”a, 112'nin ambulans göndermemesi nedeniyle anlaşmazlık yaşandı.

Olay, Saat 22.50 sularında çevreyolu 91 Bin Dev Öğrenci İlkokulu’nun yanında meydana geldi.  Öncesi bilinmeyen olayda emniyetin Asayiş resmi ekibi, Emniyet merkeze telsizden anons geçerek, alkollü şahısın hastaneye götürülmesi konusunda 112 ile irtibat sağladıklarını, ancak ambulansın gelemeyeceğinin kendilerine bildirildiğini aktarıp, aşırı alkollü olan şahısı resmi polis aracı ile götürmek istediklerini bildirdi.

Bunun üzerine Emniyet merkez ise, ekibe, olayı uygun bir şekilde çözmesi talimatını verdi ve telsizden 112 acil Komuta Merkezini anons etti. 112 acil servis ise telefon ile irtibat sağlayacaklarını bildirdi. Daha sonra 112 Acil Komuta Merkezi  ile telefondan görüşen Emniyet Haber Merkezi, ekibe yeniden telsizden anons geçerek, “112 Acil servisin ambulans göndermeyeceğinin” kendilerine de aktarıldığını belirterek, olayı uygun bir şekilde çözmeleri talimatını yeniledi.

Bu esnada telsiz anonsuna giren Asayiş Ekipler amiri ise, olay yerindeki resmi ekibe, “Alkollü şahısın hastaneye resmi ekip aracı ile götürülmesini, tedavisinin yaptırılmasını ve yaşanan durumun ise tutanak altına alınması” talimatını verdi.

Bunun üzerine Emniyet Haber Merkezi Nöbetçi Emniyet Müdürünü anons ederek, yaşanan durumu aktarıp, kayıtlı telefon ile 112 acil servis ile görüşüldüğünü, 112 Acil Komuta merkezinin alkollü hastayı hastaneye götürmek için olay yerine ambulans gönderemeyeceğinin Emniyet’e bildirildiğini belirterek,  “Emniyet resmi ekip aracı 112’inin görevini ifa edecek” diyerek, bilgi aktardı. Bunun üzerine Nöbetçi Emniyet Müdürü de, alkollü şahısın resmi ekip aracıyla hastaneye götürülmesi talimatını verdi.

Emniyet resmi ekibi, alkollü şahısı Malatya Devlet Hastanesi’ne götürerek tedavisini yaptırdı.

Emniyet ve 112 Acil Servis Komuta Merkezi arasında yaşanan “Alkollü şahıs” geriliminin nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor.

112 Acil  Komutu Merkezi, geçtiğimiz  kış ayında ise merkez Uluköy’e gönderdiği ambulansı kaybolmuş ve kaybolan ambulanstan ancak 6 saat sonra haberdar olarak arama çalışması başlatmıştı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız