SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Allah Bıçakcı'yı Korudu''

A- A+ PAYLAŞ

Milliyet Gazetesi yazarlarından Ercan Güven, "Ters Köşe" adlı köşesinde, şike iddialarıyla ilgili araştırma yapmak üzere Futbol Federasyonu'nun önerdiği araştırma komisyon başkanlığı görevini kabul etmeyen eski başkan Levent Bıçakcı'nın konuya ilişkin değerlendirmelerini açıkladı.

Malatyaspor'lu bazı futbolcuların Gaziantep maçı için "düşük performansla" oynamaları yönünde muhatap oldukları şike iddiaları gündemi sarsarken, ertesi gün Samsunspor eski başkanının iddiaları üzerine komisyon kurulacağı belirtilmişti. Bıçakcı'nın, sadece bu maç için kurulacak komisyonun başkanlığını kabul etmeme gerekçelerini Güven şöyle yazdı:

"Bıçakcı iyi sıyırdı

Futbolumuz "tepeden tırnağa" şike rengi boyanmış, Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy hukukçu eski başkana "gel araştırma komisyonunun başına geç" diyor, Levent Bıçakcı reddediyor.
Medya, haberi "donmuş ithal uskumru" gibi veriyor:
"Levent Bıçakcı kabul etmedi"...
Allah Allah... Bizim bildiğimiz Bıçakcı, futbola bir şeyler katabilmek için onurunun zedelenmesine bile katlanan bir insandı. "Federasyon yöneticiliği becerisi" diyalektik bir konu ama sağlam güvenilir dürüst bir futbol adamıydı. İçi yanıyor olmalıydı okuduklarından.
Altın tepside sunulan yetki kesesiyle, fırsat sabununu niye reddetti acep.
Açtım sordum tabi.
-Sayın başkan, lütfen şu "hukuksal alt yapı yetersiz" klişesini bırakalım. Neden temizlik operasyonunun başına geçmediniz?
-Ercancığım hangi operasyondan bahsediyorsun sen. Bana teklif edilen sadece federasyon asbaşkanının da adı karışan Samsun- Ankaragücü arasındaki söylentiyi araştırmaktı.
-Aaaa... Biz önünüze dosyalar akacak, siz ve güvendiğiniz insanlar son on yılı didik didik edeceksiniz, bizi bu pislikten kurtaracaksınız diye biliyorduk.
-Şaka yapıyorsun her halde. Ortada araştırılacak bir tek konu vardı ve araştırma yapıldıktan sonra kararı verecek olan da yine federasyondu.
-Yani "benim elimden bir şey gelmez" diyen federasyon... Peki şu anda Haluk Bey'in yerinde başkan olsaydınız siz ne yapardınız?
-Önce tüm kulüplerle bir masanın etrafında toplanırdım. Merak etmeyin hepsi başkan düzeyinde gelir. Çünkü yaşadığımız kaostan hepsi şikayetçidir. Bu mesele çözülmezse lig nasıl başlayacak. Maçlara kim gidecek? Mecburen toplanacaklar ve topluma bazı mesajlar verecekler. Bir an önce yapılsa herkes için çok iyi olacak.
Dedim ya, Levent Bıçakcı dürüst bir insandır. Herkesi kendisi gibi sanır. Yine iyi niyetinin kurbanı oluyor ve sanki şu ortalarda gezinen şikeleri, şaibeleri ben yaratmışım gibi kulüplerle federasyonu bir araya getirip çözüm bulmayı teklif ediyor.
Size söyleyeyim.
İlk toplantı karakolda biter.
"Sana para vermedik mi lan"
"Nikahlı karına talibim anam"
Düzey bu. Allah Levent Bıçakcı'yı korudu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız