SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Allah Bu Milletten Razı Olsun"

0
Güncellendi - 2016-07-25 04:44:40
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya’da darbe girişiminde bulunan askerlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Enes Gün’ü tedavi görmekte olduğu Turgut Özal Tıp Merkezi’nde ziyaret etti.

Gün’ün durumu hakkında bilgi alan Bakan Bülent Tüfenkci, Gün ile bir süre sohbet etti. Bakan Tüfenkci, “Sizler bu meydanların yiğitlerisiniz. Sivil direnişin sembollerisiniz” diye konuştu.

Tüfenkci, Ankara’da da yaralıları ziyaret ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Yaralılarımız, ‘bir daha olsa hiçbir tereddütte mahal vermeden yine o tankın, tüfeğin önünde dururuz, yeter ki bu milletin izzeti, onuru, şerefi çiğnenmesin’ diyorlar. Sizlerde Malatya’da böyle bir direniş ortaya koyduğunuz, hemşeriniz olarak gurur duyuyorum.”

Milletin askeriyeyi bile askerlerden koruduğuna vurgu yaparak, “Bu millet o gün hem Gazze’yi yaşadı hem Suriye’yi yaşadı, hem Mısır’ı yaşadı. Ama onlardan öte hiç kimse bir silah kullanmadan, bir kurşun atmadan darbeyi önledi. Kurşun atmadan, silahla mücadele etmeden de o duruşu, sağlam ve çevik iradesiyle darbe önlendi. Allah bu milletten razı olsun” ifadelerini kullandı.

Milletin sivil direnişin nasıl yapılacağını gösterdiğini belirterek, yağma ya da çapulcu hareketi olmadan insanların tankların, topların, G3’lerin önünde durup, askerlere ‘kışlanıza gidin’ diyerek bir direniş gösterdiler. Dünyaya örnek bir direniş gösterdiniz” dedi.

Nasıl vurulduğunu Bakan Tüfenkci’ye anlatan Enes Gün ise, tank olsa tankın bile önünde duracaklarını ifade etti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

bakantüf

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız