SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Allah Çarpar!'

A- A+ PAYLAŞ

Vatan Gazetesi Yazarı Necati Doğru, gazetedeki köşesinde "Allah Çarpar!" başlığıyla, aralarında Malatya'nın da bulunduğu Tekel fabrikalarının satışını, işçilerinin gördüğü kötü muameleyi yazdı.

İşte o yazı:

"Allah Çarpar!

Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu’nun TEKEL’le ilgili “Hizmete Özel” raporlarını ve bu raporların ışığında “MECLİS’te milletvekillerinin yaptığı tartışma kayıtlarını” okuyan kim olursa olsun şu sonuca varır: Tekel işçisini havuzun içinde ya da dışında dövmek, polise emir verip gözüne, yüzüne biber gazı sıktırmak, su püskürtüp aşağılamak kalpsizliktir.

Tek kelimeyle vicdansızlık.

İnsanın eli kırılır.

TEKEL işçisi çalışmak istiyor.

Ona biber gazı sıkıyorsun.

Polis dayağı çekiyorsun.

Ücretinden kesinti yapıyorsun.

Ve bizzat Başabakan’ın ağzından; “sen yan gelip yatmak istiyorsun” diye gerçeğin tam tersini söyleyerek onu aşağılıyorsun. Devletin (Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu’nun) kendi müfettişlerinin bütün olayları, gelişmeleri, kayıtları, bilançoları inceleyerek yazdıkları ve okusunlar, hakikati öğrensinler diye milletvekillerine verdikleri raporlardan şu gerçeği çıkartıyorum: Yüreğinde Allah korkusu olan, Tekel işçisine vurmaz, vuramaz. Vicdanı olanın vicdanı sızlar. Tekel işçisini döveni de, dövdüreni de, seyredeni de Allah çarpar!

***
Özetliyorum.

Raporlarda şunlar yazıyor:

Tekel’in 5 fabrikası; (Samsun, Tokat, Malatya, Adana, Maltepe, Bitlis), şehir içinde en merkezi yerde kalmış çok değerli arsaları, makineleri, alet ve edevatlarıyla birlikte İngiliz-Amerikan şirketi BAT’a 1 milyar 720 milyon dolara satıldı.

İktidarda AKP vardı.

Tayyip Erdoğan Başbakandı.

Yıl 2008 olmuştu.

Satıldığı gün TEKEL’in sadece iki fabrikasında “sert paket kapasitesi” 32 milyon kiloya ulaşmıştı. Sert paket sigara (2001 ve Samsun 216) tiryakilerin aradığı markalardı ve üretildiği anda hemen satılıyordu. Paket başına kâr ise en az 40 Ykrş oluyordu. Sadece bu iki fabrikanın üretebileceği sert paket sigaralardan bir yıllık faaliyet kârı 640 milyon YTL tutuyor, bu da yaklaşık 500 milyon dolara denk geliyordu. TEKEL’in sadece iki fabrikasının 3 yılda elde edeceği kâra denk düşen bir para karşılığı 6 şehirdeki fabrika satıldı. Bu fabrikaların arsaları TOKAT’ta şehrin merkezinde, Adana’da şehrin en kıymetli yerinde, Malatya’da kentin merkezinde, Samsun’da denizin kıyısında çok değerli ve TEKEL’i alanın, üzerine konut yapılmak üzere yarın en az 2-3 milyar dolara satacağı arsalar.

TEKEL 147 yıllık şirket.

17 dakikada makineleriyle, marka değeriyle, pazar paylarıyla, arsalarıyla işte o söylediğim paraya sattılar.

***
Ve bonuslama da yaptılar!

Alıcıya “ballı kıyak” çektiler!

Tekel’in Yaprak Tütün İşleme fabrikalarındaki tütün içinden en kaliteli olanlarından 25 milyon kiloyu seçtirdiler. Bu tütün çok değerli. Kilosunu dünya sigara fabrikaları en az 5 dolardan yalvararak satın alıyor. 125 milyon dolar değerindeki tütünü de İngiliz-Amerikan şirketi BAT’a hediye olarak sundular.

Bu kıyağı niçin yaptılar!

Neyin karşılığında yaptılar!

Şimdi işçiyi dövdürüyorlar.

Yüzüne biber gazı sıkıyorlar.

Su püskürtüp aşağılıyorlar.

6 sigara fabrikasında çalışan 3 bin işçi ile 110 yaprak Tütün fabrikasında çalışan 10 bin işçi, ortalama ayda 1.690 lira ücret alıyorken onlara “Artık size TEKEL fabrikalarında iş yok, gelin ayda 570 liraya düzensiz, örgütsüz, güvencesiz, düşük ücretle (4-C statüsü) çalışın” diyorlar. İşçiler de biz eski maaşlarımız olan 1.600 liraya çalışmak istiyoruz dedikleri için onlara; “Siz yan gelip yatmak istiyorsunuz” diye çamur atıyorlar.

Ve polise dövdürüyorlar.

Vicdanı olan TEKEL işçisine vurmaz, dövmez, dövdürmez. Döveni de, dövdüreni de, seyredeni de Allah çarpar."

FOTOĞRAF: İngiliz- Amerikan ortaklığına satıldıktan sonra faaliyeti durdurulan ve çalıştırılması düşünülmeyen Malatya Tekel Sigara Fabrikası'nın uydudan görüntüsü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız