SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Allah Mahcup Eylemesin"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:47:55
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "AK Parti İl Teşkilatına ziyaretimizin sebebi, millete hizmet yolunda hizmet etmek isteğimizi beyan etmek ve milletvekili aday adayı olmak üzere başvuruda bulunmak" dedi. 

AKP'den Malatya Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu, eşi Kenan Çalık'la birlikte AKP Malatya İl Teşkilatına gelerek yapan Çalık, "Ankara'da yoğun bir gündem var. Bu yoğun gündemde de Malatya'ya gelerek, aday adaylığı başvurusunu yapmak çok zor. Ama ben memleketimin bana katmış olduğu değerleri biliyorum. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu andan itibaren gelip geçen bütün hükümetler çok önemli hizmetler yapmıştır. Ama devletin milleti olmak üzere yola çıktığı 2002 yılından itibaren her daim milletin yanında yer alan AK Parti'nin mensubu olmaktan, partinin düz üyesiyken de, duyduğum gururu; sonrasında partinin en üst yönetiminde Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda (MKYK) görev vererek beni onurlandıran Kurucu Genel Başkanım (Cumhurbaşkanı) Recep Tayyip Erdoğan ve sonrasında 2007 ve 2011 seçimlerinde Malatya'nın teveccühünü alarak meclise milletvekili olarak gidişatım benim için çok büyük bir onur. Sonrasında Cumhurbaşkanımızın halkımız tarafından Cumhurbaşkanı olarak seçilmesiyle birlikte yeni Genel Başkanımız ve Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu tarafından Genel Başkan Yardımcılığına getirildim. Bu süreci yaşarken, Malatya'mın bana kattığı değeri hiç ama hiç unutmadım. Bugüne kadar aldığımı bütün unvanlar ve vasıflar, Malatya'm ve milletim sayesinde oldu. Malatyalı hemşerilerime hassaten teşekkür ediyorum. Genel Başkanım ve Başbakanımın bana vermiş olduğu görevi, milletimizin bana vermiş olduğu görevi, onur ve şerefimizle yapmaya gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

"MALATYA VE TÜRKİYE'YE ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER YAPTIK"

Çalık, Malatya ve Türkiye'ye çok önemli hizmetler yaptıklarını kaydederek, yapılan hizmetler hakkında bilgiler verdi.

Parti yöneticisi olduğu dönemde başlayan hizmet kervanının devam ettiğini dile getiren Çalık, şunları söyledi: "12 yılı iktidarımız boyunca çok önemli hizmetlerle geçirdik. Hem Türkiye hem de Malatya'ya çok önemli hizmetler yaptık. Parti yöneticisi olduğum dönemde başlayan hizmet kervanımız bundan sonrada devam edecek. Seçilsek de, seçilmesek de hep beraber çıktığımız bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Partimizin bir neferi olarak çalışmak benim için büyük bir gururdur. Türkiye'nin her karesini dolaşan bir kardeşiniz olarak, memleketimin her alanı benim için çok önemli. Malatya'ma hizmet ettiğim kadar Türkiye'me de hizmet etmek bize nasip oluyor."

"IMF'YE OLAN BORÇ BİTTİ"

Öznur Çalık, AKP iktidarı döneminde IMF'ye olan borcun bitirildiğini belirterek, "Türkiye'nin 2002 yılı verilerine dönüp bakacak olursak; 2002'de bütçe miktarımız 115 milyar TL idi. 2014 yılında mecliste kabul etmiş olduğumuz bütçemiz 473 milyar TL'ye çıktı. Veri gelirlerimiz 2002'de 59 milyar, 2014 yılında 389 milyar. Bunlarla birlikte faiz giderlerinin milli gelire oranı yüzde 14'ten yüzde 2,8'e geriledi. Geçmiş dönemin Türkiye'sinde, eski Türkiye'de vergi gelirlerimizin yüzde 85'i faize giderken, bugün faize giden yüzde 11 olmuş vaziyette. IMF'ye verilen 26,5 milyar dolarlık borçtan eser kalmadı. Bu bütçeden eğitime, sağlığa çok önemli bütçeler ayırdık. Eğitime ayırdığımız pay, 2002 yılında 11 milyar TL iken, bugün 87 milyar TL'ye sağlığa ayırdığımız pay 15 milyar TL'den 80 milyar TL'ye çıkmış vaziyette. Bu, Türkiye için yapmış olduğumuz yatırımlardı. Malatya'ya ise şuana kadar 9 milyar TL'lik yatırımı 12 yılda yaptık. Ulaştırma da tam 1,5 milyar TL'lik yatırımı Malatya'ya kazandırdık. Eğitimde 427 milyon, sağlıkta 275 milyon, adalette 50 milyon, Orman Su İşleri Bakanlığı'nda bir milyar TL'lik yatırımı Malatya'ya kazandırdık. Üniversitemize 254 milyonluk yatırım yaptık. Toplamda 9 milyar TL'lik yatırımı Malatya'mıza kazandırdık" diye konuştu. 

"SİZLERİ MAHCUP ETMEDİK, BUNDAN SONRADA ETMEYECEĞİZ"

Çalık,aday adaylığını açıklayarak, şunları ifade etti: "Yerel ve genel yönetimlerle biz hizmete devam ettik. Ekonomik ve siyasi istikrarı beraberinde getirirken, demokratik istikrar adına da ülkemize çok önemli hizmetler yaptık. Bundan sonraki süreçte de inşallah sizlerle beraber bunu devam ettirmeyi arzu ediyoruz. Demokratikleşme, çözüm, milli birlik ve kardeşlik sürecinde kat ettiğimiz yol, tüm Türkiye'nin ve milletimizin bilgisinde. Ama buna engel olmak isteyenlerinde var olduğunu, her daim oyunların oynanmak istendiğini biliyorsunuz. Türkiye ne zaman kendi milli kaynaklarıyla ayağa kalkamaya çalışsa, bağımsız bir Türkiye olduğunu tüm dünyaya duyurmaya kalksa, anında hemen müdahalelerin geldiğini, geçmiş dönemlerde de gördük. 1960'larda Başbakanı'nı asan bir millet olmanın utancını yaşadık. Sonrasında 12 Mart muhtıralarını, 12 Eylül darbesini, 28 Şubat'ı, 17 ve 25 Aralıkları, Gezi olaylarını yaşadık. Ama buna rağmen milletimiz dimdik bizim arkamızda, teşkilatımızı, bizi desteklemeye devam etti. Ve bu destekleme süreci inşallah 7 Haziran 2015'te yapılacak olan genel seçimlerde bir kez daha devam edecek. Türkiye'de her 2 kişiden birisinin oyunu alan AK Parti, Malatya'da yüzde 70 gibi bir başarıya imza attı. İşte o başarının adresinde benim teşkilatımın, her kesin çok ciddi katkısı var. Bu başarıda imzası olan başta teşkilat mensuplarıma ve milletime bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Ve inşallah bugün aday adayı olarak 2015 seçimlerinde bir kez daha Malatya milletvekili olma arzumuzu sizlerle paylaşıyorum. Allah çıktığımız yolda bizi mahcup eylemesin. Biz, milletimize layık olmak için çok ciddi mücadele ettik. İnşallah bundan sonrada etmeye devam edeceğiz. Sizleri bu zamana kadar mahcup etmedik, bundan sonrada hiç mahcup etmeyeceğiz."

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, "Birçok aday adayı arkadaşımızın başvurusunu aldım ama bir genel başkan yardımcısının başvurusunu almak her il başkanına nasip olmayacak bir şey. Genel başkan yardımcımızın başvurusunu almak bugün bize nasip oldu. Ben öncelikle Ankara'dan değil de, gelip kendi ilinden aday adaylığı başvurusunda bulunan çok kıymetli kardeşim, Öznur hanıma bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Şahsımı ve teşkilatımı onurlandırdıkları için çok mutluyum" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız