SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Allah Muvaffak Etsin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:23:37
A- A+ PAYLAŞ

31 Mart itibariyle resmen Büyükşehir statüsüne geçen Malatya Belediyesi’ne ilk ziyaret, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından gerçekleştirildi.

8. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın açılışının yanı sıra bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 3 Nisan Perşembe günü Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Bakan Eker’in ziyaretine, Vali Vasip Şahin, milletvekilleri Cemal Akın, Öznur Çalık ve Mustafa Şahin ile birlikte kalabalık bir heyet eşlik etti. 

Ziyaret sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bakan Mehdi Eker’e kısa bir brifing verdi. Bakan Eker’i Malatya’da ağırlamaktan onur duyduklarını belirten Başkan Çakır, Büyükşehir Malatya Belediyesi’nin ilk ziyaretçisinin Bakan Eker olduğunu söyledi. Mehdi Eker’i Malatya’nın ve bölgenin bakanı olarak gördüklerini söyleyen Çakır, geçmiş 5 yıl içerisinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, özetle şunları söyledi: “ Özellikle altyapı, yol açma, genişletme ve çevre yatırımları alanında örnek yatırımlar yaptık. Çöpten elektrik üretimi, yeni katı atık bertaraf tesisi, yakında hizmete girecek olan elektrikli otobüsler gibi. Kültürel alanda da fiziki olarak önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Özetle son 5 yılda AK Parti belediyeciliğine yakışır hizmet ve yatırımlar yaptık. Halkımızın teveccühleriyle bir dönem daha göreve seçildik. Önemli projelerimizin olduğu bu dönemde de iyi bir kadroyla daha çok hizmet yapmayı amaçlıyoruz. Bu hizmetlerimiz sırasında sizlerin de her zaman destek ve katkılarınızı bekliyoruz.”

Ahmet Çakır’ın Malatya’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker de Başkan Çakır’ı tebrik ederek, geçmiş 5 yılda yapılan başarılı çalışmaların Malatyalılar tarafından takdir edildiğini söyledi. Başkan Çakır’ın partileri tarafından da takdir edilerek tekrar aday gösterildiğini ve Belediye Başkanlığını kazandığını belirten Eker, “İnşallah bu hizmetler bundan sonraki süreçte sadece Malatya’nın şehir merkezi ile sınırlı kalmayacak, bütün Malatya il sınırları içerisine yayılarak devam edecek. Aslında biz bütün milletimize yapmak istediğimiz gerek altyapı hizmetleri, gerek kalkınma ile ilgili hizmetlerin daha çok, daha kolay, daha seri gerçekleşmesi için il sınırları ile büyükşehir modelini yaygınlaştırdık. Daha önce sadece İstanbul ve İzmit’le sınırlı olan bu uygulamayı, 30 vilayete çıkardık. Umuyoruz ki siz, bu yeni uygulamayla, daha güzel hizmetlerle, projelerle Malatya’nın belediyecilik tarihine önemli bir kayıt düşeceksiniz. Biz hükümet olarak altyapı ile ilgili diğer yatırımları zaten desteklemek ve teşvik etmek suretiyle desteğimizi ortaya koyuyoruz. İnşallah Malatya bu hizmetlerle daha güzel, gelişmiş, daha müreffeh bir il olur. Zaten Malatya’da son 12 yılda merkezi hükümetin, son 10 yılda da AK Parti belediyecilik anlayışının birçok eserini görmek mümkün. Bölgenin bir evladı olarak çok eskiden beri Malatya’ya gider gelirim. Dolayısıyla Malatya’daki gelişmeyi yakından izleyebiliyorum. 12 yılda önemli mesafeler katetti. 10 yılda da belediyecilik alanında önemli gelişmeler sağladı. Şimdi de yeni bir hamle, yeni bir anlayış, yeni bir hizmet dönemi bizi bekliyor. Allah muvaffak etsin. Size Büyükşehir Belediye Başkanı olarak başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret sırasında Tarım Bakanı Mehdi Eker’e tepside kuru kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız